Adam Westlund förlorar på domslut

SC23: Iamik Furtado besegrar Adam Westlund efter ett krig

Simon Tingberg

Superior Challenge är tillbaka på fryshuset i Stockholm där dom en gång började. Superior Challene 23 fjärde drabbning får vi se publikfavoriten Adam Westlund (3-1) från Gävle. Som motstånd står brassen Iamik Furtado 6-4.

Rond 1

Mötet är igång och Adam cirkulerar och hotar med sin jabb. Furtado träffar med en benspark och försöker sedan träffa med en kroppsspark. Furtado försöker med en vänsterkrok som Adam undviker. Svensken visar fint fotarbete och fortsätter hota men utdelar inga slag. Svensken försöker klincha men blir upptryckt mot buren. Brassen pressar upp Adam men uträttar inget och Adam träffar med en axel i ansiktet på Furtado och tar sig ut. Adam avancerar nu och träffar med en stenhård kroppspark. Adam fortsätter framåt och får in en frontspark i magen på brassen men backar undan då denne svingar. Adam blir återigen upptryckt mot buren men tar sig snabbt ur och träffar åter igen med en frontspark i magen och sedan ett knä mot kroppen innan ronden är slut.

Svårbedömd rond men undertecknad ger ronden till Adam 10-9.

Rond 2

Adam blir tidigt träffad med en huvudspark och faller i backen. Han reser sig snabbt men blir nedslagen och Furtado hamnar på topp. Adam reser sig dock och klinchar och trycker Furtado mot buren men denne vänder på det och tar sig loss. Adam träffar med sin jabb vilket får brassen att backa och Adam trycker upp mot buren. Adam träffar med knän men då lyckas också Furtado vända och iställer trycka upp svensken mot buren. Men Adam tar sig loss. I mitten av buren så lyckas Adam med en nedtagning och hamna i sidokontroll och träffa med armbågar. Adam fortsätter ronden ut på topp och utdelar slag och armbågar.

Åter igen går ronden till Adam 10-9 enligt undertecknad, trots Furtados starka öppning.

Rond 3

Adam jabbar mot brassen som biter ifrån med bensparkar. Adam träffar nu dock hårt och Furtado backar mot buren. Adam pressar upp brassen mot gallret och träffar med axeln likt han gjorde i den första ronden. Adam pressar brassen och träffar med knän mot buren. Furtado tar sig ur och träffar med en uppercut men Adam driver framåt och träffar tillbaka. Han får återigen upp brassen mot buren och lyckas nu ta ned honom och träffar med knän. Brassen ställer sig upp och biter ifrån men backar sedan och Adam kan fortsätta driva framåt och träffar återigen med axeln samtidigt som han trycker upp Furtado mot buren. Dom båda slagväxlas mot buren men svensken är den som har mest framgång och träffar nu med knän och följer upp med krokar mot kroppen. Adam fortsätter sin starka press och kan ännu en gång få upp Furtado mot buren där han fortsätter med att utdela slag.

Även tredje ronden går till Adam 10-9 enligt undertecknad.

Resultat

Poängdomarna tyckte dock annorlunda och tilldelade Furtado segern genom enhälligt domslut.

-2
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett
Conor McGregor Beneil Dariush
Beneil Dariush tror Conor McGregor dopar sig
kimura
Hett
Sean O'Malley och Marlon Vera
Sean O’Malley chockad av ”Chito” Veras förlust – ”Utklassade honom”
kimura
Hett