Samuel Ericsson i Karate Combat gi

Influencern Samuel Ericsson är redo för proffsdebut på Karate Combat

Daniel Schälander

Samuel Ericsson gör debut som professionell fighter då han kliver ner i “The Pit” på Karate Combat i slutet av april.

Samuel Ericsson bokar match på Karate Combat

Influencern från Linköping slog sig in på den svenska MMA-scenen 2017 när planen var att gå amatördebut mot den heta talangen Tobias Harila. “Bad Intentions” skadade sig dock och drog sig ur mötet för att istället ersättas av en annan tuff motståndare i Elvin Hoxha, som senare skulle komma att bli svensk mästare och sedan proffs. Samuel fick se sig överkörd på under minuten mot den rutinerade fightern och det stod klart i efterhand att matchningen varit på tok för ojämn.

Men Samuel fick mersmak och en revanschlust. Ett år senare var han tillbaka i buren på Fight Club Rush där han ställdes mot Ruben Sibma, som också gått, och förlorat, en match i A-klass. Samuel plockade där komfortabelt hem segern och kom senare att grunda organisationen Excellence Fighting Championship tillsammans med landslagstränaren och UFC-domaren Anders Ohlson.

Under åren sedan MMA-debuten växte 28-åringens följarskara på Instagram och då han hade en imponerande mängd följare kring 250k vid matchen mot Sibma närmar han sig i skrivande stund 550k följare. Detta öppnade många dörrar för samarbeten med stora varumärken och ledde bland annat fram till ett kontrakt med organisationen Karate Combat för ett år sedan.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ERICSSONSAMUEL 🇰🇷 (@ericssonsamuel)

Karate Combat – Fullkontaktskarate med fokus på underhållning

Karate Combat is the future of combat sports. Merging the ancient art of karate, millions of die-hard fans and practitioners, and cutting edge video production, Karate Combat is the premiere kara organization in the world“. Så beskriver organisationen sig själv på deras hemsida. Man skriver även att man vill framhäva kämpaglöd samt etiken från traditionella budosporter.

Då utövare inom sporten tidigare har fått nöja sig med ära och billiga medaljer är tanken att skapa ett slutmål för karatefighters att sikta mot för att bygga en professionell karriär inom sporten. Organisationen erbjuder bra betalt och mästaren Edgars Skrivers (16-5) (som tidigare tränat på Allstars) har pausat MMA-karriären för att han helt enkelt tjänar mycket mer genom att slåss för Karate Combat.

Matcherna som är 3×3 minuter långa äger rum i en “grop” med sluttande väggar där slag, sparkar, nedtagningar och ground and pound är tillåtet. Kommentator för organisationen är ingen mindre än den folkkära legendaren, Bas Rutten.

Kevin Sataki har dömt på flera galor

Svenska UFC-domaren Kevin Sataki har varit med på ett antal galor och berättar om sina erfarenheter från organisationen.

Det är ett nytt intressant koncept med både stående och lite mark. Du får slå på marken i upp till fem sekunder och det är inga submissions. Det är mycket action. Du får inte hålla i clinch och vi ställer fighters upp direkt vid inaktivitet. Man måste ha väldigt bra kondition för att tävla då det händer saker hela tiden, det är verkligen non-stop.

Det är 3×3 minuters matcher och man ser att de som är nya i sporten och inte har konditionen har svårt att orka med alla tre ronder, fast det “endast” är tre minuter. Nivån på fighters är bra för att vara en så pass “ny sport”. Det är hög teknisk nivå och det blir mycket highlight-ögonblick och flashiga avslut. Uppbyggnaden av “the pit” är ju lite gjord för att ge möjligheter till showtime kicks och liknande.

Du får inte göra nedtagningar under midjan, så inga single eller double leg takedowns men får göra judokast och till och med greppa tag i bältet. De är väldigt innovativa. De försöker hela tiden modernisera och utveckla konceptet och hör av sig till mig som domare till exempel för att få feedback kring regler som nu har blivit implementerade. Så det utvecklas hela tiden. Det är extremt proffsigt att jobba med Karate Combat, det är absolut på UFC-nivå.

Kevin Sataki på Superior Challenge 21

Karate Combat spelas in på hemlig ort och utspelar sig i en virtuell omgivning

Innan pandemin var Karate Combat känt för att anordna sina event på exklusiva platser. Bland annat höll man en gala på den 102:a våningen i World Trade Center inför en exklusivt inbjuden publik. Men när pandemin slog till var man tvungen att tänka i nya banor.

Nu spelar man in galorna med telefonförbud innanför stängda dörrar i en studio där man skapar en virtuell miljö. Några teman som varit hittills är en scrap punk miljö i Mad Max-tappning, Neo Tokyo samt en isvärld med norrsken. Miljöerna skapas i Unreal Engine som används till datorspel och 3D-animering och ambitionen är att miljön ska renderas live under 2021. I videon nedan berättar organisationens ledare om hur man arbetar för att producera eventet i en virtuell miljö.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam S. Kovacs 🥋 (@adam_skovacs)

Samuels familj har drabbats av motgångar under året

Tillbaka till Samuel, som  alltså skrev kontrakt med organisationen redan för ett år sedan. Efter ett år kantat av motgångar med både sjukdomar och dödsfall inom familjen till följd av corona blev debuten på mattan uppskjuten, däremot öppnades en annan möjlighet för Samuel inom organisationen.

Jag kunde inte prioritera att fightas under 2020 på grund av situationen med familjen. Men jag har ändå jobbat med Karate Combat under året. Jag blev anlitad som konsult inom Influencer Marketing och det gick jättebra.

Sen för några veckor sedan pratade jag och chefen om ifall det började bli dags att tävla men inledningsvis kändes det inte bra när det kom till allt med familjen och så. Men när jag fått smälta det lite och efter att ha pratat med familjen där dem ger mig sitt fulla stöd så ringde jag upp och sa, f*ck it vi kör, hitta en motståndare.

Vill utmana sig själv och visa att han platsar

Samuel har en bakgrund inom taekwondo som han tränat i över tio år. Och med ytterligare tre års träning bakom sig sedan den senaste matchen  med landslagscoachen och UFC-domaren Anders Ohlson samt Axel Gruvaeus, känner han sig redo att ta sig an sitt livs utmaning.

Sedan jag tävlade för 2,5-3 år sedan så har jag utvecklats på ett bra sätt. Tekniskt är jag mycket vassare men framförallt skulle jag säga att jag blivit tuffare mentalt. Stilmässigt tror jag att det kommer bli bra också. Det blir väldigt annorlunda för mig att möta någon med den stilen då vi inte har någon som är en helt renodlad karatefighter här i Linköping där jag tränar. Och han har nog inte mött någon som mig heller.

Jag kommer att tävla i slutet av april, någonstans i Europa. Jag kan inte avslöja motståndaren än men det är en som är landslagsatlet i karate i sitt land. Så det är en renodlad karatefighter jag kommer möta.

Det är klart att man vill vinna men jag går in med målsättningen att jag ska göra en bra match. Jag vill gärna gå in och knocka honom och kamma hem en bonus för det. Efter min MMA debut mot Elvin var jag rätt blodig och sönderslagen, och jag är beredd på att se ut så igen. Men jag vill gärna att det ska gå tre ronder och att han också ska se ut sådär, då gör det inget om jag förlorar. Jag ska gå in och bevisa att jag kan fightas bra. Det ska synas att vi har slagits.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ERICSSONSAMUEL 🇰🇷 (@ericssonsamuel)

Skönt att slippa grapplingen

Taekwondosvartbältet kommer inte att sakna spelet på marken med submissions och jobbiga grepp då han inte sticker under stolen med att det inte är hans favoritsyssla på mattan.

Jag tycker att det passar mig bra att fightas i den här organisationen. För det första är jag kass på brottning och jiu jitsu, som jag också tycker är rätt tråkigt att träna. Men i Karate Combat är det ju nedtagningar, kast och svep, tillsammans med slag på marken och femsekundersregeln. Så det finns ingen risk att man ligger där och får armen låst, vilket händer hela tiden på grapplingpass på klubben.

Så det är en kul utmaning och det passar mig bättre än  vad MMA gör. Samtidigt är det en ganska ung organisation och jag får ett väldigt bra bemötande och alla ser ett värde i att ha mig med, i och med att dem tog med mig som konsult inom influencer marketing. Så jag känner verkligen att dem värdesätter mig och det jag göra oavsett om jag fightas eller håller på med Instagram.

Målsättningen är inte bara att att gå en match, om allt går vägen ser Samuel sig själv göra fler framträdanden i “The Pit”.

Jag har sagt att om matchen går bra och jag är skadefri, oavsett vinst eller förlust så kan jag köra till hösten igen. Så jag ser det som en bra möjlighet att steppa upp min träning och få erfarenhet, bra content och en bra utmaning.

Kampen mot “haters”

Som många som befinner sig i en position där de hörs och syns framför många människor kommer det alltid finnas en liten men högljudd skara människor som inte är rädda för att hålla tillbaka när det kommer till spydigheter. Under tiden på Instagram har Samuel fått tampas med och lära sig hantera “haters” på daglig basis.

Men det är inte bara negativitet. Stora profiler som Conor McGregor, Jon Jones, Joe Rogan och flera andra kända namn följer 28-åringen från Linköping och kommenterar på svenskens inlägg. En av höjdpunkterna var när Samuel togs upp i världens största poddcast, “The Joe Rogan Experience“.

Det finns alltid de som kommer att hata på mig och det jag gör. Men när någon som Joe Rogan säger att han följer mig för att bli inspirerad och att han tycker att jag är duktig, oavsett om jag tävlar eller inte. Då tar jag inte åt mig så mycket vad en random person i land x sitter hemma i vardagsrummet och skriver till mig. Jag tror inte att jag är bättre än någon men jag måste ändå jämföra kredibiliteten på vem som säger vad till mig.

Uriah Hall skriver mycket, filmproducenter, artister, folk som tränar och framför allt sådana som Joe Rogan och Conor McGregor. De är så pass stora, kända och rika men ändå tar dem sig tiden att följa mig och gå in och gilla och kommentera det jag gör. Och det säger ju sig självt att dem vet att jag inte fightas. Hade de följt mig för att jag var fighter så hade jag varit i världstoppen inom MMA men nu vet dem att jag inte gör det, dem vet att jag bor i något litet land, knappt nog att det är Sverige men ändå att jag är här och tränar som fan och imponeras av det.

Vissa dagar tar man åt sig mer och vissa inte. Men i helhet så har jag haft Jon Jones kommentera att han tycker mina sparkar ser bra ut och så sitter någon annan och säger att det ser ut som skit. Ja, en dålig dag kanske jag stör mig på det negativa men 90% av tiden så är det ändå så att Jon Jones ord väger tyngst. Och det är något jag säger med stolthet. Jag har ju till störst del mitt Instagramkonto att referera till, det är där många känner igen mig ifrån, inte för mina bedrifter som professionell fighter eller liknande.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ERICSSONSAMUEL 🇰🇷 (@ericssonsamuel)

Utmaningen är det som driver

Det är utmaningen som driver Samuel, och han har en otrolig respekt för vad som krävs för att satsa på fighting på heltid.

Utmaningen räcker för mig. Sen om jag går en match i Karate Combat och aldrig mer, eller två eller tre matcher i år eller om jag vinner på knock eller blir knockad, vinner eller förlorar. För mig handlar det om utmaningen och att ge allt där inne. Jag kommer ha som målsättning till det att jag fightas när jag är pigg, om det är bra motstånd och jag känner att jag har tiden att lägga på det. Sen får vi se om jag kan knipa det gyllene mästarbältet längre fram.

Vad är sannolikheten att vi får se Samuel tillbaka i en bur igen då, med alla extra tekniker som det innebär?

I nuläget är MMA-planerna på is. Och om det blir aktuellt framöver så blir det i A-klass. Jag kommer aldrig att gå proffs i MMA. Det utesluter jag, oavsett vad.

Hade det inte varit för pandemin hade vi nog inte sett Samuel slåss i Karate Combat heller i år.

Hade det inte varit för corona så hade jag nog inte fightats alls i år. Jag fick mycket intresse och många erbjudanden i samband med att Joe Rogan nämnde mig i sin podd. Mycket var reklamfilmsjobb och liknande i USA, för folk trodde att jag var amerikan. Så då gick det ju inte att genomföra i praktiken med tanke på alla restriktioner. Men hade det inte varit för det så hade jag nog varit i USA en hel del i år för att träna, jobba och skapa content. Så förhoppningsvis kan det bli något av det när vi går tillbaka till det normala.

Inväntar publik innan Excellence återvänder

Organisationen Excellence Fighting Championship som huserar i Linköping där fighters som Anton Turkalj, Elin Öberg, Fernando Flores och Adam Westlund slagits, planerade sin tredje gala under förra året innan projektet lades på pandemi-is. Samuel berättar om statusen och tankarna kring organisationen.

Så fort vi får ha 500 personer i publiken, till och med 200 pers. Men om det blir så få så kommer vi att ha det för företag och sponsorer. Vid 500 kan vi ha en mindre gala i en sporthall. Så fort vi kan kommer vi att anordna en gala. Vi vill inte köra utan publik då vi vill kunna erbjuda en helhetsupplevelse, dryck och mat med vänner och sedan gå ut på stan efter galan.

Anders Ohlsson och Samuel Ericsson

Karate Combat sänds på Youtube och när matchdatum och motståndare blir officiellt kommer vi självklart att uppdatera med specifik information kring var och när man kan se matchen.

+9
Dana Sad
Dana Happy
Ion Cutelaba Devin Clark

Ion Cutelaba inte glad över skadan han gjorde på Devin Clarks tänder

Ralph Nordahl

Moldaviern Ion Cutelaba är känd för sina snabba avslut så en utdragen massakrering av Devin Clark vid nattens delade huvudmatch var inte ett ideal scenario för någon av kombattanterna.

Ion Cutelaba inte glad över skadan han gjorde på Devin Clarks tänder

Även om Cutelaba klev ur ringen med en dominant seger via domslut  så var det svårt för tittarna att inte fokusera på Clarks manglade munhåla som med nöd och näppe klarade att hålla sig i ett stycke till matchens slut.

Omfattningen av skadorna gjorda på Clark tänder är ännu inte helt fastställda men de otäcka bilderna kom att spridas i sociala medier efteråt. Vid galans post-fight presskonferens blev Cutelaba tillfrågad om han sett bilderna på Clarks tänder och han gav då ett allvarligt svar:

It’s very, very… yeah, I looked and I’m not happy. I’m not happy.

Berömmer Clarks stryktålighet

Cutelaba stod för en solid insats där han visade både på råstyrka i slag och sparkar samt aggressiv grappling. Clarks skador orsakades antagligen av en kombination av moldavierns stående striking samt hans obevekliga ground-and-pound där Cutelaba dock gissade att en knä kan ha varit den huvudsakliga anledningen.

Han valde efter matchen att hylla Clarks tuffhet efter att amerikanen undkommit många situationer där matchen sett ut att vara över:

Of course, it was my knee. My knee and hand. Very strong punch, but Clark is a very good fighter and I am strong and my punch is very tough, but he’s very strong, my opponent.

Efter att ha stått för sin första seger sedan september 2019 valde Cutelaba att inte utmana någon särskild fighter och menade endast att nattens imponerande insats var en nystart för honom:

I’m ready for a new show, for my opponent. Hey guys, stand up and go follow me, I’m ready for you, for my fans, new show. Let’s go. I eat my job, I love my job, and it’s my life, and I’m ready for my opponent’s new show and new splendid fighting.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC 214 Jon Jones vs Daniel Cormier

Daniel Cormier glad över att Jon Jones inte kramade honom efter matcherna

Ralph Nordahl

Forne UFC-mästaren Daniel Cormier (22-3) förklarar varför han är glad över att Jon Jones (26-1-1) inte kramade honom efter deras första match.

Daniel Cormier glad att han Jon Jones inte visade falsk vänlighet efter matcherna

Cormier och Jones möttes för första gången vid UFC 182 i januari år 2015. Den aftonen i Las Vegas plockade Jones fler poäng och tog en seger via enhälligt domslut.

Det fanns en mängd ont blod mellan Cormier och Jones inför matchen (och deras senare returmatch)  vilket liknade upptakten till nattens huvudmatch mellan Anthony Smith och Ryan Spann.

Efter att Smith tvingat Spann att klappa ut via rear-naked-choke valde segraren att omedelbart konfrontera förloraren gällande de kommentaren han lagt inför mötet.

Cormier försvarade Smiths agerande efter matchen genom att skriva följande meddelande på Twitter:

I have no problem with the way Anthony Smith just acted when you talk all that shit and you get beat the way Ryan Spann just got beat we don’t need to shake hands and hug Anthony is an OG and do not play. Really was an easy night for @lionheartasmith great job!!

Cormiers kommentar kom att delas av ESPN och ett fan skrev då följande till den forne dubbelmästaren:

Cormier svarade då med följande förklaring där han kände sig nöjd med att varken han eller Jones visade falsk vänlighet mot varandra efter matcherna.

There was no hug and I’m happy he didn’t hug me I didn’t or don’t need that. The things that go so far can’t just be buried once the fight is over. I was sad at presser and Jones showed no pity. It was perfect! No fake friends once the fight is done!

Jones var dopad vid andra matchen

Herrarna skulle komma att en andra match i juli 2017 där Jones först segrade via knockout innan segern fråntogs honom då han testat positivt för steroider.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
anthony-smith-seger

MMA-världen hyllar Anthony Smith efter submissionsegern

Ralph Nordahl

Anthony “Lionheart” Smith (36-16) tog en viktig seger inatt över Ryan Spann (19-7) via rear-naked-choke i rond 1. Nu hyllas han av MMA-världen.

MMA-världen hyllar Anthony Smith efter submissionsegern

Smith hoppades förlänga sin segersvit till tre raka när han klev in i oktagonen inatt. Smith hade dessförinnan avslutat Jimmy Crute och Devin Clark i sina senaste fighter.

Spann gick i sin tur in i matchen med en imponerande knockoutseger över Misha Cirkunov från i mars.

Nattens huvudmatch UFC Vegas 37 visade sig bli en vild men kortlivad tillställning. Smith träffade tidigt Spann med en förödande höger som skickade Spann i kanvasen. Väl nere på marken skulle Smith komma att låsa Spann i en rear-naked-choke vilket tvingade motståndaren att klappa ut.

Efter insatsen blev Smith hyllad av MMA-världen. Nedan ser ni reaktionerna under matchens gång:

Nedan ser ni reaktionerna efter att segern var ett faktum:

Efter seger utmanade Smith Aleksandar Rakic som efter detta sade att han är öppen för en fight i december.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
anthony-smith-innan-match

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 37

Simon Tingberg

Dom två ledande MMA organisationer UFC och Bellator höll båda galor under natten. På den gala som UFC höll i Las Vegas, Nevada så fightades svenske bantamviktaren Pannie Kianzad på underkortet. Huvudkortet toppades av ett lätt tungviktsmöte mellan Anthony Smith och Ryan Spann.

Kimura Matchmaker

Efter UFC galorna så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. En Matchmaker där utvalda fighters från huvudkort som underkort matchas mot kommande tänkbart motstånd.

Lätt tungvikt Anthony Smith vs Aleksandr Rakic 2

Anthony Smith tog tredje raka segern då han besegrade Ryan Spann genom submission i den första ronden. En riktigt vass seger utav Smith som såg riktigt bra ut mot en farlig motståndare.

Smith har som Viaplays kommentatorer sa haft en speciell karriär. Många matcher, blandade resultat i mellanvikten för att sedan gå upp till lätt tungvikt och besegra gamla legender. För att sedan gå en titelmatch och bli dominerad utav Jon Jones och sedan åter bli dominerad av toppfighters som Glover Texeira och Aleksandr Rakic. Nu har dock Smith vänt på steken och besegrat tre uppåtstigande fighters i den första ronden. Han ser riktigt hungrig ut och förtjänar nu en topp fem motståndare.

Anthony Smith presskonferens

Mästaren Jan Blachowicz kommer ta sig an Glover Texeira under UFC 267 i oktober. Vinnaren kommer troligen få försvara bältet mot Jiri Prochazka. Efter Smiths seger mot Spann så blev han utmanad av Aleksandr Rakic till ett returmöte vilket Smith svarade att han gärna vill. Trots att Rakic dominerade Smith förra året så är det den fight som nu sportsligt och rankingmässigt känns mest logiskt.

Lätt tungvikt Ion Cutelaba vs Dustin Jacoby 2

Den moldaviske hulken Ion Cutelaba är känd som en aggressiv fighter som kan släcka folk men som också har en tendens att trötta ut sig. Så var inte fallet nu då moldaviern besegrade Devin Clark genom enhälligt domslut. Detta i en fight där Cutelaba såg riktigt taktiskt bra ut och väldigt avslappnad och kunde dominera amerikanen.

Cutelaba uttryckte i segerintervjun att han nu vill ha rankat motstånd och då gärna huvudmatchens vinnare Anthony Smith. Det känns inte högst troligt och varken tror eller anser att Cutelaba ska få rankat motstånd härnäst. Detta då han innan segern mot Clark stod för tre matcher utan seger. Senast så stod han för en oavgjord match mot Dustin Jacoby. Anser att ett returmöte bör äga rum där vinnaren sedan kan få börja smaka på topp femton motstånd.

Kvinnlig Bantamvikt Pannie Kianzad vs Karol Rosa

Svenske Pannie Kianzad fick tyvärr se sin vinstsvit på fyra matcher bruten då hon mötte Raquel Pennington. Den före detta titelutmanaren tog hem ett enhälligt domslut mot svenskan. Vad ska då ske härnäst för Pannie?

Pannie Kianzad

Rent sportsligt så vore en fight mot svenske Lina Länsberg lämplig. Dom båda svenskorna möttes 2012 och då stod Pannie som vinnare genom TKO i den andra ronden. Nu är dom båda två i UFC och är rankade elva respektive tolva. Då dom båda två kommer från förluster också så vore en fight mellan dessa lämplig när Länsberg är tillbaka efter föräldraledigheten.

Men tror inte två svenskor i första taget kommer acceptera en fight mot varandra så länge det inte handlar om ett bälte. Eller åtminstone en fight som tar en av dom framåt.

Nej tror istället att Pannie matchas mot någon som fjortonde rankade Karol Rosa som är påväg uppåt. Hon är bokad att möta Bethe Correia i oktober som senast förlorade mot Pannie. Vid  vinst som vid förlust bör Karols nästa motståndare efter Bethe vara Pannie.

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Daniel Cormier

Daniel Cormier undrar om Conors WWE-persona tagit över hans liv

Ralph Nordahl

Efter att Conor McGregor (22-6) varit inblandad i ännu en kontroversiell incident frågade Daniel Cormier om irländarens “performativa karaktär” tagit över UFC-fighterns liv. En fighter som vet hur det är att bygga upp en “pro-wrestler persona” är Chael Sonnen som nu försöker besvara Cormiers fråga.

Daniel Cormier undrar om McGregors persona tagit över hans liv

Cormier sade följande till MMA Fighting i dagarna där han jämförde McGregors beteende som något hämtat från WWE:

The crazy thing about McGregor is when I say the gimmick, I mean the billionaire with the strut and the fancy cars and the money, because the reality is it’s the WWE.

Conor McGregor is the fighter but Conor McGregor also lives this big life and that’s where I ask, ‘Has this gimmick overtaken who Conor McGregor is as a person?

Cormier ifrågasatte också om McGregor ens är kapabel att stänga av sin persona vid det här laget.

You can’t turn that off. It doesn’t matter how much money you have, you can’t turn it off. You can’t turn that burning desire to hit that curtain off. When you hit that curtain, it is the most intense thing I’ve ever seen in my life, and I’ve ever felt and experienced….

Sonnen berömmer McGregor men är oroad

Sonnen sade följande i sin podcast Bad Guy Inc där han å sin sida väljer att berömma irländaren för att han lyckas bli omtalad trots att inte har en massiv fight på gång:

I have the same fear, but don’t quite have the confidence that Daniel has in labeling Conor a certain way, because I have watched him masterfully maneuver through a very tough industry.

I’m actually watching him do his finest work right now. Do you know how hard it is to be talked about if you don’t have a fight coming up? Even if you want to fight a massive fight, if it’s not coming up you just don’t fit into the media cycle.

If you’re Conor, you’re hurt, you’re broken, you’re in rehab — and you’re still a headline? You’re doing something very well. I just can’t quite blame him, yet.

Tycker att det är onödigt att vara ett svin dock

Även om Sonnen inte riktigt kan komma till samma slutsatser som Cormier och andra kommentatorer så finner han det oroande att McGregor har problem och kontroverser utanför buren och att irländaren bör försöka separera sin persona så gått det går från sitt vardagliga liv. Sonnen anser ocksåatt det är onödigt att av McGregor att vara ett “svin”:

How you stay in character is you take it from the ring, to your real life. If Hulk Hogan was to book a reservation for a restaurant, he doesn’t call up and say ‘hey table for two, Terry Bollea,’ he will book it under Hulk Hogan. He will live the gimmick.

If you live the gimmick and the character at all times, you can then do what Daniel is talking about, which is mark out for your own gimmick. I’m just not sure where within Conor’s schtick, he had to be a prick

He was aggressive towards opponents. He would show up late to his own press conference. He would make people clamor to come watch him when he was about to warm up — when he had a match for sale on pay-per-view. These were the brilliant things, these were the entertainer…

But I can’t dismiss what Daniel Cormier said, where it does appear that there needs to be a more distinct separation between the person and the character.

En annan tidiagre fighter Michael Bisping kom i dagarna med en teori om att McGregors bravader under den senaste tiden kan ha förorsakts at de starka smärststillande mediciner som irländaren tar för sitt brutna ben.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Smith

UFC Vegas 37: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

Natten till söndag arrangerade UFC en gala från Apex-anläggningen i Las Vegas. Kortet innehöll 14 matcher och i en av dessa ställdes Sveriges Pannie Kianzad mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington.

Pannie Kianzad förlorade jämn match

I huvudmatchen ställdes den tidigare titelutmanaren Anthony Smith mot Ryan Spann. Den blev en kort kväll för de båda utövarna i viktklassen för lätt tungvikt. Smith avslutade Spann i samband med fightens första rond. Läs mer om den matchen här.

Sverige Kianzad lyckades inte förlänga sin vinstsvit till fem raka segrar, när den tidigare titelutmanaren Pennington stod för motståndet. 29-åringen inledde stark, men Pennington kunde ta sig in i matchen mer och mer. Läs mer om den drabbningen här.

Den tidigare KSW-mästarinnan Ariane Lipski gav Tysklands Mandy Böhm ett tufft mottagande till organisationen. Den förstnämnda gav Böhm hennes första professionella förlust och tog hem segern via enhälligt domslut.

På underkortet fick tittaren ta del av domarsiffror som inte hör till vanligheten. Efter 120 signifikanta lag, tre nedtagningar och en kontroltid på närmare tio minuter, besegrade Erin Blanchfield sin motståndare Sarah Alpar via enhälligt domslut. Två av matchdomarna poängsatte drabbningen till 30-25 och den tredje lämnade in siffrorna 30-26. Blanchfield var nära att avsluta fighten vid flera tillfällen, men Alper lyckades ta förlusten till ett domslut.

UFC Vegas 37: Fullständiga resultat från nattens gala

Huvudkort

 • Anthony Smith besegrade Ryan Spann via submission (rear-naked choke), 3:47 – Rond 1
 • Ion Cutelaba besegrade Devin Clark via enhälligt domslut (30-26, 29-26, 29-27)
 • Ariane Lipski besegrade Mandy Bohm via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Arman Tsarukyan besegrade Christos Giagos via TKO, 2:09 – Rond 1
 • Nate Maness besegrade Tony Gravely via TKO, 2:10 – Rond 2
 • Joaquin Buckley besegrade Antonio Arroyo via TKO, 2:26 – Rond 3

Underkort

 • Tafon Nchukwi besegrade Mike Rodriguez via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Raquel Pennington besegrade Pannie Kianzad via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Rong Zhu besegrade Brandon Jenkins via TKO, 4:35 – Rond 3
 • Montel Jackson besegrade JP Buys via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Erin Blanchfield besegrade Sarah Alpar via enhälligt domslut (30-25, 30-25 30-26)
 • Carlston Harris besegrade Impa Kasanganay via TKO, 2:38 – Rond 1
 • Gustavo Lopez vs. Heili Alateng slutade i ett oavgjort resultat (28-28, 28-28, 28-28)
 • Hannah Goldy besegrade Emily Whitmire via submission (armbar), 4:17 – Rond 1
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Phil Davis

Bellator 266: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

För andra gången i år arrangerade Bellator MMA och UFC varsin gala, vid samma tidpunkt. Nedan kan läsaren ta del av resultatet från samtliga matcher i samband med Bellator 266.

Neiman Gracie avslutade Mark Lemminger tidigt

I galens huvudmatch välkomnade Phil Davis den tidigare UFC-fightern Yoel Romero till organisationen. Den olympiska silvermedaljören i brottning hade inte mycket att sätta emot, när Davis kom igång med sin egen grappling, i drabbningens tredje rond. Läs mer om den matchen här.

I den delade huvudmatchen plockade Neiman Gracie hem en skalp, när Mark Lemminger avslutade via slag i matchens första rond. 32-åriga Gracie är – föga förvånande – känd för sina submissions och kvällen seger var den första i karriären som kom via slag. Welterviktaren har sedan tidigare nio vinster via submission och en seger via domslut.

36-åriga DeAnna Bennett kommer troligen kliva in på organisationen officiella ranking för den kvinnliga flugviktdivisionen. I samband med nattens gala besegrades den femterankade Alejandra Lara, via enhälligt domslut.

Bellator 266: Fullständiga resultat

 • Phil Davis besegrade Yoel Romero via delat domslut (30-27, 28-29, 30-26)
 • Neiman Gracie besegrade Mark Lemminger via TKO (slag), 1:27 – Rond 1
 • DeAnna Bennett besegrade Alejandra Lara via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-26)
 • Saul Rogers besegrade Georgi Karakhanyan via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-26)
 • Ben Parrish besegrade Christian Edwards via KO (slag), 0:38 – Rond 1
 • Alex Polizzi besegrade Grant Neal via delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)
 • Anthony Adams besegrade Khalid Murtazaliev via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Bobby Seronio III besegrade Socrates Hernandez via enhälligt domslut (29-27, 29-26, 29-26)
 • Abraham Vaesau besegrade Albert Gonzales via KO (slag), 2:17 – Rond 1
 • Shane Keefe besegrade Rhalan Gracie via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Edwin De Los Santos besegrade Jon Adams via TKO (slag), 3:29 – Rond 1
 • Jesse Delgado besegrade Joshua Dillon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Yoel Romero

Bellator 266: Yoel Romero förlorar debutmatchen mot Phil Davis

Alexander Clausson

Natten till söndag klev Yoel Romero in i buren för första gången sedan mars, 2020. 44-åringen gick huvudmatch i samband med Bellator 266 och Phil Davis stod för motståndet. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Oeniga domare när Yoel Romero debuterade

Översiktlig matchrapport och resultat: 

Den första ronden utspelade sig på fötter och båda utövare träffade sin motståndare med sparkar och slag. Davis träffade dock bäst och hittade distansen till sin motståndare. Amerikanen var snabbare och hade – till synes – mer kraft i sina händer.

Mer av detsamma i samband med den andra rondens inledning. Davis försökte blanda striking med grappling, men Romero kunde hålla fighten stående, inledningsvis. I slutet av den andra ronden gick Davis för ytterligare en nedtagning och den gången satt den för amerikanen. Den andra ronden avslutades med Romero i bottenposition på kanvasen.

Det såg ut som att Romeros ork var ett minne blott, i samband med drabbningens tredje rond. Kubanen – som har sju avslut via slag i just den tredje ronden – hade inte mycket att sätta emot när Davis gick på offensiven. Den sistnämna fokuserade på brottning i den tredje och sista ronden. Davis fullföljde fyra nedtagningar. Amerikanen avfyrade en hel del ground and pound på den liggande kubanen, men avslutet var aldrig nära.

Undertecknad ger samtliga tre ronder till Davis (30-27).

Två av tre poängdomare gjorde en relativt likvärdig bedömning av matchen, medan den tredje stack ut ordentligt. De förstnämnda två gav segern till Davis med siffrorna 30-27, respektive 30-26. Den sistnämnda domaren gav två ronder till Romero, med slutsiffrorna 28-29.

Phil Davis besegrade Yoel Romero via delat domslut (30-27, 28-29, 30-26).

Phil Davis: Gud välsigna brottningen

Efter drabbningens slut berättade Davis om hur den kändes att besegra en olympisk silvermedaljör i brottning, delvis genom att dominera fighten inom kubanens egen sport. Transkribering via MMA Fighting.

God bless wrestling. Best sport in the world.

Davis passade även på att hylla sin motståndare slagkraft.

Man, he’s a monster. I felt that power more times than I wished I had tonight.

Davis kom senast från en förlust mot den regerande mästaren Vadim Nemkov. Dessförinnan hade 36-åringen tre raka vinster. Romero har nu förlorat sina fyra senaste matcher. Kubanen tog hem sin senaste vinst i februari 2018, när Luke Rockhold stod för motståndet.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Anthony-Smith

UFC Vegas 37: Anthony Smith avslutar Ryan Spann tidigt

Alexander Clausson

Nattens UFC Vegas 37 är över och i huvudmatchen ställdes Anthony Smith mor Ryan Spann. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan. Det verkar dessutom som att Smith redan har sin nästa motståndare klar.

Anthony Smith dominerade matchen

Spann hade inte mycket att sätta emot i samband med nattens drabbning. Smith inledde starkt och träffade fint med både sparkar och slag. Ett hård slag skakade Spann och Smith kunde ta ner fighten til marken. Den tidigare titelutmanaren gick för en guillotine choke, men Spann försvarade bra. Smith bytte till en armbar, men Spann kunde ta sig upp till en stående position igen. Fortsatt imponerande stående insats av Smith, som skakade sin motståndare ännu en gång. Den förstnämnda gick för ännu en submission, den gången en rear-naked choke. Spann tvingades klappa och drabbningen kvar över.

Anthony Smith besegrade Ryan Spann via submission (rear-naked choke), 3:47 – Rond 1

Utmanade Aleksander Rakic efter fightens slut

Efter matchens slut utmanade Smith den topprankade Aleksander Rakic. Transkribering via MMA Fighting.

I want Aleksander Rakic. He’s just sitting around. He’s not next for the title. Either I get that fight or I’m going to skip it. That’s what I want. I want someone ahead of me and I earned that.

Smith fick ett snabbt svar från den 29-åriga österrikaren. Via sina sociala medier meddelade Rakic att han har möjlighet att ställas mot Smith i december.

I’m free in December

Smith svarade med ett “God Jul till mig”.

Rakic och Smith ställdes mot varandra i augusti 2020 och det förstnämnda tog hem segern via enhälligt domslut.

Efter nattens seger står amerikanen med ett totalt matchfacit som lyder 36-16-0.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Pannie Kianzad

UFC Vegas 37: Raquel Pennington besegrar Pannie Kianzad

Alexander Clausson

UFC Vegas 37 är i full gång och på underkortet ställdes Sveriges Pannie Kianzad mot den tidigare titelutmanaren Raquel “Rocky” Pennington. Läs om drabbningen och resultatet i artikeln nedan.

Pannie Kianzad får sin vinstsvit bruten

Rond 1

Kianzad inledde starkast i en rond som till stor del skulle utspela sig i clinch-position. Svenskan var något offensivare och landade bättre än amerikanskan. 29-åriga Kianzad gick för en nedtagning, men misslyckades. Kianzad avfyrade ett knä mot Penningtons huvud som träffade. Därefter gick “Rocky” för en nedtagning, men den första ronden utspelade sig fortsatt i en stående position.

Rond 2

I den andra ronden väntade mer arbete i chlinch-position för de båda utövarna. Pennington tog mer plats i buren och blandade slag mot huvudet med kroppsslag. När utövarna väl separerade var det amerikanskan som hittade distansen bättre och träffade renare. “Rocky” gick för ännu en nedtagning och lyckades även fullfölja den. Kianzad arbetade aktivt från rygg, men var aldrig nära att hota med en submission. I ett försök att ta sig upp gav svenskan sin rygg till amerikanskan, som inte lyckades dra nytta av situationen. Därefter upp på fötter igen och där avslutades även ronden.

Rond 3

Den tredje ronden utspelade sig på fötter och handlade återigen mycket om arbete i chlinchen, för de båda bantamviktarna. Det fanns dock fler perioder där en av de två valde eller lyckades att separera sig från den andra. Pennington hade återigen en fördel på de fria ytorna och Kianzad svarade ännu en gång med ett knä mot “Rockys” huvud.

Undertecknad gav den första ronden till Kianzad och de avslutande två till Pennington. Den tredje ronden var väldigt jämn i mina ögon, men Pennington hade fler träffar och var offensivare.

Resultat

Raquel Pennington besegrar Pannie Kianzad via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.