Nyheter

Sirwan Kakai skriver på Bellator – siktet inställt på bältet

Av

Jaser Davari

04/12/2015

Det var som förvånades över nyheten att UFC valt att sparka den svenska bantamviktaren Sirwan Kakai efter endast två matcher i organisationen. Sirwan vann UFC-debuten mot Danny Martinez via enhälligt domslut men förlorade därefter en väldigt jämna match mot den 13-rankade bantamviktaren Frankie Saenz via delat domslut.

Nu berättar den 26-årige ATT-adepten exklusivt för Kimura.se att han fått kontrakt med den amerikanska MMA-organisationen Bellator FC.

Sirwan som inte pratat om uppbrottet från UFC berättar för Kimura.se att anledningen till att han fick sparken inte var något personligt, utan det var först in- först ut-principen.

– Dom sa bara att dom har för många anställda och behöver kicka folk, berättar Sirwan och fortsätter, jag blev dessvärre en av dom då de följer först in- först ut-principen. Det handlade inte om min prestation i buren. De nämnde dock samtidigt att jag blir den första in i UFC om någon t.ex. skulle skada sig.

UFC berättade för Sirwan att han kunde välja att vara kvar och fullfölja sitt kontrakt, men då skulle det dröja nästan ett år innan han kunde gå match. Sirwan hade dock inga planer att sitta och vänta på att gå match, därför blev Bellator hans nya hem.

– Jag fick även veta att om jag skulle fortsatt med samma kontrakt så skulle jag inte få match förrän till augusti 2016 så jag kunde ju sitta på bänken och vänta, men jag vill förbättra mitt liv och det enda som är viktigt i den här sporten är att vinna sina matcher. Vinner jag mina matcher kommer jag dit jag vill. Så när Bellator öppnade sin dörr, valde jag jag att tacka ja.

Känns det konstigt att Danny Martinez, som du besegrade i din UFC-debut är kvar i organisationen, men inte du?

– Nej. Jag tänker inte så. Det förvånar mig bara då jag visade att jag är en topp-fighter och kan fightas mot högt rankade UFC-fighters trots att jag tog båda matcherna på kort varsel. Jag vet också att jag har mycket mer att ge än det jag fick visa upp under de två matcherna. Så det förvånar mig att dom valde att kicka mig.

Du har nu fått Bellator-kontrakt, hur gick det till?

– Det var lite kontakter till mig som hade fått ut ordet att jag inte bunden till någon organisation. Bellator visade intresse och jag blev erbjuden ett bra kontrakt, så jag tog det direkt. Jag vill inte sitta på avbytarbänken och vänta, nu har jag siktet på att ta bältet i Bellator.

Kan du berätta lite närmare om kontraktet, hur många matcher gäller det?

– Vet inte om jag kan gå in på detalj om kontraktet, men det är 4 matcher som är garanterade under en vis tidsperiod. Utöver det kan jag bara säga att jag är väldigt nöjd med kontraktet.

Varför valde du just Bellator som din nya arbetsplats?

– Dom växer snabbt och det finns pengar hämta. Mitt mål är att ta bältet. Jag har fortfarande samma mål som innan, jag vill bli bäst i världen. Jag siktar på att vinna bantamviktsbältet inom två år.

När kommer du gå din första match i organisationen?

– Inget är klart ännu men det mesta pekar på att jag kommer få gå min första match i mars. Ingen motståndare är ännu klar dock.

Vad kan fansen förvänta sig av Sirwan i din nästa match?

– En Sirwan som täppt alla hål som han hade i sin senaste match, en mer aggressiv och förbättrad fighter helt enkelt.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök