17 June, 2024
Nyheter

Superior Challenge 20: Michel Ersoy möter Souksavanh Khampasath

Av

Alexander Clausson

28/10/2019

Superior Challenge återvänder i december för att arrangera en gala i anknytning till Fitnessfestivalen i Stockholm. Organisationen har offentliggjort ännu ett möte och det är Sveriges Michel Ersoy som kommer ta sig an fransmannen Souksavanh Khampasath i ett ’catchvikt’-möte (-68,5 kg).

”Striker vs. grappler”

Enligt ett pressmeddelande från Superior Challenge är det ett klassiskt ’striker vs. grappler’-möte som förväntas äga rum i december. Organisationens grundare, Babak Ashti, har följande att säga om matchningen.

En old school matchning mellan striker vs grappler. Dock är dagens MMA-fighters väldigt kompletta men det är alltid extra kul när kombattanterna har förkärlek till olika grenar inom sporten. Alla som sett Michel fightas vet att det är 100% action från första minuten. Här möter han den rutinerad grapplern Souk som har gått dubbelt så många matcher. Fransosen kommer med största sannolikhet att försöka tar ner svensken för att avsluta matchen på marken och vår hemmafighter kommer förmodligen gå på avslut stående. Det lutar åt en väldigt händelserik och underhållande match.

Ersoy gick sin senaste match i samband med organisationens decembergala 2018 och där besegrades Fouad Mesdari via enhälligt domslut efter tre ronder. I den totala karriären står Ersoy med ett matchfacit på 7-4-0 och 29-åringen har avslutat sina matcher vid tre tillfällen. Khampasath besöker Sveriges för första gången i karriären och har hunnit med 23 matcher sedan den professionella debuten 2011. Fransmannens totala matchfacit står i dagsläget på 11-11-1.

Superior Challenge 20: Matchkort

Huvudkortet 

  • Nicholas Musoke vs. TBA
  • David Bielkheden vs. TBA
  • Fernando Rodrigues JR. vs. Nick Barnø
  • Marthin Hamlet vs. Prince Aounallah
  • Kenneth Bergh vs. TBA
  • Michel Ersoy vs. Souksavanh Khampasath
  • Adam Westlund vs. Robin Ross

Underkort

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök