UFC

UFC-stjärnans syster får chansen inför Dana White

Sora Rakhmonova

Sora Rakhmonova, den yngre systern till Shavkat Rakhmonov, kan snart göra sin bror sällskap i UFC.

Sora Rakhmonova går match i september

Rakhmonovs yngre syster, Sora Rakhmonova, har bokats för att tävla i Dana Whites Contender Series den 26 september i Las Vegas. Hon möter Ernesta Kareckaite i en flugviktmatch, där båda hoppas säkra ett UFC-kontrakt.

MMA Junkie bekräftade nyheten efter uppgifter från Vestnik MMA på torsdagen. UFC har ännu inte gjort något officiellt tillkännagivande om matchen.

Möter obesegrad motståndare

Rakhmonova, 25 år gammal, har ett professionellt matchfacit på 4-1. Hennes enda förlust var ett enhälligt beslut i mitten av 2021, och sedan dess har hon radat upp tre raka vinster, varav den senaste var en TKO i den andra ronden mot Valeria Karygina i maj. Rakhmonova har tävlat professionellt sedan 2021 och har genomfört samtliga sina matcher för Naiza FC i sitt hemland Kazakstan.

Hennes motståndare, Kareckaite, är obesegrad i sin MMA-karriär. Hon har fyra vinster och en oavgjord match. Hon har också tävlat i boxning och kickboxning. Kareckaite, som har tävlat sedan 2015, senast tävlade i MMA i januari då hon besegrade Laetitia Blot genom delat beslut på Hexagon MMA 6 i Paris.

Föregående artikel

Henry Cejudo drar sig ur sin kommande match

Nästa artikel

Khamzat Chimaev uttalar sig om koranbränningen i Stockholm

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök