conor mcgregor oktagon khabib nurmagomedov oktagon ufc 229

Video
Så mycket tjänar en UFC-Fighter

Hur mycket tjänar en UFC Fighter? För en så kort och simpel fråga så är svaret överraskande komplicerat. I och med att MMA:n exploderat i popularitet tack vare fighters som Conor McGregor under de senaste åren så har inkomsterna för en UFC-fighter stigit avsevärt. Även om det fortfarande finns ett väldigt stort lönegap mellan de högst och lägst betalda i UFC. Detta kommer dock utav att en viss skara UFC-stjärnor har fått allt högre lönekrav.

Det finns många problem inom MMA-industrin som många vanliga fans inte känner till. Nyare fighters har inte de stora agenterna som professionella rookie-atleter har i de största amerikanska ligorna som NFL och NBA och saknar därför fördelarna som dessa har i förhandlingar. MMA-fighters har heller inte ett slags fack som andra stora sporter i regel har för sina atleter som skulle kunna förhandla finansiellt för nya fighters.

Hur mycket tjänade då UFC-fighters år 2018? Den genomsnittlige fightern i UFC tjänade 138 000 dollar cirka 1,28 miljoner kronor. En siffra som stigit konstant under det senaste årtiondet. Hur mycket en fighter tjänar beror på hur många fighter dem gått , hur populära dem är samt hur ofta dem fightas varje år. En majoritet av UFC-fighters behöver inte oroa sig för att klara brödfödan, men vissa fighters har dock svårt att klara sig om de just inlett sina professionella karriärer.

Hur tjänar fighters sina pengar?

Det finns flera sätt som en fighter kan tjäna sina pengar. Det finns också möjligheter till sponsring och kommersiella samarbeten utanför UFC:s befintliga samarbete med klädjätten Reebok. Detta är dock reserverat för de allra största inom sporten.  Till exempel så har Stipe Miocic en populär Modelo-reklam som har sänts regelbundet under senare tid och andra populära fighters som Cody Garbrandt är sponsrade av BodyArmor.

187 fighters (33% av UFC) tjänade sexsiffrigt i dollar, över 930 000 kr, under 2018 vilket kan jämföras med snittinkomsten för ett amerikansk hushåll som ligger på 418 000 kr per år.  Dock tjänade mer än en tredjedel (213 fighters – 37%) mindre än det genomsnittliga hushållet. Lönerna för dessa fighters går dock stadigt uppåt.

UFC signerade en 5 år lång deal med ESPN som kommer sända UFC-event varje år på sin kanal och streaming-plattformen  ESPN+. Den här dealen som inleddes i början av detta år bryter fullständigt ny mark för UFC och MMA och många spår att detta avtal bara är början för sportens framtida kommersiella framgångar.

Professionell fighting

Den primära inkomstkällan för en UFC-fighters kommer dock från det deras faktiska tävlande i oktagonen och vi kommer nu gå igenom den genomsnittliga lönen en fighter får för detta.

Den genomsnittlige UFC-fightern tjänade som sagt 1,28 miljoner kronor under 2018 vilket var ett snäpp högre än 2017:s 1,23 miljoner kronor.  Genomsnittet påverkas framförallt på hur det går för de mest välbetalda varje år. Fighters som McGregor och Jon Jones tjänar mycket mer än snittlönen där det vanligtvis handlar om miljontals dollar för en enda match efter att fått ta del av sponsor och PPV-intäkterna. Conor McGregor i synnerhet har en lukrativ deal med UFC som involverar whiskeymärket ”Proper Twelve” där deras logga kommer att synas i oktagonen vid varje gala som irländaren går.

  • Det generella hushållet i USA har 418 000 kr i årsinkomst men ändå tjänade en tredjedel av UFC:s fighters (213 fighters – 37 procent) mindre än detta år 2018.
  • Bara 187 fighters i UFC tjänar just nu över 930 000 kronor. Detta ser inte imponerande ut om man jämför med vad en NFL-rookie tjänar vilket minimum är cirka 4,18 miljoner kronor.
  • 15 män och kvinnor innehade UFC:s mästarbälten, inklusive interim-titlar,  under 2018 och dessa tjänade i snitt 7,25 miljoner kronor (6,19 miljoner kronor år 2017) vilket kan kopplas till allt fler interim-bälten.
  • Den högst betalda icke-mästaren under 2018 var Conor McGregor som tjänade otroliga 27,9 miljoner kr (detta är endast UFC-lönen –  PPV och sponsorintäkterna förväntas uppgått till 465 miljoner kronor).

Det är värt att notera att detta endast är de löner som gjorts offentliga för allmänheten inklusive bonusarna för Fight of the Night, Knockout of the Night och Submission of the Night samt de Reebok-utbetalningarna som gjorts ända sedan UFC 189.

Sponsring

Innan Reebok-dealen skrevs tjänade UFC-fighters stora pengar med sin individuella sponsring. Detta är en anledning till varför många fighters blev upprörda när avtalet skrevs. Videon nedan visar de första reaktionerna när avtalet skrevs:

Under det rådande avtalet kommer fighters med 3 eller färre matcher i UFC att få 32 000 kr från Reebok för varje gala.  Atleter med 4 eller 5 UFC-matcher kommer att få 46 000 kr.  När avtalet skrevs fick alla dessa fighters dock endast 23 000 kr per match.

Fighters egna sponsoravtal med kända märken och företag

Som vi nämnde tidigare är de mest lukrativa sponsoravtalen endast för de största namnen i UFC. Märken som Modelo och BodyArmor har ett antal UFC-fighters som man sponsrar. Dessa har antingen nyligen varit mästare eller är på väg dit och bedöms ha en massiv potential inom sporten.

Individuell sponsring är ett oerhört effektivt verktyg för ett enormt företag att göra sin produkt populärare där Burger King till exempel använt Conor McGregor för att få fler restaurangbesökare.

Hur blir UFC-fighters betalda?

UFC-fighters får en grundlön vid varje fight oavsett om de förlorar eller vinner, dock finns det oftast en ”segerbonus” för den segrande fightern. Denna bonus är många gånger lika stor som grundlönen vilket därför kan sporra fightern att prestera på topp.  Vi måste även nämna att Fight of the Night och Performance of the Night-bonusarna oftast innebär en 465 000 kr extra för de fighters som bjuder på något särskilt under galan.

Grundlön 

UFC-fighters får en summa varje match de går oavsett matchresultat. Varje enskild fighter har ett särskilt kontrakt med UFC där de högre rankade har högre lön. Fighters som är efterfrågade av UFC kan också förhandla upp till högre summor så som pro wrestlern CM Punk gjorde när han signades.

Segerbonus

Vi snackade om segerbonusen innan. Många är starkt emot segerbonusen men många fighters är desto gladare över att få dubbelt betalt för en match. Denna bonus gäller dock primärt de fighters som tjänar mindre då de största stjärnorna inte får en enorm segerbonus utöver sin redan enorma matchlön.

Sponsoravtal

UFC har som bekant ett sponsoravtal med Reebok där varje fighter får en viss summa pengar varje gång de äntrar oktagonen. Många fighters är dock emot avtalet då det innebär att de inte kan ha några andra sponsorer under galorna vilket gjort att många fighters förlorat stora sponsorpengar.

Galabonusar 

Gala-bonusarna är en av de mest spännande sakerna inom denna sport. UFC ger Fight of the Night och Performance of the Night-bonusen till de fighters som bjuder publiken på något extra. Till exempel om det är en fight som gör publiken särskilt exalterad kan de som möts kamma in 465 000 kr extra under galan. Om en fighter också står för en enastående prestation eller bjuder på en spektakulär knockout eller submission kan denne även belönas med Performance of the Night-bonusen.

 

Vilka är de högst betalda inom UFC?

De högst betalda fighters är inte alltid de som faktiskt tjänar mest i grundlön från UFC.  Som ni minns tjänar många fighters den största delen av sina pengar från PPV-intäkter och sponsoravtal utanför UFC. Många fighters drabbades även av ekonomiska bakslag på grund av saker utanför oktagonen under 2018 (McGregor kastade en lastkärra genom en bussruta och Khabib Nurmagomedov hamnade i slagsmål direkt efter segern vid UFC 229).

De högst betalda MMA-fighters under 2018

Conor McGregor

Löneintäkter från UFC under 2018: 3 030 000 dollar – cirka 27,9 miljoner kronor

Psychoblick

Den högst betalde är föga förvånande Conor McGregor. Efter att 2017 tjänat megasummor genom boxningsmatchen mot Floyd Mayweather där han beräknats ha tjänat uppemot 930 miljoner kr var irländaren tillbaka i oktagonen.  MMA-sporten har fått högre ekonomisk status tack vare McGregor vilket märktes när han i oktober mötte lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Irländaren tjänade då sin högsta summa hittills inom MMA och många spekulerar att han kan ha tjänat uppemot 465 miljoner kronor då 2,4 miljoner PPV-köp rapporterats för UFC 229.

Totala intäkter från UFC genom karriären: 12,5 miljoner dollar cirka 116 miljoner kronor (PPV-bonusar ej inräknade).

Snittintäkter från egna sponsoravtal: 20-30 miljoner dollar per år

Sponsrad av bland annat Burger King, Beats Electronics, Monster Energy och Proper Twelve.

Khabib Nurmagomedov

Löneintäkter från UFC under 2018: 2,570 000 dollar – cirka 23,9 miljoner kronor

Khabib Nurmagomedov 1 finger upp

Många anser att Khabib Nurmagomedov är den främste fightern som någonsin tävlat inom UFC med sitt imponerande facit på 27-0. Många tror att han är den främste MMA-fightern i världen när det kommer till ”pound-for-pound”.  Olyckligtvis har mer än hälften av Nurmagomedovs ovannämnda lön blivit fråntagen från honom efter skandalhändelserna vid UFC 229.

Snitt lön från UFC: 9,3 miljoner kronor eller mer per match

Snittintäkter från egna sponsoravtal: Mellan 27 till 46 miljoner kronor per år

Mark Hunt

Löneintäkter från UFC under 2018: 2,295 000 dollar – cirka 21,3 miljoner kronor

Mark Hunt invägning

Mark Hunt är en av de mest populära fighters i Australien. Han har visat sitt värde för UFC genom att vara affischnamn vid galorna i Australien. Hunt har tjänat över 55 miljoner kronor i grundlön från UFC från och med att han skrev på år 2010.

Snittlön från UFC: Mer än 6,5 miljoner kronor per match

Lön vid senaste matchen:  7,1 miljoner kronor

Snittintäkter från egna sponsoravtal: 9,3 miljoner kronor per år

Daniel Cormier

Löneintäkter från UFC under 2018: 1,8 miljoner dollar – cirka 16,7 miljoner kronor

Daniel Cormier

Daniel Cormier, även känd som dubbelmästaren, har under senare tid blivit en favorit bland fansen. Förra året var kanske det största året i hans karriär där han vann alla sina tre fighter och blev tungviktsmästare efter att redan erövrat det lätta tungviktsbältet. I slutet av året fick han stora pengar för att ”rädda” UFC 230 där han försvarade sitt tungviktsbälte.

Snittlön från UFC: Över 4,6 miljoner kr per match

Senaste lönen från gala: 5,9 miljoner kr

Snittintäkter från egna sponsoravtal: Beräknat till 9,3 miljoner kronor per år

Alistair Overeem

Löneintäkter från UFC under 2018: 1,7 miljoner dollar – cirka  15,8 miljoner kronor

Alistair Overeem

Alistair Overeem är en holländsk fighter och tidigare kickboxare som fortsätter att tjäna stora pengar inom UFC. Han har haft en enastående MMA-karriär bakom sig där han gått 60 giltiga proffsmatcher.  Overeem har fightats i UFC/ Strikeforce i mer än ett decennium och tjänat uppemot 74 miljoner kronor i grundlön under dessa år.

Snittlön i UFC:  7,4 miljoner kr per match

Senaste lön från gala: 8 miljoner kronor

Snittintäkter från egna sponsoravtal: Beräknat till 9,3 miljoner kr per år.

Källa: https://themmaguru.com/how-much-money-do-mma-fighters-make/

-11
Dana Sad
Dana Happy
UFC south carolina darren till

Stephen Thompson siktar på en match mot Robbie Lawler

Welterviktaren  Stephen ”Wonderboy” Thompson är tydlig med att han inte tänker förbise sin nästa motståndare Anthony Pettis, dock har 36 åringen redan skissat ihop lite planer om vad han vill göra efter galan.

UFC beger sig till fighterns hemstat South Carolina 22 juni, vilket Thompson tycker är ett helt perfekt ställe för nästa match att äga rum.

Som motstånd ber han om ingen mindre än Robbie Lawler (28-13). En man som nyligen förlorade mot Ben Askren efter ett mycket kontroversiellt stopp av domaren Herb Dean. Om ett returmöte mellan dessa herrar prioriteras först är i nuläget oklart eftersom att Asken gör allt i sin makt för att det inte ska bli av.

Thompson berättar för MMA Junkie om sina planer:

“Lawler is definitely the fight I’ve been wanting for a while,” “I’ve been a big fan of him and he’s been such a monster in the welterweight division. I thought he looked great in his last fight with Ben Askren. He looked really strong and just really focused. I think that year off gave him some time to heal up and get his mind right. I think that would be awesome”
“I know there’s a card happening in Greenville, S.C., my hometown, three months from now. Hopefully come out of this fight unscathed and we’ll make that fight happen.”

Skulle blivit av

Thompson förklarar vidare att detta inte är första gången som ett potentiellt möte mellan herrarna har varit uppe på agendan, men att Lawler forfarande inte verkar särskilt intresserad, vilket han fick reda på under våren.

“To us it was happening,” “The word we were getting is it was happening. It wasn’t until the fight – I was up in New York with Chris Weidman during his fight (at UFC 230) is when I actually found out he was fighting Askren. Up until then it looked like we would fight him. I don’t know if that was UFC or his coaches, I don’t know what the whole plan was there, but for a little while there it looked like it was a for sure thing. But things happen.”

Den tidigare titelutmanaren har varit borta i nästan 10 månader från buren. Han är dock helt övertygad om att en vinst mot Pettis kommer att göra honom gott, möjligen kan det också ge honom drömmatchen mot Lawler.

“I think a big win over Pettis is going to put me back in the limelight,”. “It’s been almost 10 months since I fought and out of sight out of mind. People stop talking about you, forget about you and I just want to let everyone know that I’m still here. But a win over Lawler – he’s a former welterweight champion. He’s one of the best strikers in the division and has been in the game for a while”

Tror ni att vi får se Lawler mot Thompson eller blir Ben Askren tvungen att ta ett returmöte?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley till McGregor: ”Come get this smoke”

Den tidigare UFC mästaren i Weltervikt Tyron Woodley förlorade sitt bälte till en dominant Kamaru Usman under UFC 235 i Las Vegas.

Efter matchen föddes en del spekulationer om att Woodley redan hade tankarna någon annanstans, eftersom att den forna mästaren lagt ner mycket tid och energi på sin musikkarriär.

Nu kan vi konstatera att Woodley fortfarande har planer på att fightas. Det ryktas även om att Conor McGregor är i förhandlingar med UFC om att återvända redan i juli. Enligt stjärnan själv så vill han dock få en del av bolaget för att det ska vara lönt att återvända till buren. Detta krav har blivit kontroversiellt bland fans eftersom att McGregor förlorade ett förkrossande nederlag mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229.

Woodley berättar för TMZ Sports att han inte tycker att McGregor är i någon som helst position för att diktera sin egen framtid inom sporten. Istället vill han att UFC ska försöka få till ett möte mellan honom och den forne dubbelmästaren.

“I’d tell him, ‘Sit your ass down and fight me at 170,’” . “We both just lost in a world title fight. You ain’t in no position to call no shots. You lost, you started a huge religious, culture war, you just got into some smoke by smashing a fan’s phone, you’re constantly in trouble, you constantly get passes. You get through Tyron and we’ll talk.”

Inget returmöte

McGregor har å andra sidan försökt att få till returmöte med Nurmagomedov enda sedan han förlorade den första fighten. När vi nu har bekräftat att matchen mot Donald Cerone istället gick till Al Iaquinta är det oklart vad som väntar härnäst för irländaren. Som det ser ut nu kommer segraren mellan Dustin Poirier och Max Holloway under UFC 236 att få sin chans mot Nurmagomedov. Detta gör ett returmöte mindre troligt för McGregor vilket istället kan öppna upp en dörr för Woodley, enligt honom själv.

Come get this smoke

Woodley, som inte direkt är känd för att vara den som kommer bäst överens med UFC presidenten Dana White, berättar mer för TMZ Sports:

“I’m dead ass serious,” “I didn’t think about that until you just said it but I’m like, okay, he wants to fight Cerrone – never been a champion. He wants to fight Nate Diaz – never been a champion. He wants a rematch of Khabib immediately, so do I. I don’t look like I’m getting an immediate rematch so it looks like we dangling around Conor. Come get this smoke.”

Historia

Detta är inte första gången som Woodley har försökt att få irländarens uppmärksamhet. Efter en incident där McGregor bröstade upp sig mot den tidigare mästaren under UFC 205 har ett potentiellt möte alltid varit en möjlighet. Den stora frågan är hur intressant detta möte är för McGregor när det inte står någon titel på spel. En fråga som Woodley tycker är helt ointressant.

“Who makes sense for me to fight right now?”. “I might as well fight Conor. Where you at Conor? Quit being a b*tch. Let’s fight.”I want to fight Conor,” “I’ll fight him in Ireland. I’ll fight him in a f*cking back alley of White Castle. Wherever y’all want to do it at.”

McGregor är för nuvarande avstängd till 6 April. Tror ni att det blir ett möte mellan dessa herrar i sommar?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Ben Askren Anthony pettis ät träningskollegor

Video
Anthony Pettis om träningskollegan: Ben Askren är ett monster

Denna lördag kommer den tidigare UFC-mästaren i lättvikt Anthony Pettis att gå upp till weltervikt och möta viktklassens tidigare titelutmanare Stephen Thompson. Detta blir Pettis welterviktsdebut och han berättade förra månaden att han kan tänka sig gå fler matcher i viktklassen.

Det är dock en UFC-welterviktare som Pettis absolut inte vill möta: Ben Askren, den tidigare Bellator-mästaren. Anledningen är inte bara på grund av ett de båda är träningskollegor vid Roufusport utan även för att Pettis inte vill bli ”förödmjukad”.

Han hade följande att säga vid en nylig media träff inför helgens gala rapporterar MMA Mania:

I would never fight Ben Askren. I’ll save myself the embarrassment. That dude is a fucking monster. I feel like while I’m training with been and Ty (Tyron Woodley), when I’m 55 they are obviously bigger and stronger; but out of camp and at my natural weight I feel amazing.

När han bads specificera hur bra Askren egentligen är höll inte Pettis tillbaka på orden:

He’s a monster. Ben is one of those guys that when I was at 55, he was the one getting me ready for Ben Henderson, all the guys in that run I went on, Ben was one of my main training partners.

He’s the guy that you can never count out. I spin back kicked him one time right on the chin. And I could tell he was hurt, but he double legs me, gets on top and just starts grinding me out. He is really a tough, deep down guys.

Ni kan se hela intervjun med Pettis i videon nedan:

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Malin Hermansson cage warriors

Video
Bellator 218: Malin Hermansson vs. Victoria Leonardo – Matchkort & Sändningstider

I natt kommer den svenska flugviktaren Malin Hermansson (2-0) att göra sin debut i en av världens största MMA-organisationer , Bellator och kommer nu bli första svenska att tävla där. Hon kommer då att möta Victoria Leonardo (3-0) och ni kommer kunna se macthen i Bellators app. Galan kommer att äga rum i Thackerville, Oklahoma och Hermansson kommer att gå galans första match med start kl 23:45 svensk tid.

Hermansson debuterade professionellt inom MMA i december 2017, då hon besegrade Gabriella Ringblom genom delat domslut vid Superior Challenge 16. Hennes senaste match var mot Cornelia Holm som hon också besegrade genom delat domslut, denna gång vid Cage Warriors 93.

Leonardo debuterade i sin tur i maj 2018 mot Hailey Cowan vid LFA 40. Hon hon vann då genom RNC. Efter detta besegrade hon  Salina Rowland genom enhälligt domslut vid LFA 46, varefter hon förlorade mot Miranda Maverick genom submission vid Invicta FC 31. Hennes senaste match vann hon mot Jaime Milanowski genom submission. vid Invicta 34

Galans huvudmatchen kommer att vara den mellan Emmanuel Sanchez och Georgi Karakhanyan inom fjädervikt där dessa möts för andra gången där Sanchez vann det första mötet i 2017 genom enhälligt domslut. Sanchez är just nu rankad 1:a i divisionen medan hans motståndare är rankad 6:a. Sanchez hoppas nu till slut göra sig förtjänt av en titelmatch mot mästaren  Patricio Freire.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider samt odds från Unibet. Under detta finner ni det senaste avsnittet av MMA-Panelen och intressant statistik för galan.

HUVUDKORT: (Eftersänds på Paramount Network Sverige)

UNDERKORT: (Startar kl. 23:45 och kan ses i Bellators app)

Nedan kan ni se intressant statistik om två av matcherna:

Malin Hermansson vs Victoria Leonardo Bellator 218

Emmanuel Sanchez vs Georgi Karakhanyan Bellator 218

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
T.J. Dillashaw dopingfall kan likna Jon Jones

Miesha Tate: T.J. Dillashaws dopingfall kan likna Jon Jones fall

Under onsdagen meddelade bantamviktsmästaren i UFC , T.J. Dillashaw, att han lämnar ifrån sig sin titel då dopingtesterna vid UFC Brooklyn visat sig kunna relateras till dopingbrott.

Den tidigare bantamviktsmästarinnan Miesha Tate tror nu att Dillashaw kan befinna sig i en liknande situation som UFC-mästaren i lätt-tungvikt Jon Jones där hans mi9sslyckade dopingtest kan vara ett resultat av tidigare användning av en förbjuden substans.  Hon hade följande att säga i podcasten MMA Tonight där hon var inne på att det kan röra sig om en substans som många använde innan den blev förbjuden:

There was a point when it wasn’t strictly enforced, and I do believe that probably the majority of people were using.

It’s possible that he did it at one point in his career before it was a big no-no. And now, it’s a no-no, and maybe he’s clean, but maybe something is popping up that maybe he used a long time ago that he never got caught for.

Tate tror att vi kan börja få se fler fall som liknar  Jon Jones (och potentiellt Dillashaw) medan USADA fortsätter att utvecklas:

If it happens with Jon Jones…yes, he got busted, and now it’s reoccurring, but I think we’re actually going to see more cases. As USADA is getting down to a picogram…what is that, like 50 millionth of a gram of salt or something ridiculous like that?

If they’re that specific, if anybody’s used anything at one point in their career, then it’s possible that these picograms are still floating around.

Tate tror också att Dillashaws extrema viktnedgång till flugvikt kan ha gjort att substansen exponerats:

So he dropped down to 125, I mean, he cut all of his body fat. If anything was gonna pop up that was from a long time ago…

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Dana White gillar Ben Askren

Dana White är nu ett fan av ”smarte” Ben Askren

UFC:s VD Dana White brukade kalla den tidigare Bellator och One Championship-mästaren Ben Askren för korkad. När welterviktaren nu blivit kontrakterad av Whites organisation låter det dock lite annorlunda.

Askren byttes till organisationen från One Championship i utbyte mot den tidigare flugviktsdominanten Demetrious Johnson och Askren har redan lyckats dra åt sig mycket uppmärksamhet, bland annat genom att fortsätta sin flera år långa kampanj där han klandrat och anklagat White för olika saker. Så sent som i december kallade han White för ”osäker skitstövel”.

Dana White är dock inte särskilt brydd över detta om man ska tro honom själv och nu kallar han Askren dessutom för ”smart”.  Han hade följande att säga till Yahoo Sports:

Askren has been fun. This guy’s smart, he’s funny, he likes to mix it up with everybody in a fun way, too. So it’s been good. I’m glad he’s here. Timing is everything in life and this was the perfect time for Ben Askren to be in the UFC.

White är dock inte riktigt redo att låta Askren avancera högre upp i divisionen utan vill istället att denne går rematch mot sin debutmotståndare Robbie Lawler som han kontroversiellt besegrade genom submission.

I’m trying to make the [Robbie] Lawler rematch. First of all, that fight was awesome, it was fun, it was controversial but it’s the fight to make right now. It’s terrible when that [controversy] happens. That’s the fight we want to make.

Askren har dock själv inte någon lust att återigen möta den forne UFC-mästaren Lawler efter att ha vunnit matchen genom bulldog choke då domaren Herb Dean trodde att Lawler blivit strypt medvetslös, vilket många efteråt ansett vara felaktigt.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Nashville: De tidiga invägningarna (Startar kl. 15:00)

Denna helg kommer UFC att återvända till USA och Nashville där vi får se den tidigare lättviktsmästaren Anthony Pettis (21-8) gå upp en viktklass och möta den tidigare titelutmanaren Stephen Thompson (14-3). Klockan 15:00 svensk tid kommer dessa herrar och de andra medverkande fighters att väga in sig officiellt. Ni kommer kunna se detta live i videon ovan.

Ni kan se resultaten från invägningarna nedan där alla klarade vikten utom Luis Pena som missade vikten med 148,5:

Stephen Thompson (170.5) vs. Anthony Pettis (171)

Curtis Blaydes (262) vs. Justin Willis (266)

John Makdessi (154) vs. Jesus Pinedo (155.5)

Deiveson Figueiredo (126) vs. Jussier Formiga (126)

Luis Pena (148.5)* vs. Steven Peterson (146)

J.J. Aldrich (125) vs. Maycee Barber (126)

UNDERKORT
Bryce Mitchell (145.5) vs. Bobby Moffett (145.5)

Frankie Saenz (135.5) vs. Marlon Vera (135.5)

Alexis Davis (125) vs. Jennifer Maia (126)

Angela Hill (116) vs. Randa Markos (116)

Chris Gutierrez (135.5) vs. Ryan MacDonald (135.5)

Jordan Espinosa (126) vs. Eric Shelton (126)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Den före detta UFC-mästaren Frank Shamrock utreds för djurplågeri

Enligt en rapport från WFAA-TV i Dallas ligger den före detta lätta tungviktsmästaren i UFC Frank Shamrock under utredning för djurplågeri. Fallet gäller en av hans mammas hundar som han ska ha bundit fast i sin bil och lämnat där i fem dagar. Enligt rapporten ska Frank ha lämnat hunden vid Dallas Love Fields Airport enbart med vatten och lite mat för att sedan ha tagit flyget hem till Kalifornien.

Shamrock ska dock ha erkänt incidenten och sagt att han faktiskt försökte hitta ett nytt hem åt hunden (som dessutom har en skadad höft) på Facebook. När han inte kunde hitta någon ny ägare bestämde sig den före detta mästaren för att överge den och åka hem istället. Så här sa Shamrock till WFAA:

“They can charge me with whatever. I will show up,”

“It is what it is. I’m not hiding in any way. It’s an unfortunate and terrible thing. I’m an animal lover and I ran away crying. … It’s an old dog – no one wants a 6 1/2, 7-year-old dog with a goofy hip.”

Frank påpekar också att hunden faktiskt mår bättre nu än när han övergav den, vilket blev en positiv utgång av hela situationen.

“Here is what I guarantee: That dog is alive and safe right now, and I couldn’t guarantee that before I tied that dog to the truck and left,”

För er som är nya i gemet så tillhör Frank Shamrock det gamla gardet och anses vara en av pionjärerna inom MMA. Han vann sin titel i UFC så långt bak som 1997 under en gala i Japan. Titeln försvarade sedan den tre gånger under 1998, UFC 16, UFC 17 och UFC Brazil innan han bröt med organisationen. Han är även adoptivbror med Ken Shamrock som nog är aningen mer känd efter sina dispyter med Tito Ortiz, men även med UFCs VD Dana White.

Polisen utreder som sagt hela situationen och vi kan nog garantera att det dyker upp mer om detta fall i framtiden.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy

UFC vill ändra sina regler inför galan i Florida och tillåta cannabis

Enligt Jeff Novitzky kommer UFC att ändra reglerna angående cannabis (även kallat marijuana). Tidigare har detta vara strikt förbjudet i Florida och spår av substansen i en fighters system har kunnat leda till avstängning. Om UFC får som de vill kommer cannabis vara tillåtet i tävlingssammanhang om det enbart understiger 150 ng/ml. Regleringen är satt av World Anti-Doping Agency (WADA) och faktiskt redan tillämpade i UFC, men då handlar det bara om galor utomlands.

UFC uppmärksammade ämnet förra veckan då flugviktsmästaren Juan Peurta i Titan FC blev avstängd på grund av cannabis, vilket tvingade organisationen att ställa in huvudmatchen på kort varsel. Enligt Novitizky så tog UFC då kontakt med Florida State Boxning Commission för att kunna få reglerna ändrade då det finns en oro att reglerna även ska påverka UFC-kortet som går i Fort Lauderdale den 27:e april.

Regeländringen diskuterades mellan UFC och Florida State Boxing Commission i onsdags. Det är dock inte helt klart om ändringen kommer gå igenom än, enligt deras talesman Patrick Fargason, men kommissionen kommer ha ett internt möte den 4:e april och diskutera regleringen.

Om en regeländring kommer påverka Puerta-fallet är oklart, antagligen kommer det skjutas upp till efter 4:e april. För närvarande att de väntar på svaret från B-provet från Puerta. Titan FC VD Lex MacMahon sa till MMAFighting att de har inga planer på att ta ifrån Puerta bältet och väntar istället för att få lite mer klarhet i situationen innan ett slutgiltigt beslut fattas . Så här sa han förra veckan:

“For Florida to take the position they did is very frustrating for me,”

“I work with them, obviously, day in and day out. I think that they generally do a great job. I appreciate them. But I think they got this one wrong. I think it has a profound affect on a lot of different people. It’s truly unfortunate.”

Det kan nämnas att nästan alla Titan-galor har gått i Florida och om vi tittar tillbaka på UFC, så kanske detta skulle höja chansen någon procent att någon av bröderna Diaz kliver in i oktagonen igen inom en skälig framtid.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Holly Holm skriver nytt kontrakt med UFC

Glada nyheter för alla som är fans av Holly Holm ( 5-4 UFC, 12-4 MMA). Holm har skrivit under ett kontrakt om 6 nya fighter i UFC.

MMAFighting rapporterade att man efter diskussion med Holms manager Lenny Fresquez kunde bekräfta att den före detta bantamviktsmästarinnan har skrivit under ett nytt kontrakt med UFC om 6 matcher. Holms tidigare kontrakt hade 2 matcher kvar.

Holly “The Preachers Daughter” Holm vann sin senaste match via enhälligt domslut över Megan Anderson under UFC 225 förra juni.

“The Preachers Daughter” har kört sina senaste 2 matcher i fjädervikt, inklusive sin förlust på enhälligt domslut mot då titelhållare, Cris Cyborg i december 2017.

Tog titeln inför rekordpublik

Holm är före detta titelhållare i bantamvikt där hon tog titeln från då obesegrade Ronda Rousey under UFC 194. Hon vann storstilat med en huvudspark i andra ronden inför dåvarande publikrekord. Genom vinsten blev hon den första att vinna en titel i både boxning och MMA.

Holm blev efter vinsten mot Rousey hyllad av Jon Jones som den bästa genom alla tider.

Det ryktades om att Holm skulle möta Aspen Ladd under UFC 235 men matchen blev avbokad. Holm har i skrivande stund ingen ny match inbokad

Den 37-åriga amerikanaren verkar således långt ifrån klar med sin UFC-karriär.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy