Rykte: Alexander Gustafsson kommer möta Lyoto Machida i februari

Innan nattens ”UFC on FOX 5″-gala berättade UFC:s VD Dana White att vinnaren i matchen mellan Alexander Gustafsson och Mauricio ”Shogun” Rua skulle bli den nästa att få gå titelmatch. Som de flesta vet vid det här laget vann Alexander gårdagens match mot Shogun och ska därmed vara nästa man på tur att ta sig mästaren viktklassen.

Problemet är bara den att den regerande mästaren Jon Jones kommer att försvara sitt bälte i april mot Chael Sonnen, detta innebär att Alex kommer att få vänta till juni eller juli tidigast innan han får gå titelmatch. Enligt Alex själv är detta inte det mest optimala, då han anser att han inte vill vänta alltför länge innan han återvänder till buren, vilket han meddelade på presskonferensen efter lördagens gala. ‘

Kimura.se som befann sig på plats i Seattle frågade Alex om hur han ser på möjligheten att kliva in mot Lyoto Machida om hans nästa motståndare, Dan Henderson, inte hunnit återhämta sig helt till deras tilltänkta möte på UFC 157 i februari 2013. Alex svarade då att han måste kolla med resten av hans team för att se hur de skulle ställa sig om en sådan situation skulle dyka upp.

Nu har Kimura fått höra från diverse källor på plats i Seattle att Dana White meddelat att Henderson inte hinner att återhämta sig från sin skada tills den 23 februari, som matchen mot Machida var tänkt att äga rum, och att man kommer att låta Alexander Gustafsson ta Hendersons plats. Enligt en av källorna var det troligt att UFC tar kontakt med Alex team och management senare denna vecka för att se om Alex är intresserad av matchen.

När Kimura pratade med Alex under lördagskvällen (amerikansk tid) berättade Alex att han inte hade några större skador på kroppen utan var bara öm på vissa ställen, samt att han fått sy några stygn på ögonbrynet. Han hade dock inte fått höra något om en eventuell förfrågan att ta sig an Machida i februari.

UFC 157 äger rum den 23 februari i Anaheim, Kalifornien.

Spela MMA på Unibet

Följ Kimura på Twitter för de senaste nyheterna

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Runda

  Fan machida är skrämmande! Hur tror ni han klarar dig mot honom?

 • Galne David

  För kort tid att återhämta sig! Co-main på UFC 158 27 April passar bättre, även om Machida får vänta länge då

 • Emil Karlsson

  Ingen klarar av Alex stående och Lyoto har inte Shoguns haka. Alex knockar honom om de möts! :-)

  • Hugo

   Precis min tanke. Han har ingen haka samt att Alex är en smart fighter och inte kommer att rusha honom som Machida vill för att sedan counterpuncha. Vi såg vad som hände med Bader vad som händer om man rushar Machida, Alex gör inte samma misstag

 • Erik.L

  Usch mina två absoluta favoritfighters ska kanske mötas !!

 • Brocowich

  Machida och JBS är två killar Alex inte kommer ta. Då måste han lyfta sitt game några snäpp!

  • http://www.kimura.se Kaveh Sabeghi

   Där har du fel :)

   • Robin

    Jo, jag tar förgivet att han förbättrar sig på mycket tills nästan match om det ska gå hela vägen mot Machida och framförallt JBS.

 • iboss

  Of helt rätt Ja lovar lyoto Kommer knocka Alex, alex verkar inte ha värsta hakan om han blir pressad får han stress och han va nte så övertygande mot shogun tycker jag, som sagt när han blir pressad blir han stressad och när lyoto Attackerar då attackerar han !!

  • Calle K

   Vaddå inte värsta hakan? Har aldrig sett Alex bli ostadig på fötterna efter en smäll och i andra ronden så träffade Shogun med flera av sina overhand right som han brukar kunna sänka folk med.

   • Punchdrunk

    Det finns en hel tråd på sherdog om Alex sjukt starka haka.

 • Marcus

  Vadå inte haka? Han smakade ju en hel del haymakers från Shogun utan att blinka.. Klart han har chans mot Machida!
  tror att folk överlag underskattar Alex om man kikar på forum etc.

 • Marcus

  Såg du ens matchen dessutom? Shogun var ju utklassad i boxningen i rond 2 och 3.

 • Ras

  Vad snackar ni om? Alex visade ju vilken haka han har inatt mot Shogun. Shogun avlossade några bomber, som skulle knocka många men Alex blev aldrig skakad. Tror att Alex tar Lyoto enklare än vad han tog Shogun. Säger inte att Shogun var enkel, han var stentuff. Men Alex gjorde vad som krävdes och han matchen under kontroll mesta delen av matchen. Alex knockar Lyoto. Han har helt enkelt för hårda nävar och är för stark.

 • Marcus

  Ras: Håller med dig till 100 %! :)

 • Johan

  Blir tufft såklart. Men Alex är smart, han kan säkert genomföra den typ av gameplan som krävs för att klå Machida. Lite jobbigt att Machida är min favoritfighter utöver Alex dock…

  Sen tycker jag att Alex var lite för dålig på att undvika Shoguns högerslägga, han landade den oroväckande många gånger…

 • Brocowich

  Tycker absolut att Alex vann matchen men han borde ha bättre kombinationer och slå på kropp, speciellt när shogun skyddar huvudet så bra.

  Rory körde både mot huvud och kropp, han plockade isär PJ Penn.

 • JJ

  Ska inte Machida möta Henderson i februari?

  • http://www.kimura.se Kaveh Sabeghi

   Har du läst artikeln?

 • JJ

  Ok, läste hela texten nu… ;)

 • Christian

  Alex kan ta Machida, men inte om han går in som han gjorde mot Shogun. Alex hade chansen att diktera stående, men han såg vilse ut. Förutom ett par bra knän och ett fåtal slag som gick igenom guard så var det inget imponerande. Om Alex kommer tillbaka till sitt ”vanliga” och även förbättrar sig så tar han Machida.

 • Calle K

  Alex måste väl rensa ut viktklassen innan han får en titelchans. Först Machida i Februari och sen så gnäller Hendo så då får Alex ta honom som co-main event i april. Obs en gnutta sarkasm.

 • Carl

  Klart att han ska möta Machida om han får chansen. Om han inte kan slå Machida har han ju ingenting att hämta mot JBJ heller… Ju mer matcher mot stora namn ju bättre är det. Annars är risken stor att Dana lovar bort titelmatchen till någon annan. Egentligen är ju Machida, Dan Henderson, Rashad Evans och kanske även Phil Davis också precis där i snacket nästa titelmatch. En vinst mot Machida sätter ju Alex som definitiv etta i kön.

 • Rambo

  Jag tycker att det pågår mycket allt för mycket diskussioner om Alex haka och stående mot Lyoto. En tanke som har väckt mig är Lyotos ground game, han har förvisso bra takedown defense men hans ground game har inte imponerat mig(Av det lilla man har sett). Alex är så mycket fysisk starkare än Lyoto och borde dominera Lyoto på marken.
  Det tror jag Alex kommer att vinna på ifall matchen blir av…..

 • magnbol

  Lyoto tar han inte med den erfarenhet och utveckling han har idag. Ser helst att han möter Rashad, Jackson, Hendo eller någon liknande innan både Lyoto och Jones.
  Alex har potential att bli en mästare men 6 år bör bli 7 eller 8 först.
  Just my 50 cents..

 • bruto

  Imponerad av Gus, framför allt fotarbetet genom hela matchen. Stående har han egentligen bara en sak att verkligen förbättra och det är sparkar. Känns som definitivt ett vapen som kan göra honom än grymmare. På marken har han mycket att förbättra, och det känns ju helt underbart. Så bra som han är idag, och ändå har han långt kvar till sin peak. Synd bara att inte fler fattar hur stor han är, och håller på att bli, så kanske det kunde komma lite reportage om honom och hans karriär hittills. Har själv väldigt dålig koll på hans karriär innan UFC:

 • thubz

  Alex the BrasseKiller!

Fler Nyheter: