Stjärnorna Tippar – UFC 138

I ”Stjärnorna Tippar” får våra tre experter välja vinnare i utvalda matcher på kommande Strikeforce- och UFC-galor. Vi tar sedan deras val och ser vilken odds det skulle ge om man skulle spela det på en tipskupong. Denna vecka tar panelen sig an fyra matcher på lördagens UFC 138-gala.

Alla odds är tagna från Unibet.se, där ni även kan spela på hur de olika matcherna slutar, via avslut eller domslut. Man kan även spela på hur avsluten kommer att vara; via lås, KO eller TKO. Kolla in den bästa spelsidan för MMA för mer info Unibet.se.

Det är dessa fyra matcher panelen har till sitt förfogande:

 1. Chris Leben vs. Mark Munoz
 2. Renan Barao vs. Brad Pickett
 3. Papy Abedi vs. Thiago Alves
 4. Terry Etim vs. Edward Faaloloto

 1. Tippar Leben här. Han har tillräckligt bra nertagnings försvar för att hålla det stående och slår hårt.   Även om munoz får ner han ett par ggr så tror jag inte att han kommer att få mkt utträttat. Vinnare: Chris Leben.
 2. Vet inte mkt om Barao förutom att han har ett grymt record. Verkar vara en bjj kille och bjj eran i ufc är över. Det är brottarnas tid nu. Svårtippat då Picket inte är någon brottare heller men förmodligen har han bättre ”mma game” än Barao och är tuff som få så han tar nog det här. Vinnare: Brad Picket
 3. Måste tro på upseten här. Papy har ett stålpsyke och alla verktyg för att lyckas i ufc och han har aldrig sett någon träna som papy gjort för den här matchen. Alves är topp 10 i världen men det är allt eller inget nu för Papy. Vinnare: Papy Abedi
 4. Ganska tydligt en matchning för att välkomna Etim tillbaka efter ett långt avbrott. Etim vinner på vad han vill. Vinnare: Terry Etim

Diegos tipsrad ger 22,77 ggr pengarna på Unibet.se

 1. Leben är en rätt kraftig underdog, men som alla vet kan han chocka världen för det har han gjort förr. Men att slå Mark Munoz som förlorat bara mot Okami på två år känns lite väl mycket. Men Leben kan träffa hårt och kan som sagt chocka världen igen. Jag tror dock Munoz tar hem det här. Vinnare: Mark Munoz.
 2. Många tror på Brad Pickett och menar att Renan är hypad. Ja, Renan är hypad men jag tror på hypen och ser framför mig en jämn match som faktiskt Barao tar hem. Vinnare: Renan Barao.
 3. Papy möter svårt motstånd i Thiago Alves den saken är säker. Papy har ingenting att förlora och kommer göra allting i sin makt för att ”ta huvudet” av Alves. Thiago är tekniskt duktig och kan han hålla det tekniskt så får vår svenske hjälte det tufft. Men kan, som Jycken sa i  MMA Panelen, Papy ”grisa” så kan det gå vägen. Jag tror på Papy! Vinnare: Papy Abedi.
 4. Det här är en match som troligen inte skulle fått hållas i Sverige då den är ojämn på pappret. Väldigt ojämn. Terry Etim ska segla igenom den här matchen och vinna på en TKO. Om inte så är det nog tyvärr så att han inte platsar i UFC. Vinnare: Terry Etim.

Simons tipsrad ger 8,96 ggr pengarna på Unibet.se

 1. Fight kommer det bli och det kommer säkert väga fram och tillbaka. Munoz är stentuff och Leben minst likaså. En lite fara kan finnas i att Leben efter ”sensationen” mot Wanderlei tar detta lite för lätt… Leben för 3 gånger pengarna är lite väl, men jag tackar och tar emot genom att sätta honom som vinnare. Leben vinner!
 2. Vet tyvärr för lite om Barao för att kunna yttra mig om honom. Minns att jag såg hans första match i UFC men minns inget av själva matchen. Pickett har kapacitet att manbeasta många och göra det extremt svårt för vem som än kliver upp mot honom i den divisionen. Hemmaplan och ett psyke av stål gör att Pickett kommer göra vad som krävs för att ro hem detta. Picket vinner!
 3. Makambo tar detta! Att Papy tror på sig själv är det ingen tvekan om. Det känns som om han är på rätt plats mentalt. I matchen måste han få det att bli så grötigt som möjligt för Alves. En Alves som nog känner av sitt känsliga läge och pressen av att måsta vinna mot the new guy. Kom igen nu, WAR MAKAMBO! Papy Vinner!
 4. Etim är lite av en personlig favorit och skönt att han äntligen är tillbaka. Killen sitter på skills! Att han vinner tvekar jag inte en sekund på, men hoppas han får tid att glänsa och oss att få njuta. Etim by whatever! Etim vinner!

Nicos tipsrad ger 22,77 ggr pengarna på Unibet.se

Du kan spela på MMA på Unibet

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Nick

  Det roligaste med detta är att Simon är en ”stjärna”.

 • Jimp

  Nick, han skriver trotsallt Sveriges bästa krönikor om MMA och levererar riktigt bra i MMA-panelen. Men du har säkert några på lager som är bättre!

 • Mojtaba

  Simon är ingen stjärna men han är trevlig och snäll så han får vara med. Men dock tippar ni för mycket med hjärtat och då blir det lite tokigt.

  Någon mer objektiv skulle vara toppen om ni vill att era läsare ska tjäna pengar på era tips:)

 • http://www.kimura.se Simon Kölle

  Jimp och tack Mojtaba: Tack. Stjärnorna tippar är bara ett namn. Jag kommer i Panelen i framtiden ta upp lite underdogs osv. på kortet som kan vara värda att spela. Tex till den här galan hade jag valt Perosh för det var helt galet att han var underdog mot Diabate. Men jag kan bara erkänna och säga att jag tippade Papy med hjärtat och jag skrev ju också att Papy möter svårt motstånd. Jag tycker ändå Papy kämpade på bra i början.

 • Mojtaba

  Där var Jycken bäst han var så ärlig och hade så rätt. Papy hade egentligen inte en chans i världen. Alves har alldeles för bra haka, man kan faktiskt säga att Alves gjorde med Papy vad Papy gjorde med sin förra motståndare. Och det var lite poetisk rättvisa där, även om den drabbade en schysst kille.

Fler Nyheter: