Nyheter

Superior Challenge 22: Moraad Moreno drabbar samman med Niko Skonbäck

Moraad Moreno

Ännu en kamp har nu blivit klar för Superior Challenge galan den 29 maj, när Sverige vs. Finland tar till strid i Moraad Moreno och Niko Skonbäck. De båda kommer in i matchen med vinster i ryggen.

Moraad Moreno och Niko Skonbäck skall mätas i slutet av maj

Nu blir det till finnkamp i MMA-buren! I samband med Superior Challenge 22, som äger rum den 29 maj, kommer en svensk och en finländare att mosa på varandra inför Skandinaviens och MMA-världens ögon när Moraad Moreno 2-1) och Niko Skonbäck (3-1) drabbar samman under galan. Med de båda i gryningen av sina respektive karriärer, gäller det att ansamla sig så många segrar som möjligt för att attrahera de större organisationerna, och en av dessa lukrativa vinster står nu på spel mellan Moreno och Skonbäck nu i slutet av maj månad.

Moraad Moreno vs. Niko Skonbäck poster Superior Challenge 22

Sverige möter Finland under Superior Challenge

Moraad Moreno har hittills gått tre matcher som professionell MMA-utövare, av vilka han vunnit två. Svenskens senaste vinst kom i november förra året under Superior Challenge 21, där han besegrade landsbrodern Oskar Karlström Biller via enhälligt beslut. Med även en TKO-seger i sin repertoar, finns det goda kvalitéer i Morenos nävar, vilka förhoppningsvis få utrymme att svingas vilt i matchen mot Skonbäck.

Niko Skonbäck har likt sin motståndare till Superior Challenge 22 exceptionellt effektiv striking. Efter att ha inlett sin professionella karriär med en förlust, har finnen återhämtat sig på bästa vis genom att vinna sina tre följande matcher via KO/TKO. Senaste segern kom mot landsmannen Markus Mäki-Ventelä (1-3) i november 2019, som bemästrades just via avslut med händerna. Matchen mot Moreno den 29 maj blir Skonbäcks första på över ett och ett halvt år.

Grundaren av Superior Challenge Babak Ashti har följande att säga om matchningen:

Här har vi två strikers som kommer bjuda på action och eftersom båda har KO-power blir det med största sannolikhet en otroligt spännande match.

Lite jävlar anamma och perkele vankas till nästa månad, vem vinner?

 

Föregående artikel

Chris Weidman ser sig som svår motståndare till Israel Adesanya

Nästa artikel

ONE on TNT 3: John Lineker knockar Troy Worthen

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök