Nyheter

Superior Challenge 23: Obesegrade Bartosz Wojcikiewicz möter erfaren fighter

Av

Alexander Clausson

24/08/2021
Bartosz Wojcikiewicz på väg in till buren

Bartosz ”The Destroyer” Wojcikiewicz är klar för sin nästa match. Stockholmaren kommer ställas mot Kenjii Bortoluzzi, i samband med Superior Challenge 23.

Bartosz Wojcikiewicz söker åttonde raka segern

Wojcikiewicz börjar bli ett välkänt namn för svenska MMA-fans i allmänhet och för de som följer Superior Challenge i synnerhet. Fem av karriärens sju professionella fighter har ägt rum under den ovannämnda organisationens flagg. Fyra drabbningar har slutat via avslut. Wojcikiewicz kommer senast från en vinst över Anton Larsson. Drabbningen fick ett snöpligt slut, efter att Larsson drabbades av en knäskada i matchens första rond.  ”The Destroyers” totala matchfacit lyder 7-0-0.

För motståndet på Superior Challenge 23 står Bortoluzzi, som har mer än dubbelt så många fighter på sitt matchfacit. Den professionella debuten ägde rum 2013 och 32-åringen från Schweiz har hunnit med ytterligare 14 matcher sedan dess. Bortoluzzi är en offensiv fighter, som behärskar många av sportens discipliner. Schweizaren hade fyra raka vinster, men förlorade sin senaste match, som ägde rum i februari 2020. Luca Iovine avslutade Bortoluzzi via slag i matchens första rond. Den besökande fightern står med ett totalt matchfacit som lyder 10-4-1.

Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge, berättade mer om matchen i ett pressmeddelande från organisationen.

Det är en ära att ha Bartosz på kortet. Han är en av Sveriges största framtidshopp just nu och en otroligt dedikerad idrottsman och ödmjuk person. Vi har fått se Bartosz utvecklas för varje match och det han åstadkommit på kort tid är så imponerande. Kenji är en erfaren och ganska komplett fighter. Schweizaren är helt klart svenskens tuffaste motståndare hittills.

Galan går av stapeln den 25 september och sänds på Viaplays sportpaket. Eventet äger rum på Fryshuset, i Stockholm.

Superior Challenge: Preliminärt matchkort

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bartosz Wojcikiewicz (@bartoszwojcikiewiczmma)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök