Rykte: UFC återvänder till Sverige i april

Jaser Davari

Kimura.se erfar att världens största MMA-organisation återvänder till Sverige inom några månader. UFC arrangerade den 14 april förra året sin allra första gala i Sverige. UFC on Fuel TV 2, som galan hette, hölls i Globen i Stockholm och toppades av en spännande fight mellan svenske stjärnan Alexander Gustafsson (15-1) och den farlige brassen Thiago Silva (14-3).

Enligt obekräftade uppgifter till Kimura.se återvänder alltså UFC till Sverige i april. Dessa uppgifter förstärks även av olika rykten som florerat bland fighters, butiksägare, medier och andra insatta människor inom sporten som Kimura.se varit i kontakt med. Om UFC återvänder är det mest troligt att Gustaffson återigen kommer vara en del av huvudeventet. Då det inte återstår så lång tid till april lär UFC annonsera ett eventuellt evenemang i Sverige inom en snar framtid.

Här följer några potentiella motståndare till Gustafsson på en eventuell Sverigegala:

Rashad Evans (17-2-1) möter Antonio Rogerio Nogueira (20-5) den 2 februari på UFC 156. Vinnaren i den matchen kan vara en potentiell motståndare om denne lyckas hålla sig skadefri.

Lite senare, den 23 februari på UFC 157 möts giganterna Dan Henderson (29-8) och Lyoto Machida (18-3). Vinnaren i det mötet skulle kunna vara en möjlig motståndare för Alex.  Men denna matchning skulle vara oerhört svår att boka in för en aprilgala i Sverige. Därför är chanserna att Alex får möta någon av dessa mycket liten.

Slutligen har vi Gegard Mousasi (33-3), som nyligen tagit klivet över från Strikeforce. En match mellan Gustafsson och Mousasi anser vi på Kimura.se är mest sannolik. Den 27-årige armeniern har vid flertalet tillfällen uttryckt en stor önskan att få möta just Gustafsson. Mousasi är obesegrad i sina sex senaste matcher och rankas av flera medier som en av världens tio bästa lätta tungviktare. Senast besegrade han Mike Kyle tämligen enkelt via submission i första ronden.

0
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett