Nyheter

SC 20: Malin Hermansson besegrar Karla Benitez via domslut

Av

Alexander Clausson

07/12/2019
Malin Hermansson cage warriors

Sveriges Malin Hermansson sökte under lördagskvällen sin andra raka seger när hon ställdes mot Venezuelas Karla Benitez under Superior Challenge 20.

Rond 1

Hermansson var den aktivare ’fightern’ under matchens inledning och fick in ett antal slag och sparkar på Benitez, som dock lyckades hålla en helt ok. distans till svenskan. Sydamerikanskan lyckades däremot inte producera någonting offensivt för egen del under stora delar av den första ronden. Med cirka 45 sekunder kvar av matchen fångade Benitez en spark från Hermansson och lyckades få ner svenskan på marken genom att lyfta hennes ben. Hermansson ställde sig dock upp direkt och Benitez lyckades inte kapitalisera på nedtagningen. Rond ett solklart till Hermansson enligt mig.

Rond 2

Benitez var offensivare under den andra ronden men Hermansson fortfarande snäppet vassare  som ’striker’. Hermansson rörde sig bättre och var mer kreativ än sin sydamerikanska motståndare. Båda atleterna verkade vara nöjda med en stående kamp då ingen av kombattanterna sökte ’clinch’ eller nedtagningar. 2-0 i ronder till Hermansson enligt undertecknad.

Rond 3

Den tredje ronden påminde väldigt mycket om den andra, med den enda skillnaden att Benitez hittade in bättre med sin ’striking’ och lyckades pricka Hermansson en hel del med slag och sparkar. Hermansson avslutade ronden med en nedtagning, vilket eventuellt också gav henne en ’edge’ till att ta hem ronden. En jämn avslutande rond på matchen.

Resultat

Malin Hermansson besegrar Karla Benitez via domslut

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök