Nyheter

Superior Challenge 12 äger rum den 16:e maj i Malmö

En av Europas främsta MMA gala återvänder till Malmö för sin 12:e upplaga. Efter succén med en fullsatt Malmö arena under 2012 har organisationen arrangerat galor i Scandinavium, Helsingborg Arena och AXA Sports Center. Denna gång är det Baltiska Hallen som kommer att vara värd för evenemanget den 16:e maj. Sist Superior hade gala var den 29:e oktober i Södertälje.

Så här skriver organisationen i ett pressmeddelande om den kommande galan.

Superior Challenge är en av Nordens första stora MMA gala och numera även den största kampsportsgalan i Norden. Evenemanget som arrangerats elva gånger tidigare erbjuder högkvalitativa matcher på hög internationell nivå. Galan har varit värd för några av världens största namn inom sporten och slagit både publik och tittarrekord för alla nordiska kampsportsgalor. Superior Challenge var först med att arrangera en MMA gala på Hovet i Stockholm, var den första MMA galan i Malmö som fyllde Malmö arena, var den första MMA galan på Scandinavium i Göteborg som slog tittarrekord i TV, var den första MMA galan i Helsingborg och Södertälje.

Den tolfte upplagan kommer i vanlig ordning att bjuda på stjärnor, mästare, titelmatcher och högt tempo där publiken får ta del av lokala hjältar som tar sig an stora internationella fighters i världens största “full-size” bur som är över 12 meter i diameter. Superior Challenge är en av fem galor i världen med topp 20 rankade fighters tävlandes i organisationen och har producerat majoriteten av Sveriges stora MMA fighters. Evenemanget vänder sig till alla som uppskattar bra underhållning, men framförallt högkvalitativ adrenalinfull sportunderhållning.

Babak Aghavali, VD Superior Group International:
Det är med stor glädje som vi presenterar Superior Challenge 12 – Malmö den 16:e maj i Baltiska hallen. Anledningen till att vi valde att lägga vår första gala utanför Stockholm i just Malmö var främst pga. närheten till kontinenten. Efter ett par års turnerande runt om i Sverige vänder vi nu återigen skutan mot staden. Det har hänt en hel del runt MMA i Öresundsregionen sedan dess. Efter Superior Challenge 8 ökade intresset för MMA markant i orten, bl.a. fick stadens största MMA klubbar som ex. AVAM ett enormt tryck av nya medlemsansökningar som har lett till att de idag har en lång väntelista. Superior Challenge blev väldigt väl mottaget sist av Malmöpubliken som enligt mig är Sveriges bästa MMA publik. Därför ser både jag, hela vårt team och våra fighters fram emot att återigen bjuda staden på en grym MMA upplevelse som de sent kommer glömma. 

Föregående artikel

Renzo Gracie: ”Alla MMA-fajters är dopade”

Nästa artikel

Kimura Cirkeln Live Fernando Gonzalez

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök