Superior Challenge 14: Liveuppdateringar och resultat

Kimura.se befinner sig på plats i Eriksdalshallen, Stockholm, för att ta del av kvällens MMA-event: Superior Challenge 14.

Galan startar ca. 18.30 och ni kan följa matcherna här på Kimura.se från den första matchen till den sista matchen.

Nedan kan ni ta del av det fullständiga matchkortet:

Huvudkort:

 • Weltervikt: David Bielkheden (77,1 kg) vs. Luis Ramos (77,1 kg)
 • Mellanvikt: Papy Abedi (83,9 kg) vs. Bruno Carvalho (83,9 kg)
 • Lättvikt: Simon Sköld (70,3 kg) vs. Christopher Sengele (70,3 kg)
 • Bantamvikt: Martin Akhtar (61,2 kg) vs. Declan Williams (61,2 kg)
 • Mellanvikt: Alexander Bergman (83,9 kg) vs. Lahat Faye (83,9 kg)
 • Catchweight: Sadibou Sy (80,0 kg) vs. David Round (80,0 kg)
 • Fjädervikt: Michel Ersoy (65,8 kg) vs. Fabien Gallinaro (65,8 kg)

Underkort:

 • Weltervikt: Oliver Enkamp (77,1 kg) vs. Rickson Pontes (77,1 kg)
 • Mellanvikt: Milanko Puranovic (83,9 kg) vs. Felipe Salvador (83,9 kg)
 • Catchweight: Saeed Ganji (72z,0 kg) vs. Patrik Pietilä (72,0 kg)
 • Lättvikt: Arman Popal (70,3 kg) vs. Aleksi Putkonen (70,3 kg)
 • Catchweight: Edris Rafigh (63,o kg) vs. Viktor Gustavsson (63,0 kg)

Edris Rafigh (0-1)  vs. Viktor Gustafsson (1-1)
Då var det dags för kvällens två första kombattanter, då Renyis Viktor Gustavsson tar sig an Edris Rafigh i en match som går i 63 kg.

Rond 1: Då var kvällens första match på underkortet igång. De går ut och känner på varandra tidigt. Rafigh går på ett nedtagningsförsök som Gustavsson lätt stoppar. Gustavsson trycker på och får in ett par smällar och en fin benspark. Mer av samma vara och Gustavsson för matchen och Rafigh får cirkla. Rafigh får äntligen tag på Gustavsson och är nära att få en dubbelleg. Matchen hamnar mot buren, där Gustavsson försvarar väl. Gustavsson går på en guillotine vid ett tillfälle, men upp till fötterna direkt. Rafigh fortsätter att hota med nedtagning men Gustavsson försvarar väl trots att rafigh är djupt med dubbeln. Matchen fortsätter mot buren och Rafigh jobbar för nedtagningen, återigen kontrad av guillotinen från Gustavsson. Den gången är den nära att sitta men Rafigh tar sig ut en tight stående guillotine. Precis i slutet av ronden får Rafigh den nedtagning han kämpat för hela ronden och avslutar på topp.

Kimura.se ger en knapp rond till Rafigh

Rond 2: Dags för rond två och Rafigh blir pressad direkt av Gustavsson stående. Direkt så svarar Rafigh med ett nedatgningsförsök och herrarna hamnar åter mot buren. Rafigh jobbar hårt på dubbellegen mot buren och försöker byta till singel, men precis som rond 1, så lyckas Gustavsson försvara väl. Ronden fortsätter till halva sträcket innan domaren väljer att separera dem. Kort stund stående innan Gustavsson förvånansvärt nog initierar klinchen, Rafigh tar chansen och går mot en ny nedtagning. Separation och Gustavsson börjar träffa bra, bland annat med en switchkick. Rafigh tar ett nytt tillfälle att  söka nedtagning och åter så hamnar de mot buren.  Domaren separerar dem och precis som rond 1 så avslutar Rafigh med att äntligen få nedtagningen.

Kimura.se ger en knapp rond till Gustavsson

Rond 3: Vi får sen en tredje rond i denna kvällens första match. Samma start, då Gustavsson går ut och träffar med sitt stående.  Gustavsson verkar hittat sitt avstånd och fortsätter att träffa med sin boxning. Rafigh kommer inte med mycket stående, men växlar återigen in en nedtagningsförsök. Gustavsson klarar att försvara och de hamnar återigen mot buren. Domaren Bobby Rehman ber om aktivitet, då kombattanterna fortsätter kriga mot buren. Domaren bryter upp med två minuter kvar av ronden och stående är det envägstrafik åter. Gustavsson fortsätter metodiskt stående, med rädslan för nedtagningsförsök. Försiktigheten spelar ingen roll och Rafigh går på en singelleg, men lyckas åter hamna mot buren innan matchen tar slut.

Kimura.se ger även denna rond till Gustavsson.

Vinnare: Viktor Gustavsson vinner via ett enhälligt domslut.

Arman Popal (1-1) vs. Aleksi Putkonen (1-1)
Sverige mot Finland,  där Arman Popal tar sig an finländarna Putkonen.

Rond 1: Popal kommer ut southpaw, men det är Putkonen som pressar och inleder med en bra benspark. Någon minut in och mycket avvaktande till en början. Mer av samma och killarna har inte mixat in något annat element än strikingen. Putkonen pressar mer men har vid två tillfällen släppt vänstersparken. Putkonen svarar med en spark som fångas av Popal som träffar med en kontring.  Uppenbart att Popal vill kontra Putkonen när han är på väg in. Åter ett scenario där Popal fångar sparken och går på ett svep som ger nedtagning. Popal kontrollerar på marken utan att uträtta något, de separerar och Popal får stå och dela ut slag på en sittande Putkonen. Popal forsätter ösa på på Putkonen som går ner och domaren har sett nog och stoppar matchen med 1 sekund kvar av ronden.

Vinnare: Arman Popal vinner via TKO i rd 1.

Saeed Ganji (1-0) vs. Patrik Pietilä (4-4)

Rond 1: Ganji satsar direkt och försöker sig på både en snurrarmbåge och snurrspark i första minuten. Pietlä förösker kontra med nedtagning men Ganji klarar att separera. De fortsätter stående ett tag innan Pietilä få nedtagning. Ganska direkt nere på marken ser domaren att Ganji har skadat revbenet och kallar först ”time”. Därefter kallas läkaren in och matchen blåses av, olyckligt slut på denna match.

Vinnare: Pietilä vinner via TKO (skada) i rd. 1

Milanko Puranovic (3-2) vs. Felipe Salvador (5-10)

Rond 1: Match mellan Puranovic och Salvador. Herrarna börjar i ett rasande tempo och det är Puranovic som jobbar med flera sparkar från sin southpaw stance. Efter en enorm kroppspark från Puranovic, så lyckas Salvador får nedtagning och kontrollerar matchen mot buren. Lite ground and pound, innan Salvador kopplar en guillotine i scramblen till fötterna. Puranovic tar sig ut men får istället smaka ordentligt i klinch. Separation för en stund men istället är det nu Puranovic som går på nedtagning, men möts av ett knä som skakar honom. Salvador tar sig till mount direkt och delar ut en del slag på en tagen Puranovic. Från mount går han till armlås som säkrar upp vinsten. Spanien segrar!

Vinnare: Salvador vinner via submission (armbar) i rd. 1

Oliver Enkamp vs (5-0) Rickson Pontes (3-3-1)
Dags för Oliver Enkamp att gå match igen. Enkamp kommer från en seger i IRFA för 3 veckor sedan. Idag står brassen Pontes för motstånd.

Rond 1: Då var det dags för rond 1 och Oliver har ett enormt publikstöd. Som vanligt kommer Enkamp kommer ut och känner på det stående. Pontes pressar och de har ett par slagväxlingar innan Pontes tar ned Enkamp via att han fångar en spark. Scarmble på marken men Enkamp blir aldrig kontrollerad på marken. Tillbaka till det stående och nu börjar Enkamp hitta sin distans och med många fina frontsparkar. Pontes får framgång när han kan stänga avståndet och hamna i slagväxlingar, där han får en träff på Enkamp. Samma sak igen, Enkamp från avstånd men Pontes vägrar att ge sig och får igen till en slagväxling. En spännande rond till ända.

Kimura.se ger rond 1 till Enkamp.

Rond 2: Andra ronden igång och Pontes har träffat emd ett par fina bensparkar. Enkamp studsar fint och kontrollerar distansen med sina raka tekniker. Pontes orkar inte längre på samma sätta att hitta in i slagväxlingarna och har tröttnat lite. Trots att Enkamp är den bätter fightern stående, så är Pontes farlig med sina bomber och stressar vid ett tillfälle Enkamp vid buren. Oliver cirklar ut väl och träffar med en fin snurrspark mot kropp. Högt tempo i matchen och killarna avvaktar lite nu för att samla energi. Rond 2 tar slut med ytterligare en fin kroppspark från Enkamp.

Kimura.se ger även rond 2 till Enkamp.

Rond 3: Oliver ser ut som den fräschare fightern. Spark mot kropp igen från Enkamp, andra gången han sparkar så lyckas Pontes fånga och gå på nedtagning. Från botten så visar Enkamp åter sin fina guard och lyckas låsa in en kimura som han vänder Ponets med och är riktigt nära att avsluta. Pontes klarar sig ur och tar sig upp på fötterna. Nu är det envägstrafik för Enkamp och han släpper sitt fina stående mot en nedbruten Pontes. Brassen försöker att hitta en nedtagning men stoppas. Pontes är otroligt tuff och går igenom ett buffébord av tekniker men brassen står och tar emot, Pontes går till och med så långt att han ber om mer smällar. Matchen tar slut och Enkamp tog en dominant rond i den tredje.

Kimura.se ger även rond tre till Enkamp.

Vinnare: Oliver Enkamp vinner via ett enhälligt domslut.

Vi kommer ta en paus fram till huvudkortet som börjar kl. 21:00.

Huvudkort:

Michel Ersoy (5-3) vs. Fabien Gallinaro (2-3)
Då var det dags för hemmafightern Michel Ersoy att ta sig an Fabien Gallinaro i första matchen på huvudkortet.

Rond 1: Ersoy kommer ut och driver på mot southpawn Gallinaro och ser till att hålla sig på utsidan av främre foten. Så fort Gallinaro släpper sitt stående, så tar Ersoy en body-lock och får nedtagning därifrån. Ersoy kommer till halv-guard och försöker komma till side, men Gallinaro återfår guard. Ersoy kommer till halvguard igen, men Gallinaro tar sig upp mot buren. Stående så utbyter de tekniker och Galliaro träffar med ett hårt knä. ersoy viker sig och försöker hålla tag i Gallinaro från backen, Gallinaro etablerar för en kort stund, men Ersoy vänder position. Ersoy lyckas öppna ett rejält cut på Gallinaro och avslutar ronden på topp.

Kimura.se ger ronden till Ersoy.

Rond 2: Ersoy kommer ut och rör sig fint och träffar med ett par slag. Ersoy kastar en huvudspark precis när Gallinaro dyker in på en nedtagning. Sparken snuddar Gallinaro, men Ersoy tappar balansen och jagar toppkontrollen som han får. Återigen slarvar Gallinaro från topp och Ersoy lyckas vända. Från side glider han snabbt in i mount och Gallinaro ger upp ryggen. Ersoy sätter in strypningen och får en klapp via rear-naked choke.

Vinnare: Michel Ersoy via submission (RNC) i rd. 2

Sadibou Sy (4-2) vs. David Round (15-18)
Dags för hemmafightern Sadibou Sy att göra sin första match efter den oväntade KO-förlusten på senaste SFN 1.

Rond 1: Nu är det dags för en match mellan två fighters som verkligen gillar att hålla det stående. Sy som öppnar i southpaw slänger stenhårda spark mot kropp och direkt tittar Round på sin arm. Han försöker stänga avståndet och Sy försvarar fint. Sadibou Sy kastar en ny kroppspark och Round svarar med att håna Sy genom att vifta ett avvisande finger mot Sy. Sadiobou tar direkt tillfället i akt och kastar samma teknik högt. Headkick KO och Sadibou Sy är tillbaka i vinstkolumnen!

Vinnare: Sadobou Sy vinner via KO (huvudspark) i rd. 1

Alexander Bergman (4-1)  vs. Lahat Faye (5-5)
Dags för en match mellan två killar som har brottarbakgrund, där svenske Alexander Bergman tar sig an Lahat Faye.

Rond 1: Faye kommer ut southpaw och killarna känner på varandra de första 30 sekunderna utan aktion. Faye går på en nedtagning men Bergman försvarar och hamnar mot bur. Bergman träffar med ett par knän mot kropp, Faye gör samma men träffar lågt. Domaren bryter och Bergman får chans att återhämta sig. Faye söker klinch igen men Bergman stoppar och får träff direkt efter separationen. Bergman får in en del träffar men det är igen hög volym. Bergman lyckas fint med timingen och får ner Faye på marken med en dubbelleg. Bergman passerar till side, men Faye försvarar väl och tar sig upp till fötterna. Killarna går båda på en nedtagning samtidigt och är nära att skalla ihop, Bergman vinner kampen och tar sig till mount direkt. Sista 10 skeunderna och Bergman öser ner slag som får domaren att kolla noggrant på Faye som ändå överlever.

Kimura.se ger ronden till Bergman

Rond 2: Andra ronden så kommer Bergman ut och pressar. Han träffar direkt med en kroppspark och efter lite tid också en singel-leg nedtagning. Bergman hamnar i halvguard, men passerar snyggt till sidekontroll vi en fin passering. Faye scramblar och försöker ta sig upp, men Bergman kontrollerar och hamnar i topp från halvguard. Istället för att passera till side går han direkt till mount och därifrån regnar slagen ner. Denna gång kan inte klockan rädda Faye och domaren går in och bryter.

Vinnare: Alexander Bergman via TKO (”Ground and Pound”) i rd. 2

Martin Akhtar (8-3-1)  vs. Declan Williams (11-9-3)

Rond 1: Stående till en början och det är Williams som öppnar med bensparkar. Forsatt stående och Akthar börjar komma igång. Akthar testar en superman punch och Williams svarar med ett nedtagningsförsök. Akthar försvarar väl och efter lite grappling så separerar dem igen. Akthar träffar med ett par raka slag och Williams backas upp till buren. Williams knyter upp igen och Akthar försvarar. Akthar driver på mer nu och börjar växla in fina kropp och bensparkar. De hamnar i klinch igen och här visar Akthar sin kompetens genom att träffa med ett par tunga knän mot kropp. Williams flyr men överlever och lyckas klincha upp matchen. Separation mot slutet och Williams lyckas gå på en nedtagning och avslutar ronden på topp.

Kimura.se ger rond 1 till Akthar.

Rond 2: Killarna cirklar och klinchar upp och därifrån lyckas Akthar med en nedtagning. Akthar har topp och lyckas etablera topp med fina slag och armågar från topp. Williams får separation och Akthar släpper upp Williams till fötterna. De cirklar stående och via en knuff så halkar Akthar och Williams lyckas få topp. Där så går han på en guillotine och går till guard, den är mycket tajt och Akthar får kämpa för att ta sig ut. Akthar får topp och när Williams ska ta sig upp så träffar Akthar med ett olagligt knä. Domaren stoppar matchen och Williams får tid att återhämta sig. Efter någon minuts vila så fortsätter de stående utan att domaren tar poäng från Akthar. Akthar pressar på och Williams går på ett dyk, nu låser Akthar in guillotinen och lyckas få Williams att klappa. Femte raka vinsten via avslut för Akthar, imponerande!

Vinnare: Martin Akthar vinner via submission (guillotine) i rd. 2

Simon Sköld (5-5) vs. Christopher Sengele (4-2)

Rond 1: Dags för Simon Sköld att göra comeback efter en frånvaro från MMA. Sköld öppnar upp med kroppsparkar och ser vädigt lugn ut stående. Killarna hamnar i klinch och Simon är den som driver upp mot buren. Sköld är nära att få nedtagning och driver ett knä mot magen. När Sengele ser ut att klara sig så får Simon nedtagningen och etablerar topp. Sköld är lugn från topp men får inget uträttat från toppkontroll. När Sengele sparkar undan, så får Sköld utrymme att slå från steånde på den liggande Sengele. Sköld försöker att rygg och sätta in en RNC men blir snurrad av Sengele som etablerar topp. Sköld låser upp bra och tar sig upp via buren, de hamnar i klinch. Skölds hörna ber honom separera och jobba kropp. Sköld avslutar ronden med en nedtagning och tar sig till mount innan ronden kommer till ända.

Kimura.se ger rond 1 klart till Sköld.

Rond 2: Sköld växlar stance stående och träffar med lite sparkar. Sengele tar smällarna utan att komma igång men får istället en klinch som leder till nedtagning. Sengele får topp och jobbar i Skölds guard. Sköld låser upp Sengeles arm och testar ett armlås, därefter en triangel som får Sengele att gå till rygg och Sköld kan istället etablera topp. Sengele tar sig upp på fötterna och lyckas få in matchen i klinchen. Här är det fram och tillbaka men Sköld ser piggare ut. Domaren separerar efter någon minut i klinch. Sköld fortsätter att träffa stående och går sen på en nedtagning som slutar med att han snabbt scramblar till rygg och sätter en RNC.

Vinnare: Simon Sköld via submission (RNC) i rd. 2

Papy Abedi (9-3) vs. Bruno Carvalho (16-10)

Rond 1: Där är första ronden igång! avvaktande från båda kombattanterna. Carvalho får in ett par fina sparkar mot kroppen. Paus i matchen på grund av en lågspark som träffar Papy illa, Domaren ger honom en minut att återhämta sig. Papy kommer in i matchen i högt tempo och slagen regnar mot Carvalho. Papy sänker Carvalho som dock lyckas komma på fötter igen. Papy slår återigen Carvalho till marken och kan från topp låta slagen avsluta matchen.

Vinnare: Papy Abedi via TKO i rd. 1

David Bielkheden (22-12) vs. Luis Ramos (20-9-2)

Rond 1: Dags för galans huvudmatch! NU är vi igång! David landar tidigt en hård överhandshöger. Ramos fångar en spark från David och får ner honom till marken. David är snabbt upp på benen igen och är den som styr matchen. Domaren separerar p.g.a. ineffektivitet mot buren. David låter högern flyga men dom båda hamnar i clinch mot buren. Första ronden över.

Kimura.se ger rond 1 till David Bielkheden.

Rond 2: Rond två igång! Ronden startar precis som den första där David efter lite avvaktande landar en höger. Nu har vi clinch mot buren där David pressar Ramos. Domaren separerar dom båda återigen efter lite ineffektivitet. David stänger av buren och håller Ramos på utsidan. David pressar återigen Ramos mot buren och lyckas få in ett par slag mot kroppen. David sätter sent i ronden en nedtagning och hamnar på topp. Gonggongen går innan något hinner utvecklas.

Kimura.se ger rond 2 till David Bielkheden.

Rond 3: David öppnar ronden starkt och får matchen till marken. David får in några armbågar innan Ramos kommer upp på fötter. David rockar Ramos och följer upp med en vild slagväxling. Ramos faller till marken där David följer upp bra och avslutar matchen på marken.

Vinnare: David Bielkheden via TKO i rd. 3! Grattis David önskar vi på Kimura.se!

0
Dana Sad
Dana Happy
ufc sverige

UFC ryktas återvända till Sverige under sommaren

Lilla Sverige verkar få sin femte UFC-gala, och det redan detta halvår.

Enligt MMA-journalisten Farah Hanoun kommer UFC att återvända till Sverige den 1:a juni i år. Det framkommer dock inte vart platsen för galan kommer att vara.

Källor till Kimura.se bekräftar uppgifterna, men meddelar att inget är klart för tillfället utan att man befinner sig i planeringsstadiet.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
officiell

UFC 237: Antônio Rogério Nogueira möter Ryan Spann

En lätt-tungviktsmatch skall vara klar mellan Antônio Rogério Nogueira och Ryan Spann. Detta rapporterar brasilianska Combate.

Antônio Rogério Nogueira är numera 42 år gammal och har tävlat som proffs sedan 2001. Han är en PRIDE -och UFC-veteran som har hunnit med att gå 31 matcher som proffs. Han gick sin senaste match mot Sam Alvey under ’ UFC Fight Night: Santos vs. Anders’ och vann genom teknisk knockout i rond två. Han har ett MMA-facit på 23-8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout, sex genom submission samt nio vinster genom domslut.

Ryan ”Superman” Spann har endast gått en match under UFC-fanan och är upplockad ur Dana White’s Tuesday Night Contender Series. I serien ströp han ut Emiliano Sordi genom giljotin vilket säkrade hans UFC-kontrakt. I sin UFC-debut ställdes han mot Luis Henrique Barbosa de Oliveira under ’UFC Fight Night 137 – Santos vs. Anders’ och vann genom domslut. Han har ett MMA-facit på 15-5 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, tio genom submission samt två vinster genom domslut.

UFC 237 äger rum den 11 maj på Arena da Baixada i Curitiba, Brasilien. Endast två matcher är officiella för galan och de kan ni ta del av nedan.

Matchkort

 • Titelmatch i stråvikt: Rose Namajunas (c) vs. Jéssica Andrade
 • Lätt-tungvikt: Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Spann
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dubbelbild Conor-McGregor Donald-Cerrone

Donald Cerrone vs Conor McGregor? ”April 13 or July 6th – just waiting to…”

UFC-veteran Donald Cerrone kunde genom sin egen Instagram förtälja att hans nästa match kommer äga rum antingen under UFC 236 den 13 april eller den 6 juli.

En match mot Conor McGregor är vad som tidigare har ryktats, frågan är om kontraktet han skriver på är för irländaren.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

April 13 or July 6th 🤷🏼‍♂️ just waiting to 🖋📑

Ett inlägg delat av Donald Cerrone (@cowboycerrone)

Titelmatch?

Matchen har ryktats fram -och tillbaka. I en Instagram-post från Donald Cerrone är det möjligt att matchen kan vara om interimbältet i lättvikt.

Cerrone gick sin senaste match mot Alexander Hernandez under ESPN+ 1 i januari. Han vann genom knockout genom huvudspark och slag. Han har nu två raka vinster och ett MMA-facit på sammanlagt 35 vinster och 11 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt 10 genom knockout, 17  genom submission samt 8 genom domslut.

McGregor gick sin senaste match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229. Det var en match han förlorade genom neck crank i rond fyra. McGregor har ett MMA-facit på 21-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 18 genom knockout, 1 genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 236 Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Video
UFC 236: Israel Adesanya ryktas möta Kelvin Gastelum om interbältet

En titelmatch om interimbältet i mellanvikt mellan Israel Adesanya (16-0 MMA, 5-0 UFC) och Kelvin Gastelum (16-3 MMA, 10-3 UFC) ska enligt MMA-journalisten Brett Okamoto vara klar för UFC 236.

Whittaker på borta på obestämd tid

Detta innebär att den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittakers skada är så pass allvarlig att han inte kan tävla under den närmaste tiden. Whittaker skulle ha mött Gastelum på UFC 234, men timmar innan galan ställdes matchen in. Whittaker hade drabbats av bråck under matchdagen och var tvungen att genomgå en akutoperation.

Gastelum ”bekräftade” uppgifterna, på ett subtilt sätt, via ett Twitter-inlägg.

April 13th , of 2013 I was crowned the Winner of The Ultimate Fighter of season 17.
It only makes sense that on the 13th of April, the entire journey comes around and it makes a full circle.

Gastelum

Den 27-årige Gastelum vann den 17:e upplagan av dokusåpan, The Ultimate Fighter, där han i finalen besegrade Uriah Hall. Gastelum gick sina första matcher i welterviktsklassen, men efter flera viktmissar gick han upp till mellanvikt. Där har han endast en förlust på sina sex matcher, en submissionförlust mot Chris Weidman. Sedan den förlusten har Gastelum radat upp två vinster, först en KO-vinst mot Michael Bisping och senast en domslutvinst mot Ronaldo ”Jacare” Souza.

Adesanya

Adesanya har sedan UFC-debuten i februari förra året gått hela fem matcher där han vunnit två av dem via avslut och fått fyra post-fight bonusar. Den 29-årige nyzeeländske/nigerianske Adesanya har 16 vinster som MMA-proffs med hela 13 avslut via KO/TKO. I sin senaste match besegrade Adesanya den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva via domslut, efter tre underhållande ronder.

UFC har ännu inte bestämt platsen för galan, men datumet för UFC 236 är satt till den 13:e april.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Det var Rose Namajunas eget beslut att försvara sin titel i Brasilien på bortaplan

Det var nog många som undrade varför UFC bokade Rose Namajunas titelförsvar mot Jessica AndradeUFC 237 som går i Brasilien. Att ge utmanaren hemmaplan kan tyckas vara aningen märkligt.

Nu verkar det emellertid vara så att det var Namajunas eget beslut att ta matchen i Brasilien istället för Las Vega. Detta var i alla fall vad hon sa till Ariel Helwani på hans Ariel Helwani’s MMA Show.

“That’s just how I perform best, you know?”

“I think it’s just a great opportunity.

“I wanted to fight in Brazil [rather than Las Vegas in March]. They had told me March 2 at first so I was getting ready for that anyways. But of course, more time is always better but sometimes you can have too much time and it can be like you’re overtrained and stuff. I took this break for a reason, obviously to heal up and stuff. I’m just looking to get back in there no matter what.”

Namajunas fortsätter med att relatera detta till hennes tid i Indonesien där hon tvingades in i en levnadssituation som var obekväm som hon sedan lärde sig hantera.

UFC 237 går av stapeln den 11 maj och då är det 13 månader sedan mästarinnan försvarade sitt stråviktsbälte mot den forna mästarinnan Joanna Jedrezjczyk på UFC 223. Namajunas är som sagt den nuvarande mästarinnan i damernas stråvikt i UFC, en titel som hon tog från Joanna på UFC 217 i november 2017. Rose var också deltagare i fighting-såpan The Ultimate Fighter, säsong 20 och kom så långt som finalen, vilket hon då förlorade mot Carla Esparza. Idag har hon ett record på 6-2 i UFC.

Ni kan lyssna på hela intervjun med Ariel här ovan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Paul Felder UFC Presskonferens

Paul Felder fick en kollapsad lunga under matchen mot James Vick

Paul Felders är stryktålighet, detta är något vi redan vet. Vi pratar trots allt om personen som lyckades ta sig igenom tre ronder med en bruten arm mot Mike Perry förra året på UFC 226.

I helgen var det dags för Felder att återvända till oktagonen efter skadan och det var nog många som undrade om ringrost eller annat efter så långt matchuppehåll. Han var som bekant matchad i helgens UFC Phoenix mot James Vick, en match som blev ett krig mellan båda herrarna, men som gick till seger för Felder enhälligt domslut. Ringrost verkar det inte finnas och om det nu skulle råka finnas någon enstaka individ som ifrågasätter ”The Irish Dragons” tuffhet så kan de nog sluta nu. Felder fick en revbensskada i tredje ronden och det visade sig på läkarundersökningen efter matchen att skadan även innebar en kollapsad lunga. De som haft en skada i revbenen vet hur det påverkar så väl andning som rörelser och lägg då på att du helt plötslig bara har en lunga kvar att andas med.

Felder’s manager, Brian Butler postade detta på Instagram:

Paul Felder själv svarade med detta på twitter:

Visserligen så har Felder rätt, vi har två lungor, men jag tror nog ändå vi kan komma överens om att mannen är något extra vad gällande stryktålighet. Felder har nu efter fem matcher fyra vinster, varav förlusten var mot Mike Perry, och sammanlagt är han 8-4 i UFC

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Kron_Gracie nävarna upp

Gracie-familjen hyllar Kron Gracie efter segern mot Alex Caceres

Det skrevs lite MMA-historia i Phoenix i helgen när Kron Gracie debuterade i UFC. Kron som är son till den legendariska Rickson Gracie gjorde inte bara debut i världens största MMA-organisation, han dominerade och vann även sin debutmatch mot Alex Caceres på rear-naked choke i första ronden.

Kron var bara 5 år gammal när hans farbror Royce Gracie gick match på UFC 4 och vann mot Keith Hackney. Detta var så långt bak som 1994, långt innan UFC var det UFC vi ser idag. De flesta vet nog historien och Gracie-familjen och deras involvering i skapandet av Ultimate Fighting Championship (Det vi idag kallar UFC). Det var både ett spektakel och en sorts marknadsföring för att marknadsföra Gracie Jiu-Jitsu i USA. Ett sätt att visa att deras kampstil kunde slå alla andra kampstilar. Detta var långt innan vi hade något som kallades MMA och då handlade UFC om stil mot stil. Idag är UFC något helt annat och har tagit en lite annan riktning än Gracie-familjens inledande visioner, men familjens skugga hänger ändå över hela märket.

Kron bar således hela sin familjs rykte på sina axlar när han gick in i oktagonen i söndagsnatt. Det handlade inte bara om att vinna, utan även att vinna med hjälp av jiu-jitsu. 2 minuter senare stod Kron där med händerna i vädret och segern mot Carceres är också något som hans familj prisar via sociala medier. Kron är nu 5-0 i MMA och 1-0 i UFC.

Det här skrev hans familjemedlemmar om segern

Royce Gracie:

“Kron did the perfect fight, showed the jiu-jitsu he trained his entire life, didn’t engage in an exchange of punches and kicks with his opponent, got a clean clinch and after he grabs you, man, it’s over. His jiu-jitsu is way better. If he’s able to keep this jiu-jitsu game, which is where he comes from, he’ll do great in his career.”


Kyra Gracie:

“It was very gratifying to see Kron in the UFC. He’s a fighter that knows how to fight under pressure, I remember the times he competed in jiu-jitsu with the whole crowd over him. His style is beautiful to watch, a finisher, and is very charismatic. He did the ideal game to take the fight to the ground with a simple and effective jiu-jitsu. He’s a gem for the UFC to work with and do good marketing. I root a lot for Kron’s success.”

Neiman Gracie:

“It was a great debut, a perfect fight that ended like his father’s. Couldn’t be better. I see a bright future ahead and root that he brings the belt in a near future, but no hurry.”

Roger Gracie:

“I think Kron had an excellent fight, a spectacular debut. He’s super talented and has everything to do great in the promotion. I think he has a brilliant career ahead of him.”

Rorion Gracie:

“Kron’s victory impresses me, but doesn’t surprise me. His pedigree is the best possible. Just like he did in competitive jiu-jitsu, I believe that the more he listens to his dad’s advice the better will be his chances of success in MMA.”

Robson Gracie Jr.:

“His debut was incredible, couldn’t be better. I’m very happy to see another member of the family, of Brazil, and especially of jiu-jitsu, in the main MMA promotion in the world. Having a Gracie back in the UFC motivates a lot. I believe he has a bright future because he will get more confident after each fight, and I do believe he can fight for the title in the future.”

Rickson Gracie var förstås också stolt över sin son.

En vinst är ett steg på vägen och det blir spännande och se hur långt Kron kan ta sig i UFC. Med tanke på hur matchen gick så kan vi nog räkna med att få se Gracie-sonen i oktagonen relativt snart igen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Cheick Kongos okarakteristiska utfall: ”I will fuck you up for real”

Den forne UFC men numera Bellator-fightern Cheick Kongo var inte sen med att utmana den nuvarande tung -och lätta-tungviktsmästaren i Bellator, Ryan Bader.

Den annars respektfulle Kongo hade ett par väl valda ord till mannen han hoppas blir sin nästa motståndare, Bader. Under post-fight presskonferensen för Bellator 216 stod en sammanbiten och i viss mån ilsken Kongo och raljerade om sin titelchans.

I had a great performance and I just beat the undefeated (former) champion, Vitaly Minakov. So the question is: Where’s my belt? Somebody used to hold my belt. The belt wasn’t made with heavyweights, but just light heavyweights. So I want to say something clear: Ryan, wherever you are, just come to give me the belt so I can make it easy for you. If not, I will fuck you up.

Frustrerad

I’m just a little bit tired and just frustrated. Today, (Coker) is (saying I’m the No. 1 contender). But four years ago, when I used to perform at the same time, I didn’t get the time so the title needs to be vacant. And Bader, just come, please, or I will fuck you up for real.

Cheick Kongo är en sann MMA-veteran. Han har tävlat på de allra största scenerna i MMA-världen och började sin proffskarriär redan 2001. Under sin 18 år långa MMA-karriär har han bland annat tävlat i UFC mellan åren 2006-2013. Under UFC-fanan hann tungviktaren gå 18 matcher där han vann 11 av dessa varav 6 vinster genom teknisk -eller ren knockout.

Efter att ha förlorat mot Roy Nelson under UFC 159, 2013, blev han släppt av UFC. Senare samma år skulle han skriva kontrakt med UFC-rivalen, Bellator. Han gjorde sin Bellator-debut under deras 102 gala och ställdes mot numera UFC-fighter, Mark Godbeer. Kongo lyckades vinna matchen i rond två genom teknisk knockout. Kongo har nu tävlat sammanlagt 14 gånger under Bellator-fanan och har vunnit 12 av dessa. I dags dato har han vunnit åtta matcher på raken.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Douglas Lima blir Michael ”Venom” Pages tuffaste test hittils’

Michael ”Venom” Page besegrade Paul ”Semtex” Daley under Bellator 216 genom ett enhälligt domslut. Segern innebar att MVP tar sig vidare i Bellators welterviktsturnering.

Panelen diskuterade MVPs nästa motståndare vilket blir Douglas Lima, den forne welterviktsmästaren i Bellator. Under gårdagens program anser de att Lima är snäppet vassare än Lima på alla sätt och att det kommer bli oerhört tufft för den karismatiske MVP.

Lyssna ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy