Nyheter, Videor

Stipe Miocic tar revansch – avslutar Daniel Cormier i rond 4

Av

Jaser Davari

18/08/2019
Stipe Miocic

Efter ett års väntan lyckades Stipe Miocic (18-3 MMA, 12-3 UFC) att ta sin efterlängtade revansch under nattens UFC 241, där han besegrade Daniel Cormier (22-1 MMA, 11-1 UFC).

Miocic låg under på poängkorten inför den fjärde ronden, men lyckades få in ett par kroppslag som i slutet av ronden gav resultat. Miocic träffar Cormier med huvudslag efter ett fint kroppslag som skickar Cormier till backen i slutet av ronden.

Rond 1

I den första ronden är Cormier klart den bättre fightern där han trots att han är den mycket kortare fightern har bäst utdelning i strikingen. Främst för att han kunde korta ned distansen och arbeta med sina slag på sin distans. Den konstanta pressen var även en stor faktor till varför Cormier var den mer framgångsrike fightern i strikingen i första ronden.

Cormier fick även ned Miocic med en fin slam men lyckades inte hålla ned Miocic länge på backen.

Rond 2 & 3

I rond 2 och 3 är det liknande scenario som i den första ronden, där Cormier är den bättre fightern stående. Det är mästaren som sätter pressen och styr matchen. Det är dock inte så mycket brottning utan nästan bara striking under de två ronderna, som DC vinner klart.

Rond 4

I den fjärde ronden ändrar Miocic strategi och börjar straffa Cormier med flera fina kroppslag. Slag verkar ge resultat och Miocic fortsätter att få in sina kroppslag utan att Cormier hittar ett bra sätt att skydda sig emot dem. I slutet av ronden följer Miocic upp ett kroppsslag med en höger krok som skakar om mästaren. Miocic är på Cormier och börjar ösa slag mot DC som sjunker ned med ryggen mot buren. Domaren kommer in och bryter matchen.

Detta var Cormiers första förlust i tungviktsklassen.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök