Nyheter

Segerintervju med Karl Albrektsson – ”Lugn men brutal”

Karl Albrektsson Superior Challenge 26 1

Under helgen så ägde Superior Challenge 26 rum i Stockholm. Kimura var på plats och fick en segerintervju med nye lätt tungviktsmästaren Karl Albrektsson.

Karl Albrektsson bjöd på ett blodbad

Bellator fightern Karl Albrektsson (14-5) var tillbaka på svensk mark. Där han under helgen utmanade brassen Ederson Macedo (11-9) om Superiors Challenge lätt tungviktsbälte. Detta i en ensidig match där svensken bjöd på ett blodbad. Karl delade ut hårda armbågar mot buren och kunde vinna matchen genom TKO i den första ronden. Hur han vann var helt enligt plan kunde nye mästaren berätta för Kimuras reporter Simon Tingberg.

Ja det var ju min gameplan att trycka upp honom mot buren. Han har en tendens att fastna med huvudet. Jag har tränat mycket på att trycka upp min träningskollegor mot buren och armbåga dom upprepade gånger och det lönade sig.

Albrektsson är obesegrad på svensk mark.

”Lugn men brutal”

Albrektsson är nu organisationens nya mästare och har dessutom brutit en förlustsvit på två matcher. Trots det visade han ett stort lugn efteråt. Något han jobbat mycket på berättade han.

Ja men jag har tränat mycket på att vara lugn och även att vara lugn under matchen. Det är i och för sig väldigt kul att armbåga någon men jag var lugn helt enkelt.

På påståendet att han är lugn med brutal tycker han stämmer bra.

Ja du Simon, där sammanfattar du det bra.

Svensken är en av två personer som besegrat Vadim Nemkov. Bälteshållare inom lätt tungvikt i Bellator MMA.

Karl Albrektsson Superior Challenge 26 2

Ser nu fram emot pappaledighet

Karl Albrektsson hade inte tävlat på svensk mark sedan våren 2021. Då var det utan publik. Att fightas inför svenska fansen är en härlig känsla berättar han.

Underbart jag älskade det. Men jag hade önskat att publiken varit lite mer högljudd. Men det var väldigt härligt.

Om han kommer att försvara sitt nya bälte på Superiors nästa gala är dock tveksamt berättar han. Nu ligger fokuset på familjen och att vara pappaledig.

Vi får se. Jag ska vara pappaledig och skola in barn till februari så jag tror inte det. När jag förlorade senast så försökte jag vara pappaledig, flytta och renovera. Skadade knät och matchträna. Jag gick in i väggen totalt så jag har lärt mig att man får vara pappaledig och ta det lugnt.

Tackar fansen

Som avslut så tackar mästaren fansen som han menar gör sporten möjlig.

Tack för att ni kollar och tack för att ni stödjer. Utan er kan inte vi göra det här så tack för att ni är en del utav svensk MMA.

Superior Challenge förväntas återvända i mars, nästa år. På den galan kommer ett veteranmöte mellan Richard Nordstrand och Papy Abedi äga rum.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kimura (@kimura.se)

Föregående artikel

UFC-stjärnan vill se Francis Ngannou återvända till MMA

Nästa artikel

Stjärnans dispyt med UFC uppklarad

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök