17 June, 2024
Nyheter

Så ser du Tyson Fury mot Oleksandr Usyk: Streaming & tider!

Av

Alexander Clausson

17/05/2024
Tyson Fury Oleksandr Usyk

På lördag smäller det i Saudiarabien. Tyson Fury tar sig an Oleksander Usyk och tungviktarnas bältet står på spel. Kolla in tider, tips, matchkort och information om galan här nedan.

Tyson Fury möter Oleksaner Usyk på DAZN

Helgens boxningsmatch kommer att kröna den första obestridda tungviktsmästaren sedan Lennox Lewis år 2000, samt den första i fyrbälteseran. DAZN sänder hela galan och här kan läsaren ta del av en PPV inför matchen!

I oktober 2023 ryktades det att Fury och Usyk skulle mötas den 23:e december i Saudiarabien. Det rapporterades även att Anthony Joshua skulle möta Deontay Wilder i en delad huvudmatch.

Den 25:e oktober meddelade Fury och Usyk på sociala medier att de hade skrivit på för en match den 23:e december. Men efter att Fury besegrade den tidigare UFC-tungviktsmästaren Francis Ngannou den 28:e oktober, så krävde han att matchen mot Usyk skulle skjutas upp på grund av skador han hade ådragit sig. Trots Usyks insisterande på att de hade ett kontrakt för den 23:e december, meddelades det den 29:e oktober att matchen skulle äga rum i början av 2024.

Den 16:e november tillkännagavs officiellt att matchen skulle hållas den 17:e februari 2024 i Riyadh, Saudiarabien, med en lanseringspresskonferens i London. Matchen blev dock uppskjuten igen den 2:e februari 2024 på grund av en skärskada Fury fick under träning. Fury:s promotor, Queensberry Promotions, bekräftade skadan. Hela evenemanget omplanerades snabbt för den 18:e maj 2024 av arrangören i Saudiarabien, Turki Alalshikh.

35-åriga Fury står med ett totalt matchfacit som lyder 34-0-1. 37-åriga Usyks dito lyder 21-0-0.

Blågult inne i ringen – Robin Safer går match!

Utöver matchen mellan Fury och Usuk kommer ytterligare åtta matcher äga rum i samband med galan.. Bland annat en drabbning mellan Sveriges obesegrade Robin Safar och Rysslands stjärna Sergey Kovalev. 31-åriga Safar är uppvuxen i Stockholm och fostrad på Sweden Top Team. Sedan en tid tillbaka bor han i Las Vegas, USA, för att satsa fullt ut på sin professionella boxningskarriär. Den professionella karriären inleddes 2017 och han har tagit hem 16 raka vinster sedan dess. 12 av dessa har kommit via avslut. Här kan läsaren ta del av Kimuras färska intervju med Safar inför drabbningen.

I samband med lördagens gala väntar en fajt mot den den 41-åriga Kovalev. Han kommer senast från en vinst mot Tervel Pulev och står med ett totalt matchfacit som lyder 35-4-1. Under karriärens gång har Kovalev även klivit in i ringen för att ta sig an Canelo Alvarez. Den drabbningen förlorade han dock via KO.

Odds och speltips

Både Fury och Usyk sätter sina obesegrade karriärer på spel inför lördagens boxningsmatch. Oddsmakarna ser drabbningen som en relativt jämn sådan. Ett rakt vinnarspel på Fury ger 1.88 gånger insatsen tillbaka och ett motsvarande spel på Usyk 1.98 gånger insatserna tillbaka. Fury är 2,06 m lång och har en räckvidd på 2,16 m. Usyk är något kortare på 1,91 m, men ukrainaren står på samma räckvidd som motståndaren Fury.

Fury kommer senast från en av karriärens mindre imponerande vinster, när han tog sin an MMA-fajtern Ngannou i den sistnämndas professionella boxningsdebut. Engelsmannen hittade till sist vinsten via delat domslut, men blev sänkt till kanvasen vid två tillfällen längst med vägen. Tungviktsmästaren har dock en tendens att anpassa sig efter sitt motstånd och är som bäst när han kliver in i ringen mot sportens främsta. Ett sådant tillfälle väntar under lördagskvällen. Vi har redan på förhand märkt av skillnaden i Furys engagemang. Han ser ut att vara i bättre form än på länge och kommer kliva in i ringen betydligt mindre än vad han gjort med Ngannou. Storleksövertaget kommer han dock ha ändå.

Undertecknad tror att storleksövertaget kommer vara avgörande under helgens drabbning. Båda tungviktarna rör sig snabbt för viktklassen och har bra hakor. Det kommer bli en jämn drabbning och i sådana fajter har Fury en tendens att kliva ut ur ringen som vinnare.

Fury vinner matchen – 1.88 gånger insatsen tillbaka. 

Tider och information om sändning

Fury vs Usyk går av stapeln på Kingdom Arena i Saudiarabien. Det innebär en behaglig starttid för europeiska boxningsfans. I Sverige kommer lördagens boxningsgala att exklusivt visas på DAZN. Visningen av det nedanstående matchkortet startar klockan 18:00 under lördagskvällen. Ringswalks för huvudmatchen förväntas börja klockan 00:05, natten till söndag.

KOLLA IN ÅRHUNDRADETS BOXNINGSMATCH MELLAN FURY OCH USYK HÄR!

Fury vs Usyk: Matchkort

  • Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk (För titlarna i IBF, WBA, WBC  & WBO)
  • Jai Opetaia vs. Mairis Briedis; (För IBF:s vakanta titel i cruiservikt)
  • Joe Cordina vs. Anthony Cacace (För Cordina’s IBF:s titel i super fjädervikt)
  • Frank Sanchez vs. Agit Kabayel (tungvikt)
  • Moses Itauma vs. Ilija Mezencev (tungvikt)
  • Mark Chamberlain vs. Joshua Wahab (lättvikt)
  • Sergey Kovalev vs. Robin Sirawn Safar (lätt tungvikt)
  • Daniel Lapin vs. Octavio Pudivtr (lätt tungvikt)
  • David Nyika vs. Michael Seitz (cruiservikt)
  • Isaac Lowe vs. Hasibullah Ahmadi (fjädervikt)

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök