Adam Westlund

Superior Challenge 23: Adam Westlund ställs mot Brasiliens Iamik Furtado

Alexander Clausson

Adam Westlund vs. Tobias Harila utsågs till årets svenska match 2020, av Kimuras redaktion. Nu återvänder Westlund till buren för att ta sig an Iamik Furtado, i samband med Superior Challenge 23.

Adam Westlund vill tillbaka till vinstkolumnen

Westlund genomförde sin professionella debut 2018, efter ett antal år som amatörfighter. Karriären inleddes med tre raka vinster och två av dessa ägde rum under Superior Challenge flagg. När Harila stod för motståndet – i samband med Superior Challenge 21 – förlorade Westlund via delat domslut. Drabbningen ägde rum i november 2020 och Gävlefightern har inte klivit in i buren sedan dess.

Furtado gick sin första proffsmatch 2015 och efter en inledande förlust tog brasilianaren hem sex raka vinster. Sedan dess har 34-åringen förlorat tre raka fighter, varav de senaste två ägde rum i Bellator MMA. Lättviktaren gick sin senate match i oktober 2020 och förlorade då mot den obesegrade skotten Chris Duncan (7-0-0). Den sistnämnda tog hem segern via slag i matchens andra rond. Furtado står därmed med ett totalt matchfacit som lyder 6-4-0.

Babak Ashti – grundaren av Superior Challenge – uttalande sig om den kommande drabbningen via ett pressmeddelande från organisationen.

Den här matchen kommer vara en rysare. Jag rekommenderar de som inte sett Adam Westlunds två senaste matcher att logga in på Viaplay och titta. På kort tid har han etablerat sig som en av Sveriges hårdaste fighters genom tiderna och nu ställs han mot en ytterligare tuff motståndare. Bellator-veteranen Iamik Furtado är en komplett fighter och en meriterad farlig motståndare. Adam är hard core, han bryr sig inte om vem han möter, bara det är en tuff motståndare så är han glad. Den här nervkittlande matchen får man bara inte missa

Galan går av stapeln den 25 september och sänds på Viaplays sportpaket. Eventet äger rum på Fryshuset, i Stockholm.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av SuperiorChallenge (@superiorchallenge)

Superior Challenge 23: Preliminärt matchkort

Nedan följer det preliminära matchkortet för Superior Challenge 23.

+4
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett
Conor McGregor Beneil Dariush
Beneil Dariush tror Conor McGregor dopar sig
kimura
Hett
Sean O'Malley och Marlon Vera
Sean O’Malley chockad av ”Chito” Veras förlust – ”Utklassade honom”
kimura
Hett