18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter, Videor

Smilla Sundell taggad inför titelmatchen – berättar om början på karriären

Av

Ralph Nordahl

13/04/2022
Smilla Sundell Jackie Buntan

17-åriga Smilla Sundell kommer att få fightas om ONE C:s Muay Thai-titel i stråvikt och har inför detta intervjuats av organisationen inför matchen mot den sju år äldre Jackie Buntan.

Smilla Sundell taggad inför titelmatchen mot Jackie Buntan

Svenskan berättade att hon är säker på att hon kommer bli världsmästare den 22 april mot amerikanskan Buntan som hon uppmanar att inte underskatta henne. Sundell sade även att glädjen att segra samt hatet att förlora är en oerhört viktig drivfaktor:

Winning my first fight on the global stage, it was a very good experience. I was very happy, and I couldn’t wait to fight again…

I hate losing. I will become aggressive, I will finish her, and I will become a world champion. Jackie, don’t underestimate me. I want this belt, and I will get it.

Att vinna min första fight på världsscenen var en bra erfarenhet. Jag var glad och jag kan inte vänta tills jag får göra det igen.

Jag hatar att förlora. Jag blir väldigt aggressiv. Jag kommer att avsluta henne och jag kommer bli världsmästare. Underskatta mig inte Jackie. Jag vill ha det här bältet och jag kommer ta det.


Ni kan se en promovideo med Sundell nedan inför titelmatchen:

Berättar om hur hon började träna Muay Thai

I en intervju med ONE berättade Sundell hur det kom sig att hon började träna Muay Thai och hon avslöjade då att hela hennes familj tränade sporten inledningsvis. Familjen hade flyttat till ön Koh Samui i Thailand när Sundell var cirka 11 år och då det inte fanns så mycket annat att göra på ön än att träna på gymmet föddes där en kärlek till sporten:

When my family moved to Thailand, I moved to a small island called Koh Samui. There was not so much to do there. So, when we discovered a local Muay Thai gym, we decided to join. We were trying to have fun with my family. I started training full-time. The whole family trained in Muay Thai, but my mom and dad stopped because they couldn’t do it anymore. So I did it with my sister.

När min familj flyttade till Thailand, flyttade jag till en liten ö som heter Koh Samui. Det fanns inte så mycket att göra där så när vi upptäckte ett Muay Thai-gym i närheten bestämde vi oss för att gå med. Vi försökte ha roligt med familjen. Jag började träna på heltid. Hela familjen tränade Muay Thai, men min mamma och pappa slutade då de inte kunde göra det längre. Så jag tränade med min syster.


Trots att hennes föräldrar slutade med sporten säger Sundell att de har varit väldigt stöttande i hennes karriär och att de knappt har missat någon av hennes matcher. Den lovande strikern uttryckte att hennes föräldrar inte är särskilt rädda för att hon ska skadas i ringen:

They were supportive, and they think I could do it if I want to. They’re very supportive. They’ve already seen many fights of mine live. I had like 30 fights in Samui, and they would go to every fight.

De var väldigt stöttande och de tror att jag kan lyckas om jag vill det. De är väldigt stöttande. De har redan sett flera av mina fighter live. Jag hade ungefär 30 matcher på Samui, och de brukade vara där varenda match.

Familjen kommer vara på plats vid titelmatchen

Det återstår nu lite mer än en vecka innan Sundells största match i karriären  och hon berättar att hon familjen kommer att stötta henne i titelmatchen i Singapore.


Maybe my mom will come. I’m not sure yet. But yeah, my dad and my sister, for sure. They were very happy for me. Yeah, very happy and supportive, and they want me to succeed and everything. They were very excited.

 Min mamma kommer kanske. Jag är inte säker ännu. Men ja, min pappa och min syster kommer garanterat. De var väldigt glada för mig. Ja, väldigt glada och stöttande, och de vill att jag lyckas och så. De var väldigt taggade.

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search