Nyheter

Uppgifter bekräftade: Khamzat Chimaev ute ur matchen mot Leon Edwards [Uppdaterad]

Av

Daniel Schälander

29/12/2020
Khamzat Chimaev vs. Leon Edwards avbokad

Med mindre än en månad kvar till det tilltänkta mötet mellan Khamzat Chimaev (9-0) och Leon Edwards (18-3) ser det nu ut som att matchen återigen kan vara i fara.

Galan borttagen från UFCs hemsida

MMA Island rapporterar att det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev ser ut att vara borttagen från den tilltänkta matchen mot Leon Edwards på Fight Island inom en månad. I pressmaterial som Fight Island har tagit del av har Khamzats namn ersatts med ett TBD (to be decided).

Galan är också i skrivande stund helt bortplockad från UFCs officiella hemsida och går inte att finna mellan galorna som är planerade dagarna innan och efter det tilltänkta matchdatumet.

UFCs hemsida där galan fattas

Orsaken är oklar

I skrivande stund finns inga uppgifter som klargör varför svensken är borttagen från matchkortet. Inget officiellt uttalande har heller gjorts av UFC.

Enligt uppgifter som Kimura tidigare tagit del av ska svensken själv ha drabbats av covid sent i november, redan innan Edwards själv drog sig ur deras match av just den anledningen den 1 december.

Det är därför osannolikt att avhoppet nu skulle kunna bero på att ”Borz” blivit sjuk. Eventuella tester borde också visa negativt, särskilt eftersom att Edwards som nämnt ovan också testat positivt vid ungefär samma tidpunkt.

Matchen redan ombokad en gång

Matchen var ursprungligen tänkt att äga rum den 19 december i Las Vegas. Men efter att Leon Edwards åkt på ett relativt allvarligt fall av covid-19 blev matchen istället framskjuten till den 20 januari på Fight Island.

Uppdatering: Uppgifterna bekräftade

MMAJunkies reporter, Farah Hannoun bekräftar för Kimura.se att hon fått uppgifterna bekräftade via ”a person with knowledge of the situation”. Så tyvärr får MMA-fans världen över vänta med att se sensationen Chimaev i buren ett tag längre. Ingen information har hittills släppts om varför Khamzat inte längre är aktuell för matchen mot Edwards.

Bild på matchkort till press där Khamzat Chimevs namn saknas

 

 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök