Nyheter

Superior Challenge 23: Fernando Flores möter utländskt motstånd

Av

Alexander Clausson

23/08/2021
Fernando Flores på Superior Challenge

37-åriga Fernando Flores återvänder till buren för den tredje Superior Challenge-galan i följd. ”El Toro” kommer ställas mot Finlands Jerry Kvarnström, i samband med organisationens nästa event. 

Fernando Flores söker andra raka segern

Flores genomförde sin första professionella MMA-match 2014 och har hunnit med ytterligare 16 drabbningar sedan dess. Tre fighter har ägt rum i samband med Superior Challenge-galor och samtliga av dessa matcher resulterade i vinster för Umeå-fightern. Flores gick sin senaste match i samband med Superior Challenge 22 och då stod Simon Sköld för motståndet. Det förstnämnda tog hem segern via enhälligt domslut. Flores står med ett totalt matchfacit som lyder 9-8-0.

Den kommande motståndaren Kvarnström är ett bekant namn för många av de svenska MMA-fansen. Finländaren debuterade 2005 och har hunnit med totalt 33 matcher i sin karriär. Två av dessa drabbningar ägde rum i Superior Challenge och den ovannämnda Sköld stod för motståndet i samband med båda matcherna. 2018 tog finländaren hem det första mötet via submission och senare samma år tog Sköld revansch, genom att vinna via delat domslut i returmatchen.

Efter en tuff period siktar Kvarnström på att ta sig tillbaka till vinstkolumnen. Den grappling-inriktade fightern har förlorat sina fem senaste matcher och står med ett totalt matchfacit som lyder 15-18-0.

Babak Ashti – grundaren av Superior Challenge – berättade om sina tankar inför den kommande matchningen. Via organisationens pressmeddelande.

Det finns mycket historik bakom den här matchningen vilket gör den till en spännande följetong. En väldigt underhållande MMA-finnkamp mellan två stenhårda men samtidigt ödmjuka atleter.

Galan går av stapeln den 25 september och sänds på Viaplays sportpaket. Eventet äger rum i Fryshuset, Stockholm.

Superior Challenge: Preliminärt matchkort

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök