Superior Challenge 21 Banner Bild

Superior Challenge 21: Genomgång av matchkortet

Daniel Schälander

På Superior Challenge 21 kommer vi att bjudas på smaskiga svenskmöten och några av de största talangerna ur den nya generationen. I den här artikeln går vi igenom galans samtliga matcher så att du ska få en bättre inblick i lördagens matcher.

Matchkort och analyser

BW | Fadi Asfar (1-0-0) vs. Shoeb Karar Akrami (0-1-0)

Först ut har vi Fadi Asfar mot Shoeb Karar Akrami i vad som sannolikt kommer att leverera en explosiv start på kvällen.

Bägge fighters kommer in med varsin proffsmatch i bagaget. Fadi vann övertygande i sin proffsdebut på FCR 7, medan Shoeb inledde karriären med en förlust på doctor stoppage till följd av ett cut vid ögat från ett blodigt krig mot Malmös Ali Taleb.

Asfar tränar på Pancrase Gym till vardags där han har höjt nivån i sitt game på senare tid. Hans stil har verkligen mognat vilket var något som han visade upp i proffsdebuten.

Shoeb är en tuff nöt att knäcka. Med en orädd, fysisk och aggressiv fightingstil kan han lätt överväldiga sitt motstånd om man inte lyckas neutralisera tempot tidigt.

Om man vill ge sig på lite MMA-matte så har Shoeb en vinst över Jonny Touma i A-klass. Touma i sin tur har två vinster via submission mot Asfar från amatörscenen.

Oavsett resultatet kan förvänta oss gasen i botten från bägge dessa herrar i kvällens första match.

 

WW | Moraad Moreno (1-1-0) vs. Oskar Biller (2-0-0)

I kvällens andra match får vi se Moraad Moreno ta sig an Oskar ”Killer” Biller.

Moreno kommer från en domslutsförlust på Superior Challenge 20 mot Norges Gard Olve Sagen (3-2-0) och nu får han en möjlighet att ta sig tillbaka till vinnarklubben. Moraad som även han tränar på Pancrase är boxare i grunden och kommer sannolikt att vilja hålla matchen på fötterna för att ligga och pressa med sin striking. Han har tävlat en del på den lokala scenen och har tävlat på diverse IRFA-galor.

Biller siktar på att uttöka sin vinstsvit till tre raka efter att ha avslutat både Moein Ahmadi (1-1-0) och Oskar Sivard (0-2-0) i första ronden i sina tidigare matcher. Biller var under amatörkarriären en del av MMA-landslaget i tre år där han tävlat internationellt mot välrdens bästa A-klassare. Den främsta meriten därifrån blev ett silver på IMMAF European Open i Bulgarien 2017. Fightingstilen är komplett och väldigt teknisk, både stående och på marken.

Matchbilden kommer nog att bli något av en striker vs. grappler ur det hänseendet att jag ser att Moreno kommer vilja hålla fighten på fötterna, om Biller också vill dansa eller hellre vill komma närmare återstår att se, han har verktygen för båda strategierna.

 

CW -68kg | Fernando Flores (7-7-0) vs. Robert Nyström (5-5-0)

Flores var ursprungligen tänkt att möta Simon Sköld. Men då Sköld var tvungen att ställa in på grund av covid-19 klev istället Halmstads Robert ”Fat Bobby” Nyström in på kort varsel efter en kampanj på sociala medier.

Om man ska beskriva Fernando Flores fightingetos med ett ord så är det hjärta. ”El Toro” ger alltid allt i buren och backar aldrig för en utmaning. Han inledde karriären med ett record på fem vinster och två förluster i sina första sju matcher för att sedan gå fem förluster mot två vinster i sina senaste sju. Men det finns en asterisk till resultatet i de matcherna. Flores har kontinuerligt matchats mot tufft motstånd. Det sammanlagda recordet för motståndarna i de senaste sju matcherna är 63 vinster och 17 förluster. Inga nybörjare med andra ord.

Nyström har matchat i ett högt tempo och sedan 2018 har han hunnit med hela åtta matcher. Han vann senast på Brave 38 som ägde rum i Stockholm i somras där han ströp ut dansken Joakim Jankovic i första ronden. Flores kommer att bli Nyströms mest erfarna motståndare hittills men likt ”El Toro” så är ”Fat Bobby” inte den som tackar nej till en utmaning. En vinst mot Flores är ett ordentligt statement som verkligen skulle etablera Nyström på den svenska scenen.

Bägge fighters föredrar grapplingen så frågan blir vem som har den bästa brottningen, viljan och kondisen att ta matchen dit den vill.

 

WW | Robin Roos (2-3-0) vs. Cristian Corujo (2-2-0)

Efter att ha inlett karriären med två raka vinster via TKO har Robin Roos för tillfället tre raka förluster efter matcher mot tufft motstånd. Han syntes senast i ett krig mot Adam Westlund som slutade i förlust på delat domslut. Westlund går som bekant huvudmatchen mot Tobias Harila som är Roos klubbkamrat.

Roos har en lång karriär som amatör med över 20 matcher och hans game har nått nya höjder på senare år. Med thaiboxning i grunden har han byggt ihop ett stabilt sprawl and brawl game tillsammans med ett starkt nedtagningsförsvar.

Motståndet kommer i form av spanjoren Cristian Corujo som i sina fyra proffsmatcher inte lyckats gå tiden ut en enda gång med alla matcher som gått till avslut via KO/TKO. Stående har jag svårt att se att Corujo kommer kunna mäta sig mot Roos så spanjoren får hoppas att han lagt ner tillräckligt med tid på brottningen för att kunna ta med sig en vinst hem till Kanarieöarna.

 

BW | Bartosz Wójcikiewicz (6-0-0) vs. Raymison Bruno (12-3-0)

Mannen med det mest svårstavade namnet i svensk MMA är tillbaka för att utöka till sju raka vinster mot brassen Raymison Bruno. Bartosz Wójcikiewicz har successivt höjt nivån på motståndare i karriären och det här ser på pappret ut att bli karriärens största test hittills. Motståndaren Raymison har ett svart bälte i BJJ och har stått sig väl mot internationellt motstånd. Bartosz har själv utnyttjat sig av sin grappling i flera av sina matcher, så frågan blir om han kommer utmana Bruno på backen eller om han kommer att vilja hålla matchen stående. Med en vinst här kan det bli dags att testa vingarna i de stora organisationerna.

 

LHW | Karl Albrektsson (9-3-0) vs. Amilcar Alves (18-20-0)

”Kung” Karl är tillbaka på svensk mark efter att ha tävlat på RIZIN i Japan och sist mot den tidigare UFC-contendern Phil DavisBellator i USA. Majoriteten av Karls karriär har varit i just Japan och den främsta meriten är en vinst mot Fedors protegé Vadim Nemkov. Ryssen är idag Bellators mästare i lätt tungvikt efter att ha knockat den tidigare mästaren Ryan Bader i den andra ronden tidigare i år.

Kalle som skolats av pionjären Omar Bouiche på Pancrase Gym sedan tonåren har ett väldigt komplett MMA-game där han kan anpassa matchen efter omständigheterna. Det plus en bitig fysik gör honom mycket svårstoppad.

Så sent som igår meddelades det att Karls ursprungliga motståndare Chris Fields var tvungen att dra sig ur matchen för att bli ersatt av den tidigare UFC-fightern Amilcar Alves med endast fyra dagar kvar till galan. På pappret ska det här inte sluta på något annat sätt än en vinst för Albrektsson. Alves har endast vunnit tre av sina nitton senaste matcher. Men det här är MMA och där allt kan hända och man kan aldrig räkna ut någon i förväg.

 

LW | Tobias Harila (7-1-0) vs. Adam Westlund (3-0-0)

Om vi trodde på fyrverkerier i galans första match så kan vi i princip garantera det i matchen som avrundar kvällen.

Knockoutmaskinen Tobias Harlia, som aldrig gått tiden ut under sina åtta proffsmatcher, kommer att försöka hämnas klubbkamraten Robins Roos förlust mot Westlund i en upphaussad match som ägde rum på Superior Challenge 20 förra december.

Harila som normalt tävlar i fjädervikt går upp en viktklass för att möta Söders Fight Gyms toppfighter, i lättvikt. Viktklassen är däremot inte helt främmande då han tävlat i den ett par gånger som proffs, senast mot Rafael Macedo (10-5-0) i somras på Brave 39.

De som sett Harila vet att han älskar att slåss och att det är dynamit i nävarna. Frågan är vilken approach Westlund kommer att ha för att lösa pusslet från Västerås.

Adam Westlund är också en person som gillar ett rejält slagsmål. I fight-of-the-night kriget mot Roos bjöds fansen på ett ordentligt brawl där Westlunds kondition blev den avgörande faktorn då Roos tynade längre in i matchen. En annan gammal goding är Adams A-klass match mot Kasim Norwich på Fight Club Rush 3. Har ni ett par minuter att slå ihjäl föreslår jag att ni gör det med den matchen.

Om man ska sia om hur matchbilden kommer se ut så förväntar jag mig att det kommer bli ett stående krig, frågan är hur långvarigt det blir innan någon åker i backen. På marken uppskattar jag att Westlund har lite fler offensiva vapen när det kommer till grapplingen, däremot har Harila genom hela sin karriär byggt upp en stark defensiv med straffande anti-grappling som väntar för den som vill ta honom till marken. Han har även ruskig ground and pound och har vid flera tillfällen i amatörkarriären släckt lyset för motståndarna med den från topp position.

Det är en sak som är säker dock, det här är inte en match du vill missa.

 

+4
Dana Sad
Dana Happy
Kamaru Usman Jorge Masvidal

Fullspäckad MMA-vecka: Här är alla galor att hålla koll på

Alexander Clausson

I slutet av veckan äger nästa numrerade UFC-gala rum och Kamaru Usman kommer ställas mot Jorge Masvidal, inför 15 000 åskådare. Innan dess kommer ytterligare ett antal MMA-galor gå av stapeln. däribland PFLs första event för året.

22 april: John Lineker går huvudmatch

ONE on TNT III
Singapore Indoor Stadium, Singapore

Först ut är ONE Championships gala ’ONE on TNT III’. Organisationen försöker etablera sig i USA och veckans event är det tredje i följd att sändas på det amerikanska bolaget TNT. I huvudmatchen kommer den tidigare UFC-fightern John Lineker (33-9-0) ställas mot amerikanen Troy Worthen (7-1-0). På samma kort kommer ytterligare tre MMA-matcher äga rum.

I Sverige kommer eventet sändas gratis via organisationens officiella Youtube-kanal.

24 april: Anthony Pettis debuterar i PFL

PFL 2021 – vecka 1
Ocean Casino Resort i Atlantic City, New Jersey

Professional Fighters League (PFL) ställde in förra årets säsong och återvänder nu för första gången sedan 2019. I huvudmatchen kommer den tidigare UFC-mästaren Anthony Pettis (24-10-0) debutera i organisationen. För motståndet står landsmannen Clay Collard (18-8-0 1 NC).

På samma kort kommer de tidigare turneringsvinnarna Natan Schulte och Lance Palmer gå match.

PFL har tidigare sänts på Viaplay, men i ett meddelande till Kimura.se bekräftade bolaget att man inte har förnyat kontraktet inför årets säsong. Enligt organisationens hemsida kommer galan vara tillgänglig i Sverige via MMA TV.

LFA 105
Grand Hotel Casino & Resort in Shawnee, Oklahoma

I huvudmatchen kommer den obesegrade Panama-fightern P. Rodriguez Giunta (5-0-0) ta sig an  Ukrainas Svetlana Gotsyk (13-4-0).

Under samma kväll kommer brasilianskan Tabatha Ricci (4-0-0) gå för sin femte raka seger, när amerikanskan Shawna Ormsby  (2-3-0) står för motståndet.

Galan sända på UFC Fight Pass.

KSW 60
Wytwornia Club, Lodz, Polen 

I huvudmatchen väntar ett tungviktsmöte mellan engelsmannen Philip De Fries (19-6-0) och Tomasz Narkun (18-3-0). De båda ställdes  mot varandra i mars 2019 och då tog den förstnämnda hem segern via ett enhälligt domslut.

På samma kort väntar ytterligare ett spännande tungviktsmöte, när de obesegrade utövarna Izuagbe Ugonoh (1-0-0) och Ugur Ozkaplan (4-0-0) kommer drabba samman med varandra.

Galan går att köpa som PPV via FITE.TV

25 april: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2

UFC 261
VyStar Veterans Memorial Arena, Florida

MMA-veckan avslutas med Usman vs. Masvidal 2 och för första gången på länge kommer matcherna äga rum inför en fullsatt arena. På samma gala väntar ytterligare två titelmatcher. Weili Zhang vs. Rose Namajunas och Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade.

Underkortet sänds på UFC Fight Pass och huvudkortet sänds på Viaplay.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 261 Embedded: Avsnitt 1 – Kamaru Usman och Rose Namajunas förbereder sig

Alexander Clausson

Till helgen väntar UFCs nästa numrerade gala. Kortet toppas av tre titelmatcher och sex av huvudkortets fighters är nuvarande eller tidigare bälteshållare i organisationen.

Kamaru Usman möter Jorge Masvidal i huvudmatchen

Galan äger rum natten till söndagen, svensk tid. Eventet kommer äga rum på Vystar Veterans Memorial Arena i Florida, inför 15 000 åskådare. I huvudmatchen väntar returmötet mellan welterviktsmästaren Kamaru Usman och utmanaren Jorge Masvidal. De båda ställdes mot varandra i juli förra året och den förstnämnda tog hem segern via enhälligt domslut.

I den delade huvudmatchen hoppas Weili Zhang på att genomföra sitt andra lyckades titelförsvar i stråviktsklassen, när hon ställs mot divisionens tidigare mästarinna Rose Namajunas.

På huvudkortet kommer också flugviktsdrottningen Valentina Shevchenko ställas mot den tidigare stråviktsmästarinnan Jessica Andrade.

I vanlig ordning försöker UFC marknadsföra galan via deras egenproducerade serie Embedded. I det första avsnittet får tittaren framförallt följa Usman och Namajunas i deras förberedelser, men även se hur det såg ut när Zhang anlände till fighterhotellet. Läsaren kan ta del av avsnittet i klippet här ovan.

UFC 261: Fullständigt matchkort

Nedan följer det nuvarande matchkortet inför helgens gala.

Huvudkort

 • Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal
 • Weili Zhang vs. Rose Namajunas
 • Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade
 • Chris Weidman vs. Uriah Hall
 • Anthony Smith vs. Jimmy Crute

Underkort

 • Alex Oliveira vs. Randy Brown
 • Dwight Grant vs. Stefan Sekulic
 • Karl Roberson vs. Brendan Allen
 • Patrick Sabatini vs. Tristan Connelly
 • Danaa Batgerel vs. Kevin Natividad
 • Kazula Vargas vs. Rong Zhu
 • Qileng Aori vs. Jeffrey Molina
 • Na Liang vs. Ariane Carnelossi
 • Jamey Simmons vs. Johnny Munoz
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Nate Diaz vs Conor McGregor

Conor McGregor dopinganklagar Nate Diaz: ”Steroid user Nathan Diaz”

Erik Eidissen

Conor McGregor (22-5-0) och Nate Diaz (21-12-0) Twitter-krig fortsätter. I natt var McGregor på nytt ute och svingade, där han bland annat kritiserade UFC:s dopingpolicy och anklagade Diaz för att använda sig utav dopingpreparat.

Conor McGregor kritiserar UFC:s dopingpolicy

Trots att Conor McGregor redan är bokat att möta Dustin Poirier har han ägnat mycket tid åt Nate Diaz de senaste veckorna. För ett par veckor sedan hamnade McGregor och Diaz i ordkrig på Twitter, och i natt var det dags igen.

McGregor började med att kritisera UFC och deras ”nya” dopingpolicy, som enligt McGregor har slutat med att offentliggöra positiva dopingtest.

Irländaren sökte sedan svar genom att fråga UFC:s ”VP of Athlete Health and Performance”, Jeff Novitzky, men Novitzky har ännu inte uttalat sig.

Nate Diaz dopinganklagas av McGregor

Diskussionen om dopingpreparat var även på tapeten när McGregor och Diaz möttes i 2016. Då var det Diaz som anklagade McGregor för att vara dopad, något som McGregor kraftigt avfärdade. I natt var det istället McGregor som anklagade Diaz för att använda sig av otillåtna preparat.

För ett par år sedan började UFC med att ge ut en ”vinnar-jacka” för att visa uppskattning till de fighters som testat negativt för doping 50 gånger i rad. McGregor valde att avsluta sin Twitter-rant genom att slänga en känga till jackan och samtidigt ironiskt tacka Novitzky för det uteblivna svaret.

Diaz har tidigare blivit utredd för doping men sedan friats från anklagelserna och är bokad att möta Leon Edwards på UFC 262 nästa månad. McGregor forsätter vänta på sin dopingjacka och ligger just nu i träning inför sin trilogimatch mot Dustin Poirier i juli.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
The Ultimate Fighter logga

The Ultimate Fighter 29 – Två européer med bland årets tävlande

Erik Eidissen

Efter två års uppehåll är TV-såpan ”The Ultimate Fighter” tillbaka. Två européer är med bland årets tävlande och programmet börjar sändas den 1:a juni.

The Ultimate Fighter 29 – Lista på årets medverkande

Årets säsong av The Ultimate Fighter (TUF) kommer innehålla 16 fighters från bantamvikt och mellanvikt, och kommer att coachas av Alexander Volkanovski (22-1-0) och Brian Ortega (15-1-0). De två tränarna skulle ha möts på UFC 260, men Volkanovski var tvungen att dra sig ur matchen på grund av Covid-19. Istället kommer de två tränarna, precis som i tidigare säsonger, att mötas i slutet TUF-säsongen.

TUF började sändas 2005 och har hållit igång i hela 28 säsonger. Flertalet f.d. TUF-medverkare har haft framgångsrika UFC-karriärer, inklusive UFC-veteraner som Michael Bisping, T.J Dillashaw, Nate Diaz och Forrest Griffin.

Ingen svensk är med i årets säsong, men Sverige har varit representerade i tidigare säsonger, i form av Tor TroéngAkira Corassani, David Teymur, Martin Svensson, Bea Malecki, Frantz Slioa och Pannie Kianzad.

TUF 29 – Samtliga medverkande

Daniel Arugeta (5-0-0) – Chicago, Illinois.

Brady Hiestand (5-1-0) – Spokane, Washington.

Dustin Lampros (5-0-0) – Boca Ranton, Florida.

Vince Murdock (12-4-0) – Oakland, Michigan.

Mitch Raposo (5-0-0) – Fall River, Massachusetts.

Joshua Rettinghouse (16-5-0) – Spokane, Washington.

Luidvik Sholinian (9-1-1) – Kiev, Ukraina.

Ricky Turcios (10-2-0) – Houston, Texas.

Bryan Battle (5-1-0) – Charlotte, North Carolina.

Tresean Gore (3-0-0) – Myrtle Beach, South Carolina.

Miles Hunsinger (7-0-0) – Nampa, Idaho.

Kemran Lachinov (10-3-0) – Turkiet.

Ryder Newman (3-1-0) – Las Vegas, Nevada.

Andre Petroski (5-1-0) – Glendoria, New Jersey.

Aaron Phillips (5-2-0) – Kotzebue, Alaska.

Gilbert Urbina (6-1-0) – Archbold, Ohio.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jeremy Stephens knuffar Drakkar Klose

Hjärnskakning efter knuff på invägning – Vill se regeländring

Erik Eidissen

Det upphypade mötet mellan  Jeremy Stephens (28-18-0-1 NC) och Drakkar Klose (11-2-1) tvingades strykas från UFC Vegas 24 efter att Stephens knuffat Klose på invägningen. Klose drabbades av hjärnskakning och en nackskada som gjorde att han inte kunde medverka på galan.

Drakkar Klose fick hjärnskakning på invägningen

Det är inte helt ovanligt att känslorna svallar över under UFC-faceoffs, men Jeremy Stephens tog det hela ett steg för långt inför mötet mot Drakkar Klose på UFC Vegas 24. Efter invägningen ställde sig Stephens och Klose öga mot öga, men istället för att vända sig om till fotograferna valde Stephens att ge Klose en hård knuff i bröstet som gjorde att han flög ett par meter bakåt.

Dagen efter invägningen kom det fram att Klose drabbats av en hjärnskakning och whiplash-skada i nacken. Amerikanaren var tvungen att dra sig ur eventet, och gav sin på incidenten via Twitter.

”After I was pushed by Jeremy at UFC faceoffs, I immediately felt my hand go numb and neck tighten up. Sean Shelby and the UFC officials sent me to the PI to get worked on by the UFC PT staff for 2 hours.

I spent the night eating, rehydrating, stretching, and even saw the PT staff later that night. I woke up early this morning with a migraine/headache, nausea and the only thing that made me feel better was laying in the dark.

UFC got me medicine and I rested for a couple of hours before getting up and vomiting. It was at that point we called the UFC doctor and he made the decision to send me to the hospital.

I’m sorry to everyone who was excited for this fight. I tried to do everything I could to stay in this fight, but these issues are out of my control”.

Cub Swanson vill att reglerna ändras

Stephens blev hårt kritiserad av MMA-världen efter det fega tilltaget, och fleralet UFC-fighters gick ut till Kloses försvar. Däribland Cub Swanson, som tycker att reglerna borde ändras.

Lättviktaren Jesse Ronson är inne på samma linje som Swanson, och tycker att reglerna borde ändras.

 

Det är inte första gången som fighters blivit närgångna på invägningarna, och det är såklart olyckligt för Klose som missar chansen att ta sin karriär vidare och dessutom förlorar pengar på att inte kunna genomföra matchen. Har Swanson rätt i att reglerna borde ändras?

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker Israel Adesanya

Robert Whittaker vill åt returmatchen mot Adesanya: ”Let me have my fight”

Erik Eidissen

Robert Whittaker (23-5-0) tycker att han gjort sig förtjänt av en returmatch mot Israel Adesanya (20-1-0) efter gårdagens vinst mot Kelvin Gastelum (17-6-0-1 NC).
– I have fought nothing but No. 1 contenders, sa Whittaker efter segern. 

Robert Whittaker vill ha revansch på Israel Adesanya

I förra veckan var det Marvin Vettori (17-4-1) som bad om en returmatch för bältet mot mästaren Israel Adesanya (20-1-0) efter sin vinst mot Kevin Holland (21-7-0). I lördags fick Adesanya motta en ny utmaning, efter att Robert Whittaker utmanat mästaren efter sin övertygande seger mot Kelvin Gastellum via majoritetsdomslut.

I oktober 2019 förlorade Whittaker mot Adesanya, men efter förlusten har australiensaren tagit imponerande segrar mot Darren Till, Jared Cannonier och nu Kelvin Gastelum. Detta tycker han borde vara tillräckligt för att få en ny titelchans.

”I’ve fought nothing but No. 1 contenders. I’ve already ran the gauntlet. Everybody that had a title shot if they beat me, I beat. That’s it.

Vettori, som var på plats för att bevittna Whittakers seger, tycker själv att han är den som förtjänar chansen att slåss för bältet härnäst. Detta håller dock inte Whittaker med om.

”I like Marvin, I guess. He’s alright. But I think there’s fights he still needs to make. I don’t think he’s fought the top three dudes, the top five dudes, really. But he can wait his turn. Let me have my fight, and then he can fight the winner of that. Relax.”

Dana White håller med Whittaker

I en intervju med Yahoo Sports höll Dana White med Whittakers om att en returmatch mot Adesanya var det som var mest rimligt. Whittaker försökte även lobba för att returmötet  skulle hållas i Australien i september, precis som deras förra match på UFC 243.

“I’ll go home and look at my injuries, because that was a tough fight. But I think the borders in New Zealand are the best they’ve ever been, so September I think we can get a packed out show and pump the industry down there and the MMA industry as a whole.”

Det återstår att se vem som får chansen att slåss för bältet mot Adesanya, men efter gårdagens insats är stora delar av MMA-världen överens om att ”The Reaper” har förtjänat en andra chans.

Läs mer
+9
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 261: Inside the Octagon – Usman vs Masvidal 2

Ralph Nordahl

Vi närmar oss den efterlängtade rematchen mellan welterviktsmästaren Kamaru Usman (18-1) och Jorge Masvidal (35-14) vid nästa helgs UFC 261. Inför detta har har UFC släppt sin Inside the Octagon-video där John Gooden och Michael Chiesa bryter ner titelmötet. Ni kan se analysen i videon ovan.

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Ben Askren Logan Paul

Logan Paul hyllar Ben Askren: Han är ett geni

Ralph Nordahl

Logan Paul väljer att hylla Ben Askren efter att denne inatt förlorade mot hans bror Jake Paul via knockout.

Logan Paul anser att Ben Askren är ett geni

Den yngre brodern Paul och Askren möttes i en tänkt 8-rondare i huvudmatchen i Atlanta, Georgia.

Även om Ben Askren har en lång karriär bakom sig inom kampsport där han brottats i OS och vunnit MMA-titlar inom både Bellator och ONE var nattens match hans debut inom boxning.

Innan nattens match satte sig Askren ner med sin motståndares äldre bror i en underhållande intervju. Under konversationen hävdade Askren att han var ett geni.

Trots att Askren inatt kom att knockas i första ronden anser nu Logan Paul att den forne MMA-mästaren bevisade att han faktiskt är ett geni i och med detta. Han skrev föjande via Twitter:

Ben Askren came on my podcast and said he was a genius. at first i doubted him. but after convincing the world he had a chance of beating jake, exploding on social media, and collecting a massive bag, even though he lost… that man WON. GENIUS!

Jake Paul anser att Ben Askren hade tur

Brodern Jake ansåg dock efter matchen att Askren hade tur som stoppades från att fortsätta fighten efter den första knockouten. Han sade följande till MMA Junkie:

Of course he’s going to protest it, just like every f*cking fighter who loses does. Lucky for Ben Askren, because I had another big motherf*cking right hand coming for him, and he would’ve been unconscious for a lot longer than that. The ref saved him.

He’s lucky. He would’ve been an even bigger meme. It would’ve been more viral if they let him back into the fight. I had a big, big punch coming for him.

If I would’ve lost, I would’ve been the laughing stock of the world for years to come. But that’s what drove me so hard to train every day in practice. Everyone wants to see Jake Paul fail. Why? Because I’m the villain. They think I did this, they think I did that. They think I’m an asshole. So, no one knows what it’s like to be me.

Logan Paul väntas i sin tur gå en något mer utmanande match mot obesegrade boxningslegenden Floyd Mayweather.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker grå hoddie på presskoferens

MMA-världen reagerar på Robert Whittakers seger

Ralph Nordahl

Nattens UFC Vegas 24 hade som huvudmatch mellanviktsmötet mellan tidigare mästaren Robert ”The Reaper” Whittaker (23-5) och Kelvin Gastelum (16-7, 1 NC). Efter fem ronder stod det till slut klart att Whittaker tagit hem segern via enhälligt domslut och efter detta var många i MMA-världen imponerade av segern.

MMA-världen imponerade över Whittakers seger

Whittaker skulle från början ha mött Paulo Costa vid nattens gala men brassen tvingades dra sig ur matchen på grund av influensa.

Den som ersatte Costa var den forne TUF-vinnaren Gastelum.

Whittaker gick in i mötet med två raka segrar efter att ha besegrat Darren Till och Jared Cannonier via enhälligt domslut.

Gastelum hoppades i sin tur ta sin andra raka seger. Det skulle dock bli hans fjärde förlust på fem matcher.

Efter matchen var det många som hyllade Whittakers dominanta insats där han vann varenda rond. Nedan ser ni reaktionerna under matchens gång:

Nedan ser ni reaktionerna efter segern:

Mycket talar nu för att Whittaker kan få gå rematch mot Israel Adesanya som han inatt utmanade.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Ben Askren allvarlig

Ben Askren och MMA-världen reagerar på hans förlust

Ralph Nordahl

Forne MMA-mästaren Ben Askren gjorde sin boxningsdebut mot Youtube-stjärnan Jake Paul vid nattens huvudmatch i Georgia.

Ben Askren ber om ursäkt

Askren (19-2 MMA), som tidigare varit welterviktsmästare i Bellator och ONE återvände till kampsport inatt för första gången sedan han submittades av Demian Maia i sin sista UFC-match i oktober 2019.

Jake Paul gick i sin tur sin i matchen med 2-0 i professionellt record efter att ha gått två kändismatcher där han senast avslutat forne NBA-stjärnan Nate Robinson.

Även om många fans trodde att Askrens erfarenhet inom kampsport skulle vara en betydande faktor i nattens tillställning lyckades Paul knocka MMA-veteranen redan i första ronden.

Kort efter den tunga förlusten tog Askren till Twitter för att be om ursäkt för förlusten:

MMA-världen reagerar

Nedan kan ni se övriga reaktioner från MMA-världen efter förlusten:

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.