18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Smilla Sundell blir historisk världsmästare i ONE Championship!

Av

Daniel Schälander

22/04/2022
Smilla Sundell Jackie Buntan

Svenska supertalangen Smilla Sundell blev idag historisk när hon erövrade den nyskapade stråviktstiteln i thaiboxning på ONE Championship.

Smilla Sundell vs. Jackie Buntan i titelmatch

Sveriges Smilla Sundell (36-5-1 i thai/kick, 2-0 i ONE) blev idag den yngsta mästaren i One Championships historia. hon besegrade amerikanen Jackie Buntan (23-6, 3-1 i ONE) och passade på att kamma hem Performance of the Night-bonusen på $50,000. Nedan finner ni den fullständiga matchrapporten från svenskens historiska prestation.

Matchrapport


Smilla Sundell går in i arenan till tonerna av Aviciis Levels. Nu ska den första kvinnliga thaiboxningsmästaren i ONE Championships stråvikt krönas. I matchen är det MMA-handskar som gäller, utöver att den äger rum i en MMA-bur. Smilla går in med 11 centimeters längdövertag. Matchen är fem treminutersronder.

Rond 1

Smilla tar mitten och försöker kontrollera distansen. Jackie håller sig rörlig på utsidan och letar öppningar med sparkarna. Smilla träffar fint med en jabb men kontras lite senare av en krok som fäster bra från amerikanen.

Jämn första rond, spontant känns det som att Buntan är den som träffar mest. Buntan arbetar bra och tålmodigt från utsidan.


Rond 2

Mer tålamod från Smilla i den andra ronden i enlighet med hörnans råd under pausen. Smilla börjar hitta distansen nu och är mer tålnodig när hon väntar in Buntans attacker.

Smilla avslutar starkt och börjar få fästa med sina raka slag. Rond två till Smilla enligt undertecknad.

Rond 3


Smilla pressar framåt mer i början av ronden men det spelar Buntan i händerna som välkomnar svensken med hårda boxningskombinationer. Men när de två hamnar i clinch är det Smilla som har övertaget.

Smilla avslutar ronden riktigt starkt med en mycket fin boxningskombo som skakar Buntan. Smilla stal definitivt ronden i slutet.

Rond 4

Mästarronderna nu. Smilla känns mer självsäker nu och pressar framåt men hon får inte bli vårdslös. Buntan är i försvarsläge men har hela tiden en kanon laddad. Smilla är fortfarande den som trycker på framåt men hittar inte riktigt luckorna som hon gjorde i slutet av den tredje ronden.


Buntan har en ordentlig svullnad över vänsterögat, men med en rond kvar har jag svårt att se att den kan riskera att stoppa matchen. Jämn rond fyra men skulle ge fördel Smilla om jag var tvingad att välja en rondvinnare.

Rond 5

Två hårda raka slag sitter när Smilla pressar framåt i den sista ronden. Två sparkar har hittat målet också, men Buntan viker sig inte och skickar tillbaka hårda slag vid varje chans.

Stort leende på Smillas läppar med en minut kvar av matchen, hon vittrar blod. Hårt knä sitter i Buntans revben. Smilla har en brutal press till klockan ringer. Buntan ser ordentligt manglad ut i ansiktet nu, hennes vänstra öga är nästan helt igenstängt.


Stark sista rond till Smilla när vi inväntar det officiella domslutet.

Med domarsiffrorna 3-0 har vi en ny svensk världsmästare!!!

I’m so happy right now, this is my biggest dream coming true.

I like to push my opponents, I did what I was suppose to do.

I don’t have words for it.

Smilla vinner också en Performance of the Night bonus på $50,000.


Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search