UFC

Sean Strickland uttalar sig efter tunga förlusten under UFC 297

Sean Strickland

UFC har en ny mellanviktsmästaren efter nattens UFC 297. Sean Strickland förlorade mot Dricus Du Plessis i huvudmatchen.

Sean Strickland – ”Blod och allt”

Amerikanen Strickland hade förhoppningar om att genomföra ett lyckat första titelförsvar i UFC. Sydafrikanen du Plessis, som är obesegrad i UFC, satte dock stopp för dessa planer. Efter en jämn drabbning tar den sistnämnda hem segern via ett delar domslut. Domarsiffrorna lyder 48-47, 47-48, 48-47. Läsaren kan ta den av en fullständig matchrapport från drabbningen genom att klicka här.

Via sitt X-konto (tidigare Twitter) valde Strickland att uttala sig om förlusten. Amerikanen anser att han gjorde tillräckligt för att ta hem en vinst och han passar även på att tacka sina fans för stödet.

Well fuck haha… man that headbutt really made it difficult to see but I thought we got the job done. Blood and all!!! Onto the next one!!! Thanks everyone who supported me!!!!!!

Strickland har nu gått 3-3, sett till sina senaste sex matcher. Det är oklar vad som väntar härnäst för amerikanen. Sett till topp fem i mellanviktsdivisionen har han en vinst mot den tidigare bälteshållaren Israel Adesanya och en förlust mot Jared Cannonier. Han har ännu inte mött Robert Whittaker och Marvin Vettori.

Det är även oklart vad som väntar du Plessis härnäst. Khamzat Chimaev har blivit lovad en titelmatch i mellanviktsdivisionen av UFC-presidenten Dana White. Samtidigt har du Plessis och den ovannämnda Adesanya en infekterad konflikt med varandra och de båda kombattanterna har ännu inte ställts mot varandra inne i buren.

Föregående artikel

Hur långt kan svensken gå? Ali Yazbeck vinner igen!

Nästa artikel

Frankie Edgar invald i UFC Hall of Fame

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök