Smmaf

SMMAF: Det behöver Allstars göra för att avstängningen ska hävas

Alexander Clausson

I ett uttalande till Kimura har Svenska MMA Förbundet (SMMAF) berättat vad Allstars förväntas göra för att den nuvarande avstängningen ska hävas.

Återkommande problem ligger till grund för beslutet

Tidigare under månaden stod det klart att Stockholmsföreningen Allstars hade stängts av från den svenska MMA-ligan. I ett uttalande på sociala medier berättade SMMAF att avstängningen kom som en konsekvens av bland annat upprepade problem med hot och våld utanför buren i anknytning till tävlingar. Avstängningen gällde från och med den gångna lördagens Shoot Challenge 42. Åtta fighters från Allstars hade anmält sig till tävlingen, men tilläts alltså inte gå match.

I ett uttalande till Kimura berättade SMMAFs styrelse om vad som krävs för att avstängningen ska hävas.

Det finns ett krav på Allstars för att häva avstängningen. SMMAF har ställt krav på att Allstars har en kontaktperson som organiserar deras tävlande för varje tävling. Denna person ska vara ansvarig för att veta vilka som ska tävla, vilka regler som gäller och vara kontaktperson med SMMAF vid eventuella frågor och problem som uppstår.

SMMAF gav även fler exempel på vad som ligger till grund för avstängningen.

Avstängning härstammar inte från en enskild tävling och enstaka händelser. Utan återkommande så försöker flera från Allstars tävla utan tävlingskort, missat vikten eller inte dykt upp på tävlingar. De har även på flera tävlingar orsakat tumult, så som hot, i tex entrén där de vill ha [fler] coacher än tillåtet. Dessa problem dyker så klart upp ibland med andra föreningar, men inte i samma mängd som från Allstars. SMMAF ser gärna att Allstars snarast möjligt försöker åtgärda de återkommande problemen så de får börja tävla igen.

Kimura har sökt Allstars för en kommentar.

+6
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett