Söndagskrönikan: Bellators tungviktsturnering

Inledning

Turneringar inom kampsport är ingen ny företeelse. Tvärtom är formatet är mycket vanligt – troligen det vanligast förekommande. Det är så tävlingar avgörs inom flertalet sporter, såsom judo, karate, taekwondo, bjj, brottning, m.fl. Listan skulle kunna göras mycket lång. Det finns alltså en lång tradition av att använda turneringar.

Äldre mma-fans minns kanske även att mma har sitt ursprung i turneringsformatet. Sporten praktiskt taget byggdes utifrån det. Den allra första UFC-galan UFC 1 var en åttamannaturnering – “last man standing” – som avgjordes under en och samma kväll. UFC fortsatte under ett antal år att använda sig av turneringar.

Pride FC, som i början av 2000-talet var världens främsta mma-organisation, använde sig också av turneringsformat. De kallade sina turneringar för Pride Grand Prix och dessa kom att bli en viktig del av Pride och dess starka varumärke. Andra organisationer har också använt sig av turneringar. Strikeforce, under Scott Coker, anordnade en mycket populär tungviktsturnering som vanns av Daniel Cormier. Den japanska organisationen Rizin FF håller arvet vid liv från Pride FC och använder sig flitigt av turneringar – som de benämner Grand Prix. Bellator har tidigare använt sig av turneringar men 2015 bestämde man sig för att sluta med åttamannaturneringar till förmån för mindre och kortare turneringar. Nu har man alltså beslutat att återuppliva konceptet och anordna en tungviktsturnering. För oss lite äldre mma-fans väcker det nostalgi och minnen från vår mma-barndom. Minnen från när Pride FC, som hade hela världseliten samlad under sin fana, anordnade legendariska turneringar.

MMA - 640x240 - SE

Formatet och mystiken

En del av charmen med kampsport och kanske i synnerhet mma, är att de besvarar en mycket konkret och uråldrig fråga. Nämligen den om vem, som vid en viss tidpunkt, är den starkaste kämpen – starkast i bemärkelsen vem som är den främste kämpen. Två män går in i en bur och i den buren (oktagonen) avgörs vem som är starkast. Det finns en sorts renhet och ärlighet i detta. Det är ett avskalat och rättvist sätt att få svar på frågan. Det säger dock endast något om vem som är starkast av de två som äntrar buren tillsammans.

För att få svar på frågan om vem som är starkast av “alla”, då behöver man inkludera samtliga kämpar – vanligen alla i samma viktklass. Att låta fighters kämpa om ett bälte innebär att det kan ta åratal att få svar på frågan. En fighter som är starkast idag, kanske inte får titelchans förrän om 1-2 år och då får man aldrig visshet. Det finns för många “tänk om”.

En “last-man-standing-turnering” (även om den inte genomförs på en kväll) skapar jämlika förutsättningar för samtliga deltagare och sätter dessutom en tidsram. Detta är något som är svårt att uppnå på annat vis än genom en turnering.

Royce Gracie, Mark Coleman, Fedor Emelianenko, m.fl. blev sin tids stjärnor till stor del beroende på att de vann turneringar. De blev “last man standing”, och det finns något kompromisslöst i detta. Det går inte att ifrågasätta, utan har du vunnit så är du den bäste.

Alla är medvetna om att det inom dagens mma, kanske främst i UFC, inte är så att alla tävlar på lika villkor. Förmånliga matchningar tilldelas de fighters som UFC ser som säljbara. Vissa har mycket kort väg till huvudmatcher och titelchans. Andra måste samla på sig närmast omöjliga vinstrader för att ens komma med i diskussionen. I en turnering kliver alla in på samma villkor och med samma förutsättningar. Vinner du går du vidare, förlorar du är du utslagen. Det är på många sätt motsatsen till vår tids “money fights”. Därför är det väldigt uppskattat av mma-puritaner – de som bryr sig mer om vem som är bäst än vem som säljer mest.

Bellators turnering  

Syftet med Bellators tungviktsturnering är enligt organisationen att kora en ny tungviktsmästare. Titeln har varit vakant sedan i maj 2016 när Vitaly Minakov fråntogs bältet pga inaktivitet. Därför har man skapat denna åttamannaturnering som ska pågå under 2018 och i slutet av året ska en mästare ha utsetts. Turneringen består av tre faser. Kvartsfinaler, semifinaler och slutligen en final där det avgörs vem som blir Bellators nya mästare.

Deltagarlistan – med öppningsodds från Odessa:

Matt Mitrione (12-5) +200

Ryan Bader (24-5) +260

Frank Mir (18-11) +380

Roy Nelson (23-14) +500

Fedor Emelianenko (36-5, 1 NC) +500

Chael Sonnen (30-15-1) +1200

”King Mo” (21-6, 1 NC) +1200

Quinton ”Rampage” Jackson (37-12) +1500

Om någon av deltagarna skulle skada sig under turneringens gång, något som tyvärr förekommer, ska en ersättare ta den skadades plats. Bland de namn som nämnts som tänkbara ersättare finns bl.a. Shane Carwin (12-2), Bobby Lashley (15-2) och Linton Vassell (18-6).

Reflektioner

Det är en rad stora namn – om än något ålderstigna – som Bellator lyckats skrapa ihop för denna turnering. Genom att blanda riktigt vassa fighters med kända namn kommer man delvis runt påståenden om att det bara är en rad föredettingar. Några av deltagarna är nog i riskzonen att ses som föredettingar, men de flesta har ändå vissa kvaliteter kvar, även om de kanske inte längre kan hävda sig mot den yttersta världseliten.

Matcherna kommer sannolikt inte att hålla världsklass. Teknik och fysik är för flertalet av dessa fighters inte vad de en gång varit. De har helt enkelt passerat sin prime – i vissa fall för väldigt länge sedan. Men det finns ändå mycket positivt med turneringen. Det finns talang i startfältet – och en rejäl portion erfarenhet. Det finns stora namn – namn som väcker känslor. Därtill kommer den mystik som omgärdar en turnering – den som knyter an till tradition och kampsportshistoren. Dessutom kommer vi i slutet av året att få svar på frågan om vem som är bäst – sammantaget gör det att det skapas spänning och förväntan som är svår att skapa runt en enskild fight.

Bellator kan inte konkurrera rakt av med UFC, det är än så länge en omöjlighet. Därför måste man hitta vägar att nischa sig, alternativa sätt att locka mma-fans. Turneringar är ett mycket gammalt och beprövat koncept inom kampsportsvärlden och Bellator har dessutom redan en tradition av att matcha namnkunniga, ålderstigna fighters. Att slå ihop dessa två är troligen en god idé. Scott Coker, Bellators VD, är en klok man. Han har tidigare, när han ledde Strikeforce, haft framgång med turneringsformatet. Det finns inget som tyder på att han inte skulle kunna upprepa det för Bellators räkning.

Äldre mma-fans som minns Pride Grand Prix kommer garanterat uppskatta Bellators turnering. Nostalgi och minnen har stark inverkan på människor. Mma är inget undantag. För yngre mma-fans, som inte upplevde Pride-eran, är detta någonting nytt och spännande. Följaktligen finns det något för alla. Den omständighet att några fighters är en smula till åren komna bör inte ha alltför negativ inverkan på mma-upplevelsen som helhet. Jag vet att jag inte kommer missa chansen att få återuppleva gamla minnen. Minnen som lade grunden till vad som idag är ett drygt 15-årigt mma-intresse.

_______________________
Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Hamburg: Få maxade 25X på Mauricio ”Shogun” Rua

På söndag är det dags för UFC att återigen inta Europa. Denna gång kommer vi att få bevittna när den forne Pride- och UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua tar sig an den orankade Anthony Smith under UFC Hamburg. Nu har alla nya kunder på Mobilebet möjlighet att få en grym bonus inför mötet – otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun.

Först var tanken att Mauricio Rua skulle möte Volkan Oezdemir under galan, men efter lite turbulens vad gäller Oezdemirs visum i USA, hoppade den orankade amerikanen Anthony Smith in på kort varsel.

Inför UFC-galan i Hamburg har nu alltså alla nya kunder chansen att få en unik oddsboost, som ger 25 gånger pengarna på en vinst för UFC-legendaren Mauricio ”Shogun” Rua. Det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför.

  1. Öppna ett nytt konto på Mobilebet HÄR eller knappen nedan 
  2. Gör en insättning på valfri summa, men sätter du in 200kr får du totalt 800kr att spela för som en extra bonus
  3. Välj Mauricio Rua som vinnare till det ordinarie oddset.
  4. Vid vinst boostas ditt odds till 25X och du får pengarna i CASH – helt utan omsättningskrav.

Regler och villkor:

  • Du måste registrera ett nytt konto hos Mobilebet
  • Minsta insättning är 100kr för att ta del av erbjudandet
  • Vinner Mauricio Rua får du vinsten i kontanter – utan omsättningskrav
  • 20kr räknas till kampanjen – resterande belopp betalas ut till ordinarie odds.
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

James Vick om mötet med Justin Gaethje: ‘He’s gonna get outclassed’

Justin Gaethje berättade nyligen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han utklassas av James Vick i deras kommande möte i Lincoln. Enligt Vick får Gaethje börja förbereda sig inför pensionen, efter som han kommer att bli just det – utklassad.

Det här hade Vick att säga via B.J. Penn Radio:

He’s gonna get outclassed. I’m fully expecting that I’m going to have to take a few leg kicks. I’m fully aware, because he’s willing to take three or four punches in his face just to land one. So I’m sure that I’m going to take a few leg kicks, but I can condition my leg to take a kick. He can’t condition his chin to take a punch, and the dude’s been knocked out two fights in a row now, and he’s been wobbled in ten of his fights. So, we’re not making it five rounds, and he will get outclassed. My skillset’s way higher than his.

I’m not delusional. I’m gonna have to slug it out somewhat. I’m pretty sure I’m gonna have to fight. I’m gonna sit there and we’re gonna be throwing down somewhat, because he’s gonna force that. And that’s fine with me cause I can bite down on my mouthpiece and throw just like he can. He ain’t the only motherfucker in the world that’s tough and can bite down and show heart and everything.

He’s gonna come right off the bat swinging, so we probably will be colliding right off the bat. And then, he’s gonna get caught with something big and go to sleep.

Vick förutspår här hur han tror att han kommer att avsluta Gaethje:

He always comes out hard and aggressive and I think that it’s gonna backfire on him. He’s gonna get caught with something big and he’s gonna get knocked out, probably within two rounds.

De två möter varandra i Lincoln i Nebraska den 25 augusti. Vem tror ni går segrande ur mötet?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold var nära att hoppa på Brock Lesnar under UFC 226

Daniel Cormier tog under UFC 226 hem sitt andra bälte när han mötte tungviktsmästaren Stipe Miocic. Under intervjun som hölls efter mötet kom tungviktaren Brock Lesnar upp i buren och knuffade Cormier baklänges.

Lagkamraten och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold var precis bredvid när det hela utspelade gillade inte alls detta och försökte bedöma om han skulle agera mot Lesnar eller inte.

Via Submission Radio:

I was trying to judge the situation because I was about to pull a Diaz brother and jump on his back and kick Brock in the head. I saw Brock enter the arena as we were getting staged and ready for DC, so I knew something was up.

I was trying to judge Brock, I was trying to judge Brock. Brock was coming in hot and pushing DC but DC kept his composure and he was trying to laugh it off, so… *laughs* I’m not a big fan of Brock and his style, so I wouldn’t mind taking a leg home.

Med ‘en Diaz’ refererar Rockhold till det bråket som uppstod under tiden i Strikeforce i Nashville. Bröderna Nick och Nate Diaz gick då till attack mot Jason ‘Mayhem Miller’ när denne avbröt en intervju med Jake Shields.

Rockhold berättar att han överhuvudtaget inte gillar Lesnar.

I don’t like him because of the fact] that he cheats. That he was exempt. That he was exempt from [USADA testing] so that he could cheat. And the fact they bring him back after that positive test and treat him like a king, that’s everything that’s wrong with the sport.

I understand DC’s point of view. He wants the money, I wish him the best, I want him to kick Brock’s ass and do that, but the fact that this sport promotes Brock Lesnar coming back off of a positive steroid test after they exempt him before the fight and he still tested positive. You don’t see that happening in any other sport and it’s sad to see it happen in this sport.

Det ser nu ut som att Cormier kan få göra sitt första titelförsvar mot Lesnar i början på 2019, men ännu är ingenting färdigställt eftersom Lesnar ska testas för dopning.

Det här hade Rockhold att säga om ett potentiellt möte mellan de två:

We’ll see if it happens or not, but DC wins the fight fairly easy. Brock runs forward, he tries to double leg him, DC stuffs it, gets back up, whether he gets taken down or not and he starts to throw hands on him and probably falls the same way as Stipe.

You never know [if Brock will even make it to the fight]. Brock’s not even cleared to fight until next year. I just… It’s sad that we talk about this, that whole public and everyone gets behind this shit. It just pisses me off. I’m fed up with this shit. I don’t like talking about cheaters.

Rockhold gick själv senast match under UFC 221 när han mötte Yoel Romero ochförlorade via knockout i tredje ronden. Han har ett record på 16-4 men nuläget inget planerat möte. Det var tidigare tänkt att han skulle möta Alexander Gustafsson i lätt tungvikt, men han skadade sig sedan och gick nyligen igenom en operation för sitt knä.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

UFC-mästarinnorna Cris Cyborg och Amanda Nunes har länge försökt få till en titelmatch i fjädervikt och i veckan ska båda fighters kommit överens om att mötas vid UFC 232 den 29:e december. Cyborg ville själv att fighten skulle äga rum vid UFC 228 i Dallas den 8:e september men Nunes ville enligt Cyborg vänta till senare på grund av skada.

Nunes har själv yrkat på att matchen bör marknadsföras under en längre tid och att hon behöver mer tid att förbereda sig.

Nu väljer dock Cyborg att via Facebook anklaga Nunes för att ha ljugit om att hon var skadad. Hon går även ut med att hon vill fightas nu och inte behöva vänta till slutet av december. Därför har hon manat på UFC att ge henne en match senaste i september men organisationen har valt att ”straffa” henne genom att inte ge henne någon motståndare.

Ni kan läsa hennes utlägg här nedan:

Amanda Nunes Leoa is lying about her injury. The UFC just informed my manager she is cleared to compete!
I’m ready to fight now, I’m not injured and I am healthy and training!

The UFC is leaving me without a fight as punishment for something that feels personal. They gave Holly Holm a fight against Megan Anderson, the only other opponent in my weight class so I would be forced to sit. They are now refusing to sign Ediane Gomes, Cindy Dandois, or Pam Sorenson instead making me sit out one year of my prime.

I sell PPV’s and my fans like my fights. The UFC is forcing me to lose a year of my prime sitting on the sidelines to face an opponent already cleared to fight now!
Cyborg Nation let the UFC know you want me to fight this summer! #ufc228 #ufcfn137
•••#FREECYBORG•••

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 230 - David Branch vill möta Ronaldo Jacare Souza

UFC 230: Ronaldo ‘Jacare’ Souza ryktas möta David Branch

Efter att kämpat med att få till ett lämpligt datum ska Ronaldo ”Jacare” Souza och David Branch nu ha enats om när dem ska mötas.

ESPN rapporterar att de båda topp-10 mellanviktarna kommit överens om att fightas den 3:e november i Madison Square Garden i och med UFC 230-

Branch hoppades först att deras fight skulle kunna bli huvudmatchen vid UFC Sao Paulo den 22:e september, men Souza ville vänta till senare.

David Branch(22-4) återkomst till UFC hade en trevande start och den fick ingen större uppmärksamhet inom MMA-världen.  I sin första match mötte han Krzysztof Jotko där han vann tog hem en oinspirerad domslutsseger vilket gav honom möjligheten att få fightas i en huvudmatch.

Denna match blev Luke Rockholds comeback-match efter dennes titelförlust. Branch inledde matchen starkt men blev dessvärre avslutad av Rockhold i 2:a ronden. Han revancherade sig dock mot Thiago Santos i sin senaste fight där han stod för en enastående knockoutseger.

Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6) hoppas i sin tur återvända till vinstsviterna efter att i sin senaste fight blivit besegrad av Kelvin Gastelum genom delat domslut. I sina senaste 3 matcher har han 1-2 i facit efter att ha knockat Derek Brunson samt blivit knockad av den nuvarande UFC-mästaren Robert Whittaker i matcherna dessförinnan.

Det ska bli spännande att se hur denna match slutar.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

UFC-mellanviktaren Israel Adesanya vann tidigare i månaden finalen i The Ultimate Fighter 27 mot Brad Tavares genom enhälligt domslut. Nu blickar fighterna mot kommande matcher. I dagarna blev det klart att UFC-legenden Anderson Silva kommer kunna göra comeback i oktober efter att varit dopingavstängd sedan förra året. 

Nu väljer den lovande Adesanya att utfärda en utmaning till Silva via Instagram vilket ni kan se nedan, där han även nämner att Silva enligt honom är den största fightern genom tiderna:

Yo for real…no bullshit, if not for @spiderandersonsilva I wouldn’t have looked at fighting from a different perspective. I was under the impression you gotta look like Paula to be a fighter. The Spider been fucking up muscled up beefcakes since ages ago as an lean aerodynamic man. He is still the g.o.a.t imo… With that being said…I want #alldashmoke 💨. Just cuz I’m a fan don’t mean you can’t catch these hands…and feets. So yes I am down…will do it fih di culture of fighting! #babygoat

Anderson Silva har ännu inte besvarat Adesanya och det ska bli spännande att se huruvida matchningen blir av.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Covington om Woodley-matchen: Den blir av 2018, behöver bara lite tid att återhämta mig

I onsdags gick Darren till ut med att interim mästaren Colby Covington var skadad och passade samtidigt på att utmana Woodley.

Convington tog direkt upp detta när han gästade Submission Radio kort därefter. Enligt Convington behöver han lite tid för att läka och återhämta sig, men att en match mot Woodley fortfarande är satt att gå under nästa år.

“We’re looking at doing it in November, December. You know, I need a little time off, I need to do a little recovering,”

“I’m only human, man, I gotta get a little vacation. I just can’t keep running my body through the ground, going through training camps. You have to be strategic, and you know, November, December works for me. I had little health issues after my fight, so I’m getting those taken care of and by the year’s end I will unify my belt and retire Tyron Woodley for good.”

Convington fortsätter.

“I think the storyline that makes the most sense, this is the biggest fight that the UFC’s gonna make this year,”

“There’s still questions regarding when Conor McGregor’s coming back, who knows when he’s coming back. They don’t know when Daniel Cormier is gonna fight again because he’s got a broken hand. So, this is the biggest fight that UFC can serve.”

“So, if you wanna serve the biggest fight between Colby ‘Chaos’ Covington and TyQuil Woodley, they need to serve it up at the world’s most iconic arena, and that’s Madison Square Garden in Manhattan New York. So, that makes the most sense for the fight.”

Covington har länge suktat efter en match mot Woodley, även innan han blev interim-mästare och har en plan b i fall nu allt nu av förmodan bara rinner ut i sanden.

“If Tyron Woodley gets cold feet, which I think he will, deep down inside he knows what I used to do to him, he knows I took his soul at American Top Team,”

“So, if he gets cold feet and he backs out, then I guess the perfect storyline that make sense for the pay-per-view is I guess Toronto against that little syrup sucker Georges St-Pierre.”

“He’s been seeing aliens, he’s been doing all kinds of things. Who knows what’s going on in that guy’s head. But he has expressed interest in wanting another fight, so if TyQuil can’t come together and get his grip together to sign a contract, then I guess I’m going after GSP in Canada and I’m gonna go north of the border and I’m gonna be going and getting some poontang over there. He’s getting poutine, I’m getting poontang.”

När Woodley kommer tillbaka är oklart då han fortfarande rehabiliterar sin axel sen operationen i december.

Ni kan lyssna på hela interjun här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Josh Thomson: Dana White kan bli nästa mål för #MeToo

UFCs VD Dana White har varit i luven med den pensionerade tungvikts-fightern Brendan Schaub den senaste veckan. Detta är dock inte första gången dessa två har bråkat och lär definitivt inte vara den sista. Denna gång började de bråka under en av Israel Adesanyas instagraminlägg där Schaub fick sista ordet med sin ”eskimo brother”-kommentar. Översatt till svenska betyder detta i princip buksvåger (två män som har haft sex med samma kvinna i olika förhållanden).

Nu har Josh Thomson tagit bladet från munnen. När han var och gästade Sammy and the punk (podcast) pratade Thomson om att White varit involverade i andra situationer där det handlar fighters och deras partners. Thomson menade att det funnits situationer där UFCs VD har närmat sig andra fighters flickvänner eller fruar och sedan använt detta som ett maktspel mot fighterna själva.

“There are people that I’ve been close with, that have fought for the UFC for a long time, and they have had very similar problems to what Brendan’s having right now,”

“Where he was dating a girl that maybe Dana was trying to date or either dating at the time and that girl kind of liked somebody else.

“It just became an issue. Like all of a sudden that person wasn’t on pay-per-view anymore. All of a sudden that person was getting cut for no reason,”

“It was little things like that. It just seems really, it’s so funny. For someone who has made $364 million. Really? I just don’t get it.

“I’m talking about people that have, I don’t want to put anybody else’s name out there on blast, but there are people that were so ingrained, world champions, so ingrained in the company that are now are no longer even heard of, that Dana has either tried to hang out with that person’s wife.”

Thomson passade på att ge White en varning i dessa tider efter #MeToo. Rörelsen vars mål har varit att avslöja sexuella trakasserier som kändisar och andra högt uppsatta personer gjort sig skyldiga till.

“It’s unfortunate because he is such a high-profile person,”

“Honestly, in this situation you got to be careful, Dana, because in this whole movement of Me Too, just wait for one girl to speak up and be like, ‘You know what? I’m on Brendan’s side.’”

“Think about it, I can see it, he is a guy with high powers worth hundreds of millions.”

Detta är givetvis väldigt allvarliga anklagelser, men White har än så länge inte get något svar till Thomson.

Det går att höra själv vad Thomson sa i klippet här ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jake Ellenberger vs Bryan Barberena ombokad till UFC Lincoln

Jake Ellenberger och Bryan Barberena var tänkt på UFC Utica-kortet. Matchen blev emellertid inställd då Barberena olyckligt skadade sig. Nu är det klart att welterviktsmatchen blivit ombokad och de båda herrarna kommer ställas mot varandra i oktagonen på UFC Lincoln den 25:e augusti.

Ellenberger (32-14) har haft det tungt tävlingsmässigt de senaste åren. Han har i nuläget tre raka förluster och senaste var en TKO-förlust mot Ben Saunders på Utica-kortet i juni. Ellenberger är 33 år idag och har bara två vinster på sina senaste tio matcher, men är alltid farlig och ett slag från en knockout.

Barberena är 29 år (13-5) och förlorade senast mot Leon Edwards på enhälligt domslut förra september. Han har förlorat två av sina senaste tre matcher. Han har dock en vinst över Ellenbergers bror, Joe.

UFC Lincoln går den 25: augusti på Pinnacle Bank Arena i Nebraska, USA och huvudmatchen på kortet kommer gå mellan Justin Gaethje och James Vick. Rådande matchkortet är följande.

Justin Gaethje vs. James Vick
Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Alexa Grasso vs. Angela Hill
Drew Dober vs. Jon Tuck
Eryk Anders vs. Tim Williams
Rani Yahya vs. Luke Sanders
Andrew Sanchez vs. Antonio Braga Neto

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Silva på preskoferens rolig min

Anderson Silva tror att en match mot George St-Pierre fortfarande kan bli av

Tidigare i veckan fick vi veta att Anderson Silvas kommer vara avstängd retroaktivt fram till oktober för ett kontaminerat dopingtest som han åkte dit för innan den tilltänkta matchen med Kelvin Gastelum.

Vem Silva ska möta vid en eventuell comeback är oklart, men det har just ända sedan han var mästare i mellanvikt pratats och ryktats om en super fight mellan honom den dåvarande mästaren i weltervikt Georges St-Pierre.

Båda var under den tiden på toppen av sin karriär och vem som ansågs vara pound-for-pound-kungen var en högst personlig åsikt som hade legitimitet åt båda hållen. De flesta kunde vid den tiden i alla fall hålla med om att dessa två kämpar var bäst i världen.

Idag har en match mellan dem inte samma bett, men det är fortfarande en match många fans vill se. Silva tror att ett möte fortfarande är möjligt, speciellt i denna era av UFC när underhållsvärdets sätts före ranking. Den forne mellanvikts mästaren sa så här till MMA Fighting.

“Anything is possible in the UFC, man,”

“It’s a very eclectic company, with a broad vision of the sport. They are going through a new moment, a moment of entertainment, so anything can happen.”

St-Pierre har också nyligen varit och nosat uppe i mellanvikten när han besegrade dåvarande mästaren Michael Bisping och tog titeln förra november. Silva tror inte att St-Pierre duckade honom under sin mästarera, istället tror han att kanadensaren såg en chans i Bisping till en bra match och tog den.

“I think the decisions have to be made at the time they have to be made,”

“I think he had a good strategy, did a good fight with [Michael] Bisping. They are both great fighters. If we didn’t fight that’s because it really shouldn’t have happened.”

Nu återstår det och se om dessa forna mästare faktiskt kommer att mötas här framöver. Som Silva skriver om dagens UFC – allt är möjligt idag.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy