Nyheter

Sean O’Malley utmanar boxare – möter kritik från Ryan Garcia

Av

Ralph Nordahl

21/08/2023
Sean O'Malley UFC

Sean O’Malley blev natten till söndag ny UFC-mästare i bantamvikt efter att han avslutade Aljamain Sterling via TKO i Boston, Massachusetts.

Sean O’Malley utmanar Gervonta Davis

Den 28-årige Sean O’Malley tar dock till mångas förvåning inte bara sikte på sitt nästa titelförsvarar utan även på en boxningsmatch mot Gervonta ’Tank’ Davis.

O’Malley sade följande vid helgens post-fight presskonferens där han han förutspådde att folk skulle anklaga honom för att kopiera Conor McGregor:

I also wouldn’t mind knocking out Gervonta Davis, and I know people are gonna go, ‘Ahh, you want to be Conor (McGregor). I’m telling you, that fight is going to happen.

Många ställer sig nu frågande till varför O’Malley tror att han kan mäta sig med en professionell boxare av Davis kaliber. Denne är en av de allra främsta i världen och trots att UFC-mästaren är längre så vore det inte den förste mycket längre fightern som Davis besegrat. Dessa var dessutom även meriterade professionella boxare.

Sågas av Ryan Garcia

Davis senaste motståndare Ryan Garcia har nu valt att ge O’Malley krassa råd efter utmaningen:

Det är mycket oklart om UFC skulle tillåta sin nya mästare gå en boxningsmatch mot WBA-mästaren Davis. Om denne skulle få O’Malley vore det dock inte första gången som Davis gjort boxningens hardcorefans besvikna över dennes matchningar. Detta beror till viss del på amerikanens förmåga att sälja matchningarna. Lägg till nyfikna MMA-fans så skulle det kunna bli en oerhört lukrativ match för UFC trots att de hade behövt dela på intäkterna.

Situationen skulle likna den med UFC:s första megastjärna Conor McGregor som fick möjligheten att möta den obesegrade legendaren Floyd Mayweather år 2017. Irländaren hade då, till skillnad mot O’Malley, redan satt flera rekord när det kommer till lukrativa UFC-event. Det är möjligt att UFC och dess boss Dana White redan då såg att irländaren började närma sig slutet på sin seriösa satsning på MMA.

Det återstår att se om O’Malley till slut får som han vill. Fightern må ha uppnått en ny status som en av UFC:s absolut största stjärnor men frågan är om organisationen redan nu skulle vilja ge honom samma möjlighet som McGregor fick.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök