Roy Jones Jr. vs Anderson Silva

Roy Jones Jr. vill möta Anderson Silva om han besegrar Mike Tyson

Ralph Nordahl

Boxningslegenden Roy Jones Jr. säger att han kan möta Anderson “The Spider” Silva om han besegrar rivalen Mike Tyson inatt.

51-årige Jones Jr. kommer från en två år lång frånvaro när han inatt möter 54-årige legendaren Tyson som i sin tur kliver in i buren för första gången på 15 år. Herrarna kommer mötas i en åtta ronders uppvisningsmatch, med modifierade regler, i Staples Center i Los Angeles, Kalifornien. Trots herrarnas ålder och de kontroversiella reglerna är det stort intresse bland media och fans inför matchen.

Tyson har nyligen sagt att han kan tänka sig att möta flera legendarer, däribland tidigare rivalen Evander Holyfield, beroende på hur nattens match går. Detsamma gäller Jones Jr. som vid gårdagens presskonferens berättade att även han hoppas möta fler kampsportslegendarer däribland MMA:s Anderson Silva.

Roy Jones Jr. says if everything goes well on Saturday night, he’s almost positive that he’ll finally face Anderson Silva in a boxing match #TysonJones

Jones Jr. och Silva har ryktats mötas inom boxning i flera år men detta har aldrig blivit verklighet bland anat på grund av Silvas kontrakt med UFC som nu är uppsagt. Det återstår att se om matchen nu blir verklighet.

-5
Dana Sad
Dana Happy

Max Holloway: Jag tänker inte tvinga Volkanovski att möta mig

Alexander Clausson

Den tidigare fjäderviktsmästaren Max Holloways namn är på hela MMA-världens läppar, efter gårdagens vinst mot landsmannen Calvin Kattar. I samband med presskonferensen efter helgens drabbning berättade Holloway om vad han ser framför sig härnäst.

“Jag kanske övertygade Khabib”

Innan vinsten mot Kattar kom Holloway från två raka förluster mot den regerande fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski, varav den senaste var en mycket jämn drabbning. Den sistnämnda fightern är inbokad för en match mot Brian Ortega härnäst och Holloway vill inte tvinga honom till ett tredje möte i nuläget. Istället känns en drabbning med den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov som ett lockande alternativ. Transkribering via ‘MMA Fighting’.

We’ll see what happens. Even with Khabib, Khabib is saying he wants something that’s super interesting. Maybe I pushed him over the edge a little bit. We had one of the best press conferences in the world, I think, we just didn’t have the fight. So we could throw that in if he wanted to. Volkanovski said—This is his words, not mine—he said he wants a different fight. He don’t want a tougher fight, guys, let that sink in. He wants a different fight. He didn’t say I want a tougher challenge. He knows who the toughest challenge is, he knows it’s me, so at the end of the day I’m not gonna force someone to fight me.

Holloway and Nurmagomedov var inbokade för en match mot varandra i april 2018, i samband med UFC 223. Den dåvarande fjäderviktsmästaren tackade ja till drabbningen på kort notis, men tvingades dra sig ur matchen av medicinska skäl.

“Jag vill skriva historia”

Holloway vill framförallt bygga upp sitt arv inom sporten och skriva historia, oavsett om det rör sig om bälten och titlar eller inte.

I want legacy fights, I want big fights, I want fights like this, we’re on ABC. I want history. So belt, no belt, whatever it is, I want to fight. … You guys think someone is the best fighter in the world, you guys tell me, let me know. I’ll sign on that dotted line.

Efter segern i samband med UFC Fight Island 7, står Holloway med ett totalt matchfacit som lyder 22-6-0.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Kimura tippar: Michael Chiesa vs Neil Magny

Tim Tebras

Jaha. Kimura tippar-året 2021 började ju… sådär. Samtliga tippare, inklusive läsarna, var etthundra procent eniga om segrar för Duško Todorović, Joaquin Buckley och Santiago Ponzinibbio, i huvudkortets första tre matcher. Och samtliga hade etthundra procent fel i dessa. Tävlingsåret inleddes alltså med 0-3 för exakt allihop, och det som differentierar nu är alltså vilka picks man hade i de två avslutande matcherna.

Kimuras läsare, tillsammans med redaktionens Jonathan och Tim, tippade både Max Holloway och Carlos Condit som segrare i sina respektive bataljer och går därmed ur helgen med åtminstone-inte-katastrofala 2-3. Samtliga övriga får med sig raden 1-4:

Det är en himla tur att det inte är lång tid till nästa Fight Island-arrangemang. Redan på onsdag smäller det igen. Det är gala, det är Europavänliga TV-tider och det är – såklart – rond 2 av Kimura tippar 2021. Läsarna tippar gemensamt utfallet i de sex matcherna på huvudkortet genom att rösta under respektive Tale of the Tape-bild. Omröstningarna är öppna fram till tidig tisdagsmorgon och under just tisdagen så uppdateras den här texten också med alla skribenternas “rader”.


Vem vinner huvudmatchen?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem öppnar huvudkortet bäst?

Visa resultat

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Guram Kutateladze vs. Don Madge

Guram Kutateladze klar för match – Går på samma gala som Khamzat

Daniel Schälander

Svenska Guram Kutateladze (12-2) är klar för sin andra match i UFC. Han möter sydafrikanen Don Madge (9-3) den 13 mars.

Kan Guram Kutateladze ta hem nionde raka vinsten?

Idag rapporterade MMA Junkie att de via källor med insyn kan berätta att Gurams nästa match kommer vara mot Don Madge. Ännu har man inte fastställt var galan kommer att äga rum.

I huvudmatch på galan kommer Khamzat Chimaev att möta Leon Edwards när de förhoppningsvis får kliva in i buren mot varandra efter att matchen blivit ombokad vid två tillfällen.

Andra matchen för Guram i UFC

Kutateladze stod för en imponerande insats när han vann i sin UFC-debut mot tidigare dubbelmästaren i KSW, Mateusz Gamrot via delat domslut. Guram är känd för sitt vassa stående och har många fina knockouts i sin karriär.

Don Madge gör sitt tredje framträdande i UFC och har även han samlat på sig en fin vinststreak på sex raka vinster. Majoriteten av vinsterna har kommit via KO/TKO och endast tre av hans tolv matcher har gått tiden ut. Han var senast aktuell på UFC 242 där han gick kvällens första match och besegrade fransmannen Fares Ziam (11-3).

Läs mer
+10
Dana Sad
Dana Happy
Liama Pitts sparras på Allstars

Liam Pitts om den kommande MMA-debuten – “Vill bli den bäste i min viktklass”

Simon Tingberg

Flertalet har nog önskat att 2020 ska vara över och blickat framåt mot ett bättre och förhoppningsvis ett covidsäkrare år. En som längtat efter 2021 är 17-årige mediaprofilen och kampsportaren Liam Pitts känd från realityserien Lailaland. Då Liam fyller 18 år i juli så siktar han på att göra MMA-debut i år. Den unge talangen som tränar på Allstars Training Center har i en intervju med Kimura berättat om sina målsättningar med MMA-karriären.

Liam har väntat länge på MMA-debuten

Som barn tränade Liam både Judo och BJJ, efter det började han träna MMA på Allstars redan som fjortonåring. Även om målet varit att slå sig in på MMA-scenen när han blir myndig, så har Liam också tävlat i andra kampsporter, där ett SM guld i fristilsbrottning 2019 är den främsta meriten.

Covid-19 situationen under 2020 påverkade den unge talangen som velat hålla sig aktiv i sitt tävlande. Situationen runt covid gjorde att Liam fick ställa in en planerad fight på Irland.

Under 2020 har jag inte kunnat tävla någonting. Jag hade signat upp för en MMA match på Irland som tyvärr blev inställd p.g.a. coronan. Jag hade också tänkt ställa upp i SM i brottning igen men det blev också inställt.

Liam som redan hade väntat länge är nu mer taggad än någonsin på att tävla och siktar på att vara aktiv under 2021.

Nu vill jag tävla i vilken kampsport som helst, Men direkt när jag fyller 18 så vill jag hoppa in i MMA. Jag har väntat på att få tävla ända sedan jag var tretton år. Så jag vill inte behöva vänta längre.

Liam Pitts på Allstars

En komplett MMA fighter

Att ha börjat träna som ung ser sjuttonåringen som en stor fördel för att kunna behärska alla delar av MMA.

Tycker att det är en enorm fördel. Detta eftersom jag jag har hunnit behärska alla delar utav MMA. Jag känner mig bekväm vart fighten än skulle hamna. Jag ser mig varken som en boxare eller grappler utan som en komplett MMA fighter.

Tränats utav Khamzat Chimaev

Att träna på en klubb som har UFC-stjärnor som Khamzat Chimaev och Alexander Gustafsson ser Liam som en stor fördel i inspiration. Framförallt så lyfter han fram stödet från Khamzat som tränat honom i brottning och dennes framgångar är en stor inspiration.

Att komma från samma klubb som producerar stjärnor som Gustafsson och Khamzat innebär ett enormt stöd. Framförallt har jag fått stöd utav Khamzat som tränat mig i brottning sen 14-16 års ålder. Att det gått så bra för någon jag är vän med är riktigt roligt och visar på att jag själv kan ta mig dit om jag jobbar hårt.

Trots att Allstars kryllar utav storstjärnor så vill inte Liam lyfta fram någon som är mer viktig än någon annan för hans utveckling. Han betonar däremot att alla som tränar i hans viktklass (bantamvikt) är oerhört viktiga för hans utveckling.

Skulle säga att alla klubbkamrater som väger ungefär i min viktklass är viktiga för min träning. Så länge man får hjälp av så många olika stilar som möjligt så är det perfekt för min utveckling.

Vill bli bäst

Att Liam har förebilder på Allstars i form utav Gustafsson och Chimaev är ett faktum. Sjuttonåringen följer också UFC mycket och framförallt fighters som Conor McGregor och Israel Adesanya.

Har många fighters jag ser upp till karriärmässigt. Gustafsson, Khamzat, McGregor och Adesanya är ju några det gått extremt bra för. Så där där tar man ju lite inspiration.

Liam har många gånger i media sagt att målet är UFC. Samt att det inte handlar om han skulle komma till UFC utan när. När han väl är där är målet att bli den bäste.

Målet har alltid varit att bli den bäste i min viktklass.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy
Nate Diaz Khabib Nurmagomedov

Nate Diaz sågar Khabib Nurmagomedovs besked kring pensioneringen

Ralph Nordahl

Forne titelutmanaren i lättvikt Nate Diaz väljer att såga lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (29-0) efter dennes oklara besked efter sitt möte med UFC:s VD Dana White.

Diaz sågar Nurmagomedov

Under dagarna träffade White ryske Nurmagomedov i hopp om att övertala denne om att gå en sista UFC-match. Den obesegrade ryssen chockade fansen genom att meddela sin pensionering efter sin senaste seger över Justin Gaethje i höstas. Även om många vänner och träningskamrater trott att Nurmagomedovs beslut är slutgiltigt har UFC:s VD varit självsäker i att kunna övertala ryssen.

White gjorde sitt yttersta i dagarna men detta har inte varit tillräckligt för att få Nurmagomedov att garantera en sista match. Istället meddelades det att mästaren kommer att invänta på om den kommande matchen mellan Conor McGregor (22-4) och Dustin Poirier (26-6) bjuder på något speciellt innan han fattar sitt slutgiltiga beslut.

Nate Diaz är uppenbarligen inte imponerad av ryssens besked och uttalade sig som följande nedan:

Detta är inte första gången som Diaz kallat Nurmagomedov då amerikanen tidigare träffat på ryssen och hans entourage i Las Vegas vilket ledde till att Diaz örfilade ryssen.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
UFC 257 Countdown Full Episode

Video
UFC 257: Conor McGregor vs Dustin Poirier 2 – Countdown

Ralph Nordahl

Det är nu mindre än en vecka kvar tills UFC:s första storgala detta år där Conor McGregor tar sig Dustin Poirier i en rematch och där Michael Chandler gör UFC-debut mot Dan Hooker. Inför detta har UFC i sedvanlig ordning släppt sin Countdown där vi får följa med dessa fyra fighters i förberedelserna inför galan.

Ni kan se videon i sin helhet nedan:

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Dustin Poirier Max Holloway

Max Holloway vill vara ersättare vid Conor McGregor vs. Dustin Poirier

Ralph Nordahl

Max “Blessed” Holloway (22-6) lyckades inatt dominera och slå Calvin Kattar blodig i huvudmatchen som han vann via enhälligt domslut. Han erbjuder sig nu att möta Conor McGregor (22-4) eller Dustin Poirier(26-6) nästa helg vid UFC 257.

Vill hoppa in nästa helg mot McGregor eller Poirier

Holloway dominerade Kattar i fem ronder inatt vid Fight Island i Abu Dhabi då han studsade tillbaka efter två raka förluster mot Alexander Volkanovski. Segern kan mycket väl leda till att Holloway får gå nästa titelmatch och ett trilogimöte mot Volkanovski om denne besegrar Brian Ortega i mars.

Men med tanke på att Conor McGregor tar sig an Dustin Poirier nästa helg erbjöd sig Holloway att hoppa in om någon av dessa fighters tvingas dra sig ur.

UFC har under det senaste året tvingats stryka flera matcher på grund av COVID-19 och detta har eskalerat under den senaste tiden och även om det lär finnas strikta protokoll i Abu Dhabi så tänker Holloway stanna kvar på Yas Island.

All I’ve got to say is there is a big, big fight next week – Dustin Poirier against Conor McGregor – and guess what, your boy is staying all the way through the week.

If anything happens, Dana [White, UFC president] knows my number and he can hit me up.

Holloway har mött båda herrarna men förlorat båda gångerna, först mot McGregor 2013 och sedan mot Poirier år 2019.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Stipe Miocic vs Francis Ngannou UFC 260

UFC 260: Volkanovski vs. Ortega och Miocic vs. Ngannou 2 äger rum i mars

Ralph Nordahl

Fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (22-1) är redo att återvända och försvara sin titel mot Brian Ortega (15-1) i en femrondersmatch vid kommande UFC 260 den 27 mars. UFC har tänkt att Stipe Miocic (20-3) och Francis Ngannou (13-5) möts på samma gala i huvudmatchen.

Huvudmatcher vid UFC 260

Flera källor nära situationen bekräftade nyheten för MMA Fighting i lördags efter att ESPN först rapporterat nyheten. Ariel Helwani rapporterar att matchen mellan Volkanovski och Ortega är bokad till UFC 260:

Alexander Volkanovski vs Brian Ortega

Volkanovski vs. Ortega

Detta kommer att bli Volkanovskis första titelmatch som inte är mot tidigare mästaren Max “Blessed” Holloway som han besegrat i två raka matcher 2019 och 2020 via domslut. Volkanovski siktar nu på att försvara sin titel för andra gången.

Ortega hoppas i sin tur på att återupprepa den prestation som han stod för mot Chan ‘The Korean Zombie’ Sung Jung som gav honom titelmatchen. Detta kommer att bli Ortegas andra titelmatch efter att tidigare besegrats av Holloway år 2018. Nu endast två år senare kommer Ortega återigen få chansen att bli fjäderviktsmästare.

Miocic vs. Ngannou 2

UFC:s VD Dana White har bekräftat att rematchen mellan Miocic och Ngannou blir huvudmatchen för UFC 260:


Herrarna fightades senast vid UFC 220 i januari i början av 2018. Miocic använde sig av sin brottning för att kväva Ngannous explosivitet och vann via ett dominant enhälligt domslut. Ngannou förlorade sedan sin nästa match mot Derrick Lewis men har sedan dess stått för fyra raka KO/TKO-segrar, alla under 71 sekunder vardera.

Miocic försvarade endast sin titel en gång förra året i och med trilogimötet med Daniel Cormier där han vann via enhälligt domslut. Totalt har han försvarat bältet 4 gånger under två olika perioder.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Island 7 resultat: Max Holloway dominerar Calvin Kattar

Anton

Under lördagskvällen gick UFC Fight Island 7 av stapeln i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Flertalet underhållande kamper erbjöds under galan, där huvudmatchen stod i fjädervikt mellan Max Holloway och Calvin Kattar.

Tillbaka på ‘Fight Island’

Den första UFC-galan för 2021 har nu ägt rum på organisationens ‘Fight Island’ i Abu Dhabi! Huvudkortet bjöd på strålande underhållning med många avslut, där de tre första matcherna slutade innan första rondens gonggong ljöd ut genom arenan. Huvudmatchen stod i fjädervikt mellan den forne mästaren Max “Blessed” Holloway (22-6) som tog sig an den topprankade jänkaren Calvin “The Boston Finisher” Kattar (22-5) i en kamp som “The Blessed Express” skulle komma att dominera.

I co-main matchen möttes de två veteranerna Carlos “The Natural Born Killer” Condit (32-13) och Matt “The Immortal” Brown (24-18) i en kamp som gick till ett enhälligt domslut för Condit. 36-åringen gick sin sista fight på sitt nuvarande kontrakt i och med mötet med Brown, och står efter resultatet med en vinstsvit på två matcher.

Nedan följer den kompletta listan på de matcher som ägde rum under UFC Fight Island 7 samt deras utgångar.

Huvudkort

Fjädervikt: Max Holloway besegrar Calvin Kattar: Beslut (enhälligt) (50-43, 50-43, 50-42)
Weltervikt: Carlos Condit besegrar Matt Brown: Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 30-27)
Weltervikt: Jingliang Li  besegrar Santiago Ponzinibbio: KO (slag), Rond 1, 4:25
Mellanvikt: Alessio Di Chirico besegrar Joaquin Buckley: KO (huvudspark), Rond 1, 2:12
Mellanvikt: Punahele Soriano besegrar Dusko Todorovic: TKO (slag), Rond 1, 4:48

Preliminärkort

Bantamvikt (Damer): Joselyne Edwards Laboriel besegrar Yanan Wu: Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 29-28)
Tungvikt: Carlos Felipe besegrar Justin Tafa: Beslut (delat) (28-29, 29-28, 29-28)
Weltervikt: Ramazan Emeev besegrar David Zawada: Beslut (delat) (28-29, 29-28, 29-28)
Bantamvikt (Damer): Vanessa Melo besegrar Sarah Moras: Beslut (enhälligt) (30-27, 29-28, 29-28)
Fjädervikt: Austin Lingo besegrar Jacob Kilburn: Beslut (enhälligt) (30-26, 30-26, 30-27)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Island 7: Max Holloway dominerar Calvin Kattar

Anton

I huvudmatchen under lördagskvällens UFC Fight Island 7 besegrade den forne fjäderviktsmästaren Max Holloway sin motståndare Calvin Kattar. Holloway fann segern efter fem ronders dominans för att ta sin första vinst efter två titelmatcher mot Alexander Volkanovski.

Holloway besegrar Kattar

Den tidigare titelhållaren i fjädervikt Max “Blessed” Holloway (22-6) visade under lördagen på sina mästarkvalitéer när han besegrade Calvin “The Boston Finisher” Kattar (22-5) i huvudmatchen under UFC Fight Island 7! Via enhälligt beslut med siffrorna 50-43, 50-43, 50-42 kunde Hawaii-sonen Holloway kamma hem en väl behövd seger, som i dagsläget står med två segrar på sina fyra senaste matcher. Kattar fick i och med nederlaget se en vinstsvit på två matcher bruten.

Matchen

Rond 1

Domare Herb Dean får hålla reda på de två fjäderviktarna i galans huvudmatch. Max Holloway och Calvin Kattar kommer ut och möts i mitten av oktogonen. Holloway öppnar upp med en kraftig jabb, och visar på en imponerande snabbhet i sina rörelser och slag. Kattar står dock stadigt med nävarna i högt garde. Holloway är mycket aktiv inledningsvist, med flertalet slag och sparkar som viner över canvasen.

Kattar börjar alltmer tajma sin motståndares framrusningar, och ett antal fina kontringsslag landar in på Hawaii-sonen. Holloway fortsätter dock i ett högt tempo att pressa 32-åringen genom den första ronden, då han gång på gång blitzar fram med en exceptionell självsäkerhet. Kattar börjar bli smått besvärad av de konstanta avancemangen från Holloway, som börjar finna hem med allt han skickar iväg. Första ronden avslutas med en spinning heel kick mot “The Boston Finisher”s kropp.

Rond 2

Rond två inleds på samma vis som den första ronden avslutades. Holloway tar genast kommandot av mitten av oktogonen och börjar jaga efter sin motståndare över canvasen. Volym är nyckeln i fighten för Holloway, där frekvensen i hans slag håller ett oerhört högt tempo. Kattar står dock lite stadigare i den andra ronden, och bemöter den forne mästarens volym med sin slagstyrka. En och en halv minut in i den andra ronden dimper Kattar kort ner på canvasen som följd av ett välplacerad slag från “The Blessed Express”.

Väl på fötterna igen, fortsätter Calvin att ha problem med takten i fighten. Med kampviljans fana hissad stormar Holloway framåt och får in en brutal armbåge med minuten kvar av ronden. Kattar staplar till och den forne mästaren slungar iväg en spärreld av slag, en spärreld som når sin kulmen i ytterligare en armbåge som träffar rent från Holloway. Ronden avslutas med en dundrande huvudspark från “Blessed” precis innan gonggongen ljuder, och en något omtöcknad Kattar släntrar iväg mot sin hörna.

Rond 3

Hittills har matchgången inte bådat väl för Calvin Kattar, som fått motta ordentligt med stryk genom de två första ronderna. Den ovarsamma behandlingen av Kattars huvud från Holloway fortsätter i den tredje ronden. Obarmhärtigt rusar Holloway gång på gång efter sin motståndare, och en rekorderlig “slug fest” håller på att utveckla sig i huvudmatchen i Abu Dhabi. Att Kattar består på fötterna är lika imponerande som Holloways utomordentliga form i matchen.

Trött och blodig ger sig “The Boston Finisher” på en nedtagning med två minuter kvar av ronden, dock kan Holloway lätt avvärja försöket. Utöver skallen på Kattar, börjar Holloway även fokusera flertalet slag inpå sin motståndares kropp. Tredje ronden avslutas med de två engagerade i en slagutväxling.

Rond 4

Den fjärde ronden drar igång och Holloway inleder lika intensivt som de tre föregående. Våldsamt slungade slag med god precision träffar om och om igen på en alltmer uttröttad Kattar, som dock fortfarande visar sig besitta kraften i nävarna i de få slag han får in. Upp mot buren inleds ett hänsynslöst offensiv från Holloway, som bryter lös med allt från armbågar, krokar och knän. Bortom allt förstånd står en nerblodad och mörbultad Calvin Kattar fortfarande kvar på fötterna, och får motta Holloways fulla repertoar av våldsamheter.

När “Blessed” väl väljer att återvända till mitten av oktogonen följer Kattar efter, enbart för att bemötas av en huvudspark från den forne mästaren. Den fjärde ronden avslutas, och förväntningarna inför den femste och sista ronden hör hemma i skyarna.

Rond 5

Rond fem av UFC Fight Island 7 huvudmatch, och de två fjäderviktarna möts i mitten av oktogonen. Holloway inleder med ett kroppsslag, och sätter genast fart efter Kattar. “The Boston Finisher”s fokus ligger först och främst på att täcka upp och skydda sig från Hawaii-sonens rytande attacker. Än en gång får Holloway in en god träff som tvingar Kattar till att ta ett par steg bakåt. Med bruten näsa, blodig panna och blåslagen kropp fortsätter dock Kattar att bemöta sin motståndare i oktogonen, och Holloway får fortsätta mosa på så gott han kan.

Med en och en halv minut kvar börjar en segerviss Max “Blessed” Holloway ryta till kommentatorerna att han är den bästa boxaren i UFC, allt medans han undviker slag från Kattar. Med högmodet av en plundrande viking fortsätter Holloway att proklamera sin närvaro i buren. Ronden som matchen avslutas, och Kattar klappar om den forne mästaren, tillsynes medvetande om sin förlust.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.