Josefine Lindgren Knutsson sparkar på FCR 10

Segerintervju med Josefine Lindgren Knutsson efter FCR 10 – Vill nu ha en titelmatch

Simon Tingberg

Årets sista svenska proffsgala är över. Fight Club Rush 10 i Västerås levererade rejält igår. Vi fick se flera bra matcher med många avslut. Kimura var på plats och intervjuade flera av kvällens vinnare. Bland dom Josefine Lindgren Knutsson som är fortsatt obesegrad.

Josefine Lindgren Knutsson – Det känns jävligt bra!

Josefine Lindgren Knutsson (3-0) ställdes mot den före detta TUF-deltagaren Lanchana Green (4-4-1). Svenskan fullkomligt dominerade sin motståndare genom tre ronder och vann ett enhälligt domslut. Josefine var märkbart nöjd efter matchen.

Jo men det känns bra fan det går så snabbt alltihopa men det känns djävligt bra.

Josefine hade tidigare under veckan i en intervju med Kimura berättat att nyckeln till seger redan ligger i förberedelserna och den mentala styrkan. Något som nu är ett kvitto på hennes seger.

Absolut! Vi har haft ett perfekt training camp. Vi kan inte göra så mycket mer när det väl närmar sig. Jag har ett fantastiskt team som är med mig. Dag in och dag ut så har dom ögonen på mig överallt. När det väl gäller så är det bara det mentala kvar.

Josefine Lindgren Knutsson

Tuffaste testet i MMA

Josefine hade också tidigare berättat för Kimura att Lanchana var hennes tuffaste test hitintills. Ett påstående hon nu ville ändra på lite.

Kan ändra det lite. Det var det tuffaste testet i MMA. Jag har mött världstoppen i kickboxning och i thaiboxning. Tjejerna jag har mött och några jag vunnit mot är världsettor idag i stora organisationer. Men i MMA så är hon den bästa som jag har mött.

Inte min uppgift att bryta matchen

Trots att detta var Josefines tuffaste test inom MMA så var hennes dominans tydlig. Det kan diskuteras om Lanchanas hörna borde ha brutit matchen inför den tredje ronden. Josefine menar dock på att hon inte fokuserade särskilt mycket på det utan istället på sin egen insats.

Alltså jag tyckte att hon var ganska illa tilltalad i den andra ronden. Men i mitt huvud kan inte jag tycka så mycket om det. Jag kan mer motivera mig med att försöka avsluta matchen snabbare även om det nu gick alla ronderna. Jag tänkte mer att jag kör på. Dom får bryta när dom vill bryta. Det är inte min uppgift det är deras jobb.

Vill ha en titelmatch innan UFC

Då FCR visas på UFC Fight Pass så lär det inte dröja innan UFC får upp ögonen på svenskan. Om nästa match kommer gå i UFC är hon dock osäker på. Men Josefine har ett tydligt mål innan hon kommer till den världsledande organisationen.

När UFC kallar då får man ta ett beslut. Då har man inte så mycket val. Jag hade nog velat gå en titelmatch i FCR. Det skulle kännas som mitt sista kall och då känner jag att jag kan jobba dom där småbitarna innan UFC. Det skulle vara det perfekta avslutet att vinna en titel i FCR innan UFC.

+9
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett