Nyheter

Superior Challenge 16: Sadibou Sy möter Nikos Sokolis

Sadibou Sy PFL

En av Sveriges mest talangfulla fighters är nu klar för Superior Challenge 16. Igår kom beskedet att Sadibou Sy kommer att ta sig an Nikos Sokolis den 2:a december i Eriksdalshalle i Stockholm.

Sadibou Sy har sin grund i kickboxningen där han gick en hel del matcher innan han för 4 år sedan gick över till proffs-MMA. Hans kanske farligaste vapen är hans sparkar, av vilka en i synnerhet fått en redig spridning via sociala medier. Denna knockout skedde vid Superior Challenge 14 där Sy mötte David Round. Sy har ett professionellt MMA-facit på 5-2 där tre av segrarna kommit via KO/TKO.
Babak Ashti, grundaren av Superior Group International, hade följande att säga i och med att matchen annonserades:

– Sadibous matcher är väldigt underhållande, trotts att båda de tidigare matcherna i Superior Challenge varit väldigt korta. Han avslutade den första motståndaren med en kroppsspark ett par minuter in i matchen, och den andra med en huvudspark efter bara några sekunder. Han har otrolig känsla och är en riktig talang. Nikos är stenhård och varje teknik är laddad med ”bad intention”. Han går helhjärtat in i varje attack och har ingen avsikt att gå tiden ut. Sokolis är kanske inte lika teknisk som Sy men han har erfarenhet och rutinen på sin sida, med kapacitet att stoppa vem som helst. Det är en högintressant matchning mellan två strikers som har potential att bli kvällens match.

Sys motståndare i tävlingen, Nikos Sokolis, har även han sin bakgrund inom kickboxning. Sokolis har som meriter ett grekiskt mästarbälte inom Grappling mellan 2006-2008. De senaste 9 åren har Sokolis främst tävlat inom MMA där han gått 17 proffsmatcher och  vunnit 12 av dessa.

Föregående artikel

UFC Fight Night: Sao Paulo – Jack Hermansson klarar vikten

Nästa artikel

UFC Fight Night 119: Brunson vs. Machida – De ceremoniella invägningarna (Start kl 20:00)

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök