Nyheter

Superior Challenge 21: Adam Westlund – Kommer att känna frihet i buren

Adam Westlund väger in

Den obesegrade Adam Westlund (3-0) som utav oss fans kallas för svenske Nate Diaz, kommer imorgon att gå huvudmatch på Superior Challenge 21 i Älvsjö. Där möter han Sveriges BMF mästare Tobias Harila (7-1) i ett lättviktsmöte. Ett möte som kallas för det största svenskmötet genom tiderna.

”Jag hade förnedrat Adam för tio dagar sedan”

Westlund gick sin senaste fight på Superior Challenge 20, i december 2019 där han deltog i ett annat svenskmöte mot Robin Roos (2-3). Den fighten fick också mycket uppmärksamhet då den var mellan två utav Sveriges främsta talanger. Westlund vann fighten genom delat domslut.

Kimura fick en pratstund med Gävlesonen i samband med fredagens invägning. Faktumet att Harila som tidigare tävlat i fjädervikt skulle kunna tänkas ge Westlund en storleksfördel mot denne är något Westlund själv tonar ner.

Vi väger lika mycket och jag har fightats i 73 kg två gånger tidigare utan att banta. Det var enbart fighten mot Ross som gick i 77 kg.

Tränat hårt hela året

Superior Challenge 21 skulle egentligen ha ägt rum på Cirkus i Stockholm under maj i år. Men galan sköts upp på grund av omständigheterna runt covid-19. Westlund berättar dock att han tränat hårt hela året och att han nu ser fram emot att kliva in i buren igen.

Känns konstigt att säga men jag ser fram emot att gå in i buren igen. Jag har tränat lika hårt hela året då jag aldrig vetat om en match plötsligt skulle dyka upp.

Westlund berättar att formen är god och att han där har sin pappa att tacka framförallt. Fadern som är sjukgymnast har hjälpt till att rätta till obalanser i kroppen.

Min form är väldigt god. Mest på grund utav min farsa som är sjukgymnast som hjälpt till att rätta till obalanser i min kropp. Obalanser som tyngt mig så länge jag kan minnas.

Det känns som att springa med en viktväst hela livet tills någon kommer och lyfter den av ens axlar. Det här är bara dom senaste veckorna jag pratar om. Jag kan lugnt säga att jag hade förnedrat Adam för tio dagar sedan.

”Vet att jag var i zonen”

Westlund har trots sitt obesegrade record upprepade gånger sagt till media att han inte bryr sig om resultatet så länge han får en bra fight. Under helgen nu så menar Westlund att vi får se hur det går men vill att vi ska veta att han inte kommer känna vare sig bitterhet eller ångest i buren. Utan endast frihet.

Om jag kan leverera i match får vi se. Som jag sagt till några vänner nu innan match och jag vet att jag alltid säger att jag inte bryr mig. Men nu menar jag det mer än vanligt. Så när du ser mig i buren ska du veta att vad som händer så mådde jag bättre än någonsin. Ingen bitterhet, ingen ångest. Bara frihet. Vet att jag var i zonen!

”När jag kollar på mina gamla matcher ser jag bara skit”

Det är en självkritisk Westlund som kommer in i buren imorgon. Och en Adam som vill pröva sina nyfunna vingar. När det kommer till hur han tror att de två kommer att prestera mot varandra vet han inte ens själv vilken kapacitet han besitter

Jag känner mig inte som samma fighter som för tio dagar sedan, på riktigt. Så jag har svårt att bedöma ens min egen stil just nu. Jag vill bara in och köra och se vad som händer. Jag känner en annan kraft i  mig själv än vad jag gjorde för två veckor sedan. När jag kollar på mig själv i alla matcher jag har gått hittills ser jag bara svagheterna, jag ser bara skit. Tobias har bra händer och knockoutpower, men det har jag med.

Håller med Harila om sina svagheter

I vår intervju med Tobias Harila inför matchen berättade ”Bad Intentions” att han lagt märke till att Adam blir träffad mycket i sina matcher, och det är någonting som inte bestrids av gävlefightern.

Det är sant! Det är precis det jag menar. När folk kommer fram till mig och säger ”vilken bra match”, hah nä, katastrofalt, speciellt sist mot Roos. När folk säger att det var en galen match så ja, det var för jävligt, riktigt fucked up. Men det var bara mitt vridna psyke som fuckade upp för mig själv. Jag hade inte behövt ta alla dem där smällarna. Det är mycket grejer som ligger bakom det där som jag har blivit av med, jag känner mig befriad. Jag känner mig friskare i kroppen, och friskare mentalt. Jag känner mig bara bättre helt enkelt. 

Positiv till svenskmöten

Det blir andra matchen i rad där han slåss mot en representant från Västerås Fight Club. Men klubbrivaliteten är inget han lägger stor vikt vid, mer intresserad är han av svenskmatchningar i största allmänhet.

Det spelar ingen roll alls. Men jag tycker personligen att det är bra att två svenskar möts. Tobbe har gått fler matcher än mig och han är ur min synvinkel mer erfaren, som proffs i alla fall. Men det är så det borde vara, det borde sållas ut nationellt.

Vad han förväntar sig inför matchen imorgon

Avslutningsvis undrar vi hur planen ser ut inför matchen.

Jag bryr mig inte så mycket. Jag har kommit till ett stadie där jag känner att jag kan det här, jag har tränat så länge, och i uppförsbacke när det kommer till ovan nämnda obalanser. Nu bryr jag mig inte, jag kan det här och jag vill bara in och köra. Jag har inte så mycket planer.  

 

 

 

Föregående artikel

UFC Vegas 15: Matchkort och Sändningstider

Nästa artikel

Kimura tippar: Anthony Smith vs Devin Clark (uppdaterad)

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök