Samuel Ericsson svarar på Anton Hellströms utmaning – ”Upp till bevis, är du en riktig fighter”

Simon Tingberg

Kampsportsprofilen Samuel Ericsson har en bakgrund inom taekwondo men har också tävlat i MMA. Samuel livnär sig idag som influencer där hans Instagramkonto har över en halv miljon följare.

Samuel Ericsson utmanas av boxningsmästaren till fight på FCR

Linköpingsbaserade Samuel som gått två matcher som amatör i MMA har ett record på 1-1 har tidigare hintat om en proffskarriär. I somras så gjorde dock svensken debut i organisationen Karate Combat. Där vann han debuten mot Alberto Ramirez genom delat domslut.

Intresset för Samuel inom MMA tycks dock kvarstå. Den flerfaldiga svenska mästaren i boxning och numera A-klass fightern Anton Hellström från Gävle utmanade nyligen Samuel till en fight som han hoppas kan äga rum på Fight Club Rush under 2022.

Adam Hellströms utmanar Samuel Ericsson

Anton Hellström som har en gedigen bakgrund som boxare gjorde MMA-debut under Fight Club Rush 10 i november. Debuten som var en A-klass match mot Dimitris Dimitriadis gick dock inte som tänkt för Anton. Efter en underhållande inledning så blev Gävlefightern diskvalificerad efter ett otillåtet knä.

Innan du ska debutera som proffs borde du kunna spöa en amatör.

Hört att FCR har flera galor 2022, tror inte Zlatko säger nej till den matchen. Bara för dig att kontakta Zlatko så löser vi en fight 2022.

Upp till bevis, är du en fighter eller är allt för Instagram bara?

Kom igen, det blir kul 😉

Ericsson svarar på utmaningen

Kimura har fått en intervju med Ericsson där han ger svar på utmaningen och sina framtida mål. Att bli utmanad av Anton och andra tycker han är roligt men en MMA-match är inte aktuellt för tillfället menar han på.

Jag tycker alltid att det är kul när folk vill utmana mig. Det har hänt många gånger och kommer säkert att hända lite fler gånger. Jag tar det väl som en komplimang och förstår att folk på grund av mina följare och sådär vill köra. Men för det första så är varken Amatör-MMA eller proffs-MMA aktuellt för mig just nu. En av anledningarna är förstås att jag nu vill fokusera hundra procent på Karate Combat. Och för det andra att om jag skulle köra amatör eller proffs oavsett i MMA så skulle jag behöva lägga mycket tid på brottning och Jiu-Jitsu som alla vet. Men det är väl kul att folk är taggade.

En fight mot Samuel skulle ge mycket uppmärksamhet

Att folk vill möta honom tror han till stor del beror på hans Instagramkonto. Antalet följare, som börjar närma sig 700 000, kan ge en fight mycket uppmärksamhet för en potentiell motståndare menar Linköpingsbon. Några kända profiler som visat uppskattning för svenskens konto är Conor McGregor, Stephen Thompson, Joe Rogan och George St-Pierre.

Jag tror som sagt att folk är taggade på att utmana mig för att, ja först främst så har jag ett ganska stort konto på Instagram. Det är många stora namn och organisationer som följer mig. Och inte bara inom kampsport utan alla möjliga slags branscher. Det är klart att skulle man köra och det börjar spridas och jag delar och gör promotion så är det klart att man får många ögon på sig. Det gynnar ju alla och inte bara mig själv utan även den jag möter. Och sen inom MMA så vet jag ju att de flesta har ju en fördel mot mig… haha ja de flesta känner väl att de kan vinna mot mig och då blir man väl mer sugen på att möta någon.

 

Samuel Ericsson i Karate Combat gi

Blir fler matcher i Karate Combat

Karatefightern berättar vidare om sin satsning i Karate Combat. Där han berättar att förhandlingar pågår för hans nästa match som han hoppas kommer äga rum under våren.

Det blir fler matcher i Karate Combat. Jag sitter i förhandlingar med dem nu för match under 2022. Min plan är att gå minst en match. Förhoppningsvis under våren. Men skulle det vara så att jag har möjlighet, tid och inte har för mycket annat beroende på hur situationen ser ut med alla restriktioner och att jag inte är skadad. För mig är det mest tiden som spelar roll. Att jag har tiden att lägga på ett camp. Så kanske jag kan gå en match under hösten också. Vi får se, minst en match planerar jag att gå under 2022.

Vill att hålla Excellence igen

Ericsson har även en historia som promotor. Han var med och startade Linköpingsbaserade organisationen Excellence som höll två proffsgalor under 2019. Den rådande pandemin har sedan stoppat organisationen från att hålla fler galor. Men Samuel hoppas att de kan vara tillbaka under 2022.

När det kommer till Excellence. Vi vill ju köra en gala i början av året. Januari, februari men restriktionerna kom tillbaka och vi vill ju också ha en dialog med andra aktörer i branschen. Så att man inte ha samma datum och sådär. Ibland kanske det är oundvikligt men man vill kanske ändå ha det öppet. För fighters vill ju köra så mycket som det bara går. Men mest på grund av restriktionerna så får vi avvakta lite. Men förhoppningsvis så tänker vi att vi kan ha minst en gala under 2022. Och skulle det vara så att det lossnar lite mer, att det släpper mer med restriktioner och sådär så kan vi förhoppningsvis ha som vi hade under 2019. En gång på våren och en gång under hösten.

+4
Dana Sad
Dana Happy
Här är den svenska landslagstruppen inför VM! – ”Vi hjälper varandra som ett TEAM”
Hett
David Jacobsson sparkar Anatoly Tarasenko
David Jacobsson inför huvudmatch på Fight Club Rush 11 – ”Jag är bättre än honom överallt, men han har bättre skägg”
Hett
Ciryl Gane Francis Ngannou
Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark
Hett
Aljamain sterling TJ dillashaw
Aljamain Sterling: T.J. Dillashaw borde fått fängelsestraff för sin doping
Hett
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.