25 juli, 2024
Nyheter

SC 22: Christian Stigenberg besegrar Cristopher Bajo

Av

Alexander Clausson

29/05/2021
Christian Stigenberg

Under lördagskvällen gick Superior Challenge 22 av stapeln, på Cirkus i Stockholm. Först ut var Christian Stigenberg (1-0-0), som ställdes mot proffsdebutanten Cristopher Bajo.

Stigenberg imponerade i sin andra proffsmatch

Rond 1

De svenska welterviktarna var för med att kliva in i buren på den – relativt – tomma arenan. Stigenberg var den fighter som pressade framåt under matchens inledning och träffade även bäst i den stående slagväxlingen. Stigenberg var bra på att stänga distansen i sin offensiv, och hålla avstånd till Bajo när den sistnämnda försökte träffa. Bajo avfyrade många kroppsparkar och några träffade fint, medan Stigenberg lyckades fånga ett par andra. Stigenberg fick in en knockdown på Bajo, som tvingades till guard-position. Stigenberg lyckades ta sidokontroll med 30 sekunder kvar av ronden och därefter tog han sin motståndares rygg. Därifrån avfyrade den förstnämnda ground-and-pound, under rondens tio sista sekunder.


Rond 1 till Stigenberg, enligt undertecknad.

Rond 2

Stigenberg inledde offensivt även i matchens andra rond, men Bajo svarade mer aktivt. Den förstnämnda höll dock distansen bra. Stigenberg fick in färre träffar i den andra ronden, men hade ett par fina sekvenser och slagkombinationer. Bajo fortsatte avfyra sparkar mot sin motståndare och fick träff – ungefär – varannan gång. Från ingenstans sökte Stigenberg en leg-lock, med 20 sekunder kvar av den andra ronden. Det såg ut som att fightern hade ett fint grepp, men det ledde inte till något klapp, från Bajos sida.

Även den andra ronden till Stigenberg, enligt undertecknad.


Rond 3

Det märktes att Stigenberg och Bajo hade två ronder i ryggen, under den tredje rondens inledning. Inte lika mycket volym och press, men fortsatt fina slagväxlingar. Bajo träffade bättre – än tidigare – och såg ut som den piggare fightern. Stigenberg fick allt mindre utrymme på fötterna och sökte ett singe-leg, utan att lyckas. En kort sekvens senare fick han dock ned Bajo på kanvasen, med minuten kvar av ronden. Stigenberg tog ryggen på sin motståndare och fick in en del ground and pound.

Jämn tredje rond, som undertecknad ger till Stigenberg.

Resultat


Christian Stigenberg besegrade Cristopher Bajo via majoritetsdomslut.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search