Samuel Bark vinner på UAE Warriors 30

Samuel Bark vinner efter tuff kamp på UAE Warriors 30

Daniel Schälander

Samuel Bark stod för en stark prestation på UAE Warriors 30 där han kammade hem karriärens fjärde vinst.

Samuel Bark vinner via delat domslut på UAE Warriors 30

Halmstads Samuel Bark (4-1) tog hem karriärens fjärde vinst i debuten på UAE Warriors. Den tuffa brottaren Alexandru Chitorian (4-2, 1NC) gjorde allt för att få ner svensken men Samuel försvarade nästan alla nedtagningar och straffade Chitorian i de två sista ronderna. Se matchrapporten nedan.

Rond 1

det är ingen hemlighet att Chitoran vill ta matchen till marken och ungefär en minut in skrider han till verket. Han får ner Bark relativt enkelt men svensken accepterar inte positionen och ställer sig upp gång på gång. Chitoran nöter på men har svårt att etablera en position. Med 20 sekunder kvar lyckas Chitoran till slut få ner Bark till marken och etablera en position. Men ingen har fått någon vidare skada gjord under ronden.

Rond ett till Chitoran enligt undertecknad.

Rond 2

Bark öppnar upp mer aggressivt i rond två men Chitoran kontrar direkt och sätter igång med en brottningsduell. Chitoran kämpar i clinchen men Bark försvarar bra och får även in lite slag på Chitoran som kämpar för att etablera en position. Samuel lyckas separera för en kort stund men tar inte tillfället i akt att cirkla bort och det tar inte många ögonblick innan Chitoran skjuter in på nytt. Chitoran kämpar på men Samuel försvarar bra och lyckas hela tiden smyga in slag och armbågar. Chitoran börjar se tröttare ut nu också. Samuel har lyckats öppna upp ett cut på Chitorans huvud.

Rond två till Samuel enligt undertecknad.

Rond 3

Clinch nästan direkt i början av rond tre. Samuel börjar dock direkt bomba på med knän och slag i clinchen medan Chitoran endast söker nedtagningen. Samuek kopplar thaiclinch och bombar in ett tungt knä som sänker Chitoran. Samuel slår samtidigt som han vädjar till domaren men Chitoran är fortfarande med i matchen. Chitoran överlever och lyckas nästan ta ned Samuel igen. Men återigen tar sig Samuel upp och exploderar med en fin kombo som träffar ordentligt. Chitoran panikdyker och lyckas nästan få ned Samuel. Samuel försvarar fortfarande bra och Chitoran ser inte ut att ha mycket kvar i tanken. En minut kvar och Chitoran har med nästan ren viljekraft lyckas initiera en till brottningsposition.

Samuel avslutar ronden med att inte acceptera nedtagningen och får in ett par sista slag på Chitorian innan ronden tar slut. Återigen är det Bark som gjort mest skada medan Chitorian varit den som styrt matchen med sin brottning. Frågan är hur poängdomarna väger nedtagningsförsöken mot Samuels attacker från defensiven. Samuel fick in ännu fler rena träffar i rond tre.

Rond 3 till Samuel enligt undertecknad.

Det officiella domslutet lyder: 29-28 Bark, 30-27 Chitoran och 29-28 Bark. Samuel Bark vinner på delat domslut!

+5
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett