Studie: Brett intresse för kampsport bland svenskar

svenska fans

En stor studie om svenskarnas idrottsintresse har gjorts av ”Sponsor Insight”, som ”Svenska Budo & Kampsportsförbundet” fått tagit del av. Studien, som gjordes med hjälp av 6000 intervjuer under ett år, visar att 7% av alla svenskar är intresserade av kampsport, lika många som bandy och innebandy. Om man skulle tillämpa det på hela Sveriges befolkning skulle det innebära att ca: 559 913 svenskar är intresserade av kampsport. Detta är en siffra som Jonathan Broberg på Budo & Kampsportsförbundet tycker är väldigt bra, speciellt då undersökningen pekar på att intresset för kampsport enbart kommer att öka.

Så här säger Jonathan till budokampsport.se:

Det är en otroligt stor siffra, men vi har under de senaste åren sett en markant ökning både vad gäller utövarantal och mediaexponering, så jag kan inte säga att jag ändå ramlar av stolen i förvåning. Kampsport är en väldigt stor idrott i Sverige och vi ser inga indikationer på att intresset skulle avta, tvärtom.
Det är nog så att kampsport kan komma att bli en av svensk idrotts starkaste idrotter på sikt och undersökningen är en indikation på det.

Den målgrupp där intresset är som störst var bland studenter, där hela 18% av de tillfrågade svarade att de har ett kampsportsintresse.

Ni kan se undersökningen i sin helhet här.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
  • Marsman

    Min andra meme för dagen pga. t.g.i.f tillägnad MMAskiten

    • http://liveleak.com HataPK

      Vem e de.se

  • Pingback: Träna MMA | Judo Info()

Fler Nyheter: