Samuel Bark, Jonny Touma med vänner

Samuel Bark går match på UAE Warriors 30 – ”Min form känns väldigt bra, vikten är bra, allt känns bra.”

Hugo Lindström

Samuel Bark (3-1) är en av tre svenskar som går match på UAE Warriors 30 den kommande helgen. Läs vår intervju med honom.

Samuel Bark vs.  Alexandru Chitoran

Samuel Bark är en av Sveriges mest hajpade fighters. Med en gedigen bakgrund i Muay Thai har han sparkat sig in i MMA-världen med all hast. På mindre än ett år har han gått fyra proffsmatcher. Nu är han aktuell för en ny match. På UAE Warriors 30 möter Alexandru Chitoran (3-1, 1 NC).

Bark kommer från en delad domslutsförlust mot Alexander Lööf (4-0). Inför matchen på UAE Warriors har han fokuserat extra på sin defensiva brottning, att vara beredd på clinchbaserade attacker och motståndare som gärna pressar mot buren.

Det har varit mycket fokus på offensiv brottning mot buren.

Omväxlingen som medföljer en match utomlands är något som ofta lägger krokben för fighters. Att behöva anpassa sig till tidzoner och klimat presenterar ännu en aspekt att planera efter. Men Samuel och hans coach reste till Abu Dhabi redan förra veckan.

Känslan är bra, jag och min coach ”bävern” flögs hit redan i söndags så vi fortsatte mitt camp här med sista tränings passet idag. Min form känns väldigt bra, vikten är bra, allt känns bra.

Bark om att gå över till MMA

Bark tränade mycket i Thailand under sina Muay Thai år. Övergången till MMA medförde nya saker att lära sig, bland annat ett mer nyanserat försvar, något som Bark tränat lite extra på.

Den största förändringen jag har gjort sen jag gick över till MMA var att öva så mycket försvar som möjligt, men nu har jag även fått in lite offensivt mindset i mitt MMA game. Annars tränar jag som jag gjorde i Thailand.

Trots en ökad bredd känner Bark väl till sina styrkor. Det stående är där han är som farligast och det är även där han tror att matchen slutar.

Jag ser mig vinna matchen på knä, armbågar eller slag.
Matcherna kommer visas 16:00 (svensk tid) på UFC Fight Pass. Kimura kommer att rapportera alla svenskarnas matcher.
+8
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett