UFC

Stephen Thompson utan lön efter motståndarens viktmiss

Av

Alexander Clausson

31/07/2023
Stephen Thompson

UFC-veteranen Stephen Thompson gjorde ett ställningstagande när hans motståndare Michel Pereira missade vikten inför den gångna helgens UFC 291. Nu står han utan ersättning.

Stephen Thompson har dålig erfarenhet av motståndare som missar vikten

Under den gångna fredagens invägning missade Pereira vikten med 1.36 kg. Det vanligaste scenariot i UFC är att en match fortgår som planerat om en av motståndarna väger in för tungt. Som straff får den tunga utövaren böta en viss procent av sin lön till motståndaren. Att missa vikten behöver dock inte vara en nackdel för kombattanter inom MMA. 14 av 27 utövare som missade vikten i UFC under 2021 tog därefter hem vinsten i deras respektive matcher. Det finns såklart många faktorer som spelar in när det kommer till vem som vinner en match, men det verkar inte finnas någon tydlig nackdel med att missa vikten.

Thompson är trött på motståndare som missar vikten och valde att inte acceptera matchen under nya villkor. Han hänvisade till sin förlust mot Darren Till, som ägde rum 2018. Till vägde in för tungt och tog därefter hem vinsten via enhälligt domslut.

Fick inte någon ersättning från UFC

För närvarande betalas lönerna för fighters i UFC ut baserat på en show/win-modell, vilket innebär att fightern får hälften av det avtalade beloppet för att ”visa upp sig” (väga in och fightas). Om en fighter förlorar får de bara sin show-ersättning. Om fightern vinner sin match får utövaren en andra summa lika stor som deras show-ersättning. Till exempel kan en fighter få 10 000 amerikanska dollar för at väga in och kliva in i buren och få ytterligare 10 000 amerikanska dollar vid vinst.

Enligt MMA-journalisten Mike Bohn fick inte Thompson sin ”show”-ersättning, trots att han vägde in på förutbestämd vikt. Det meddelade Bohn via journalistens X-konto (tidigare Twitter).

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök