Svensk-Iraniern Saeed Ganji till sjukhus efter otillåtet knä

Daniel Schälander

Saeed Ganji blev tvungen att övernatta på sjukhus efter att ha mottagit ett illegalt knä mot ögat i andra ronden under hans match på Super League MMA.

Igår kväll gick Saeed Ganji (3-2-0) match i Berlin på galan Super League MMA. Ganji som är född och uppvuxen i Iran bor och tränar i Sverige sedan några år tillbaka, ställdes mot franska Magaye Seye (2-2-0). Matchen avslutades kontroversiellt då Seye skickar iväg ett knä i huvudet på Ganji som sitter ner på knäna. Läs en summering av matchen nedan eller se den via youtubevideon nedan.

Summering av matchen.

Ganji har en bakgrund inom karate och man märkte tidigt att Seye sökte att ta matchen till marken.

I den första ronden går matchen fram och tillbaka i ett högt tempo där Seye har some game plan att ta Ganji till marken. Han får tillfälle för nedtagning något serverat då Ganji stormar framåt och låter Seye komma för nära. Även om Ganju jobbar aktivt underifrån och till stor del lyckas undvika att ta någon skada så lyckas Seye ha både mount och back mount i sammanlagt ungefär halva ronden. De två gångerna Ganji tar sig loss attackerar han med en giljotin men lyckas inte få utdelning.

I den andra ronden lyckas Seye pricka Ganji med ett par slag inledningsvis och vi får se ett nedtagningsförsök från svensken. Det misslyckas och då skruvar Seye upp temopot med mer stående attacker som sedan öppnar upp för en nedtagning. Seye hamnar överst i halvguard men lyckas inte uträtta något märkvärdigt och när Ganji scramblar upp till alla fyra så skickar Seye iväg ett knä som träffar Ganji i ögat. Ett uppenbart olagligt knä då Ganji klart och tydligt sitter på knäna framför Seye.

Ganji blir liggandes på mattan i fem minuter med ett gäng sjukvårdare omkring sig innan han leds ut ur buren. Saeed Ganji utropas som vinnare då Magaye Seye blir diskad för det otillåtna knät.

Ganji spenderar natten på sjukhus.

Ganji verkar som tur är inte ha ådragit sig någon större skada av knät men måste ändå spendera natten på sjukhus.

Allt är okej men jag behöver vila och paus från träning”, meddelar Ganji till kimura från sjukhuset.

 

0
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett