Nyheter

Superior Challenge 23: Kenneth Bergh går titelmatch i september

Av

Alexander Clausson

20/08/2021
Kenneth Bergh

Superior Challenge 23 närmar sig och nyligen offentliggjorde organisationen en titelmatch i viktklassen för lätt tungvikt. Norges Kenneth Bergh kommer ställas mot Ederson Macedo.

Kenneth Bergh söker nionde raka vinsten

Bergh har tagit hem åtta raka vinster sedan den professionella debuten 2013. Samtliga segrar har kommit via avslut i matchens andra eller tredje rond. Norrmannen har varit nära en match i UFC vid två tillfällen. I juli 2019 var Berg en av deltagarna i Dana Whites Contender Series. Antonio Trocoli stod för motståndet och den sistnämnda tog ursprungligen hem segern via en submission. Trocoli fastnade därefter i en av USADAs kontroller och drabbningen omvandlades till en no contest.

I juli förra året hoppade Bergh in på kort notis för att gå match i samband med UFCs Fight Island. Norrmannen misslyckades med sin bantning och eventets läkare gjorde bedömningen att viktminskningen inte kunde fortgå på ett säkert sätt. Bergh vägde därför aldrig in och har inte getts någon ny chans av UFC i dagsläget.

Norrmannen berättade om sina tankar kring den kommande matchen i ett pressmeddelande.

Jag är exalterad över att få tävla så nära hemmaplan jag kan komma, och jag är otroligt glad för att jag har en så bra plattform som Superior Challenge för att göra just det.

Babak Ashti: Jag tror det kommer bli kvällens match

Macedo har sysslat med professionell MMA sedan 2011 och har hunnit med 16 matcher i sin karriär. 37-åringen kommer senast från en förlust i samband med Bellator 247, där Lee Chadwick stod för motståndet. Brasilianaren står med totalt matchfacit som lyder 10-6-o och samtliga vinster har kommit via avslut. Åtta av avsluten har kommit via submission. Brasilianaren – som är bosatt i London – har svart bälte i BJJ. Macedo uttalade sig om den kommande matchen i ett pressmeddelande från Superior Challenge.

Jag är väldigt glad för den här chansen. För mig och min karriär är detta en enorm möjlighet och det gör mig ännu mer motiverad. Målet är att lägga till Superior Challenges titelbälte i min samling

Babak Ashti – Superior Challenge grundare – berättade mer om den kommande titelmatchen i samma pressmeddelande.

Superior Challenges lätta tungviktstitel är vakant och Kenneth Bergh är en av Europas absolut främsta och hetaste namn i viktdivisionen, vilket gör honom till en naturlig kandidat för titelmatch. Macedo är en tuff och erfaren fighter och stilmässigt är det en otroligt intressant matchning. Jag ser verkligen fram emot det här mötet som jag tror kommer bli kvällens match.

Den ursprungliga tanken var att Bergh skulle ställas mot den ovannämnda Trocoli i en returmatch.  Organisationen meddelade att pandemirelaterade restriktioner hindrar Trocoli från att resa till Sverige. Drabbningen kommer dock bokas in på nytt i samband med nästa gala, berättade Superior Challenge för Kimura.

Drabbningen går av stapeln den 25e september i Fryshuset, Stockholm.

kenneth berg

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök