Nyheter

Shogun Rua vs. Lil’ Nog 3 klar till den 25 juli

Av

Anton

05/06/2020

Mauricio ”Shogun” Rua skall gå ett tredje möte med Antonio Rogerio ”Lil’ Nog” Nogueira under UFC-galan planerad till den 25 juli. De två har tidigare möts i både UFC som den japanska organisationen PRIDE.

Två veteraner i oktagonen

Två sanna veteraner i MMA är redo att för tredje gången i deras karriär möta varandra i buren när Mauricio ”Shogun” Rua (26-11-1) tar sig an Antonio Rogerio ”Lil’ Nog” Nogueira (23-9) den 25 juli. Rua (38) och Nogueira (44) har tidigare möts vid två tillfällen, där deras första match ägde rum i den nu nerlagda japanska MMA-organisationen PRIDE. Matchen ögde rum i 2005 och fick se Shogun ta hem segern via enhälligt beslut. De två brasilianarnas andra möte tog plats 10 år senare i 2015 under UFC 190, där Shogun ännu en gång vann en beslutsseger. Nu när de båda, inte minst Nogueira, befinner sig i vintern av deras respektive karriärer, skall de en tredje gång testa sig mot varandra.

”Shogun” Rua

Vid 38-års ålder kan Mauricio Rua blicka tillbaka på en karriär i vilken han tillhört eliten av lätta tungviktare. Från att slå igenom i PRIDE, tog sig brasilianaren till UFC för att där ta titeln i 2010. Även om det blev en kortlivad tid som mästare för Rua, som förlorade bältet i sitt första försvar mot Jon ”Bones” Jones (26-1, 1 NC), bet han sig fast i topprankningen av divisionen. Med 4 vinster på sina 6 senaste matcher har Shogun visat på att formen än håller en högklassig grad, och han kommer att söka sig ännu en seger den 25 juli över en motståndare han redan triumferat över vid två tidigare tillfällen.

”Lil Nog” Nogueira

Antonio Rogerio Nogueira får nog vid det här laget anses stå vid mållinjen av en lång och prestigefylld karriär. Brasilianaren har firat sin 44-års dag, och har de senaste 9 åren gått 8 matcher i buren. Med sina glansdagar i PRIDE bakom sig, gav han sig på ett försök att erövra den lätta tungviktstiteln i UFC, som han anslog sig till i 2009. Även om han aldrig fick se bältet spänt runt midjan i den amerikanska organisationen, erkänns han likväl som hans broder ”Big Nog” vara legendarer inom sporten. Om det finns något kvar för Lil Nog att utföra i MMA, kan det vara att revanschera sina två tidigare förluster mot Shogun. Den möjligheten kommer erbjudas honom den 25 juli.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök