Okategoriserad UFC

Så stor chans har fajters från olika organisationer i UFC

Paddy Pimblett UFC London

Hur stor chans har fajters från diverse mindre organisationer att lyckas när utövarna tar sig till UFC? Kolla in listan nedan.

Cage Warriors har fostrat två UFC-mästare

MMA-journalisten Al Zullino har sammanställt en lista där han dels för statistik över hur många utövare från mindre, väletablerade, organisationer har blivit mästare i UFC, men också hur vinstprocenten generellt har sett ut när fajters från dessa organisationer har tagit sig till UFC.

Det rör sig om två Rysslandsbaserade organisationer i form av Absolute Championship Akhmat (ACA) och M-1 Global. En polsk i from av KSW MMA, en Bahrainbaserad i form av Brave FC och Cage Warriors, som har sitt högkvarter i England. På listan hittar vi också fyra organisationer som har sitt säte i USA. Dessa är Cage Fury FC (CFFC), Legacy Fighting Alliance (LFA), Titan FC (TFC) och King of the Cage (KOTC).

Sett till UFC-mästare har två stycken tagit vägen till världens största MMA-organisation via Cage Warriors. Den tidigare mellanviktsmästaren Michael Bisping och den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor. Från Cage Warriors har även namn som Sveriges Pannie Kianzad, svensk-norska Jack Hermansson och Liverpoolsonen Paddy Pimblett tagit sig till UFC.

KOTC har också fostrat två fajters som skulle komma att bli bälteshållare i UFC. Den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier och den nuvarande mellanviktsmästaren Sean Strickland.

KSW har fostrat en UFC-mästare i form av Jan Blachowicz, tidigare mästare i lätt tungvikt. Den forna bantamviktsmästaren Petr Yan kommer från ACA och den tidigare flugviktsmästaren Brandom Moreno kommer från LFA. Aljamain Sterling, tidigare bälteshållare inom bantamvikt, kommer från CFFC.

Östeuropeiska organisationer har skördat störst framgång

Sett till den vinststatistik som presenteras av Zullino bör man ha i åtanke att antalet utövare som ligger till grund för statistiken skiljer sig åt mellan de olika organisationerna. Exempelvis listas närmare ett 40-tal utövare från Cage Warriors medan endast fem ligger till grund för statistiken angående ACA. Minst fem utövare listas dock för samtliga av de respektive organisationerna i statistiken.

Generellt verkar det som att utövare från utomamerikanska organisationer har större chans att lyckas i UFC. Faktum är att alla amerikanska organisationer i statistiken återfinns längst ner på listan över vinststatistik.

Kolla in vinststatistiken nedan:

 • Absolute Championship Akhmat: 63,64%
 • KSW MMA: 63,33%
 • M-1 Global: 62,14%
 • Brave CF: 61,90%
 • Cage Warriors: 56,63%
 • Cage Fury FC: 54,48%
 • Legacy Fighting Alliance: 52,44%
 • King of the Cage: 49,51%
 • Titan FC: 48,19%

Nedan Kan läsaren ta del av Zulinos listor i sin helhet, vilket inkluderar samtliga namn och utövarnas matchstatistik i UFC.

Föregående artikel

Exklusiv intervju med Samuel Bark inför OKTAGON 50

Nästa artikel

Vi listar världens 24 främsta MMA-fajters någonsin – Lucka 5

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök