Sean Strickland, Aspen Ladd och Rose Namajunes

Sean Strickland: Ladd & Namajunas är offer

Elin Sundqvist

UFC-fightern Sean Strickland (25-3) har tagit till Twitter för på att kasta ljus på relationerna mellan Aspen Ladd och Rose Namajunes med deras respektive coacher. Och han sparar inte in på kritiken. 

Strickland jämför Ladd och Namajunes relationer med rovdjursdrift

Det Strickland hävdar är att båda Aspen och Ladd var väldigt unga när de började träna kampsport, och att deras coacher sett dem under lång tid. Strickland har svårt att se den naturliga utvecklingen i relationerna, och menar att de blev sexuellt groomade från väldigt ung ålder. På Twitter delade han sina tankar om coacherna.

UFCs kvinnliga bantamviktare Aspen Ladds relation med hennes coach Jim West kom i blåsväder efter Ladds match mot Norma Dumont förra året. Hans ton i hörnan mellan ronderna i matchen, som senare slutade i förlust för Ladd, ansågs så hård att det var många som reagerade. Bland annat kommenterade Miesha Tate retoriken, som hon ansåg var väldigt destruktiv och ett tecken på en osund relation. Ladd tillbakavisade kritiken, och erbjöd sig senare att fightas mot Miesha Tate gratis, rapporterar MMA News.

Sedan dess har det varit lugnt kring Jim West och Aspen Ladd, särskilt sedan West bett om ursäkt offentligt i oktober förra året för hans agerande. Men det hindrar inte Strickland för att återigen ta upp kritiken på Twitter:

Strickland fyllde sedan på med att han inte ens reagerat på videon från hörnan, utan att det var ytterliga information som fick honom att haja till.

Strickland jämför Ladd och Namajunas tränarrelationer med Netflixserier

Avslutningsvis kastar Strickland in en referens till Michael Jackson, och skojar om att Netflix kontaktat Aspen Ladd och Rose Namajunas för att casta en ny serie.

Ladd kommer från sin andra raka förlust, senast mot Raquel Pennington som slog Ladd på UFC 273 via domslut. Strickland själv har fulla händer då han tar sig ann den hypade Alex Pereira i juli på UFC 277. Pereira är för många troligen en framtida titelutmanare, och är känd för att vara en av väldigt få som knockat nuvarande mästaren Israel Adesanya. Matchen mellan Pereira och Adesanya skedde under deras tidigare kickboxningskarriär.

0
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett