Robin Roos benspark

Superior Challenge 24 skjuts fram flera månader på grund av rådande restriktioner

Alexander Clausson

Under fredagen meddelade Superior Challenge att deras nästa gala kommer skjutas fram till våren eller sommaren. Sveriges rådande restriktioner med koppling till COVID-19 är orsaken bakom beslutet.

Superior Challenge 24 får ett nytt datum

Den ursprungliga tanken var att Superior Challenge 24 skulle äga rum i december, förra året. Därefter var det tänkt att galan skulle gå av stapeln den 5 februari. Nu har datumet ändrats för en andra gång. Organisationen har satt den 11 juni som preliminärt datum, men Superior Challenge betonade att även ett datum i maj kan bli aktuellt.

Planen är att galan fortfarande kommer äga rum på Annexet i Stockholm och att majoriteten av galans drabbningar kommer flyttas till det nya datumet. Det gäller både offentliggjorda matcher och drabbningar som ännu inte har publicerats av organisationen. Sedan tidigare hade Superior Challenge gått ut med flera matchningar. Däribland en titelmatch i weltervikt mellan Norges Håkon Foss och Robin Ross. Även Foss landsman Kenneth ”Ymir” Bergh var inbokad för en fight. Brasiliens Ederson ”Lion” Macedo skulle stå för motståndet. Det återstår att se om dessa matchningar kommer hålla sig intakta till galans nya datum.

Åskådare kan behålla eller lösa in biljetter

Superior Challenge meddelade även att köpta biljetter är giltiga till galans nya datum. Om biljettköpare vill lösa in sina inköpta biljetter kommer det också vara en möjlighet.

Avslutningsvis berättade organisationen att man in i det sista har försökt genomföra galan nu i februari.

Det var ett otroligt svårt beslut att fatta för Superior Challenge, som verkligen försökt in i det sista att genomföra galan enligt plan. Men rådande situation och estimerade försämrade förutsättningar under de kommande veckorna skapar stora problem. Precis som många andra evenemang inom både sport och underhållning har organisationen inget annat logiskt val än att flytta Superior Challenge 24 till det nya datumet.

I onsdags presenterade regeringen nya restriktioner med koppling till den rådande situationen med COVID-19. Bland dessa restriktioner ingår ett maxtak på 500 personer i samband med offentliga tillställningar och idrottsevenemang inomhus.

+4
Dana Sad
Dana Happy
Ali Taleb vinner UAE Warriors-bältet
Ali Taleb erövrar bältet spektakulärt! knockar mästaren i tredje ronden!
kimura
Hett
Jonny Touma vinner på UAE Warriors 30
Jonny Touma dominerar på UAE Warriors 30 – Avslutar i den första ronden!
kimura
Hett
Samuel Bark vinner på UAE Warriors 30
Samuel Bark vinner efter tuff kamp på UAE Warriors 30
kimura
Hett
Drömresan Del 4 – UFC X och Invägning
kimura
Hett
kayla harrison
PFL 6 – resultat: Kayla Harrison fortsatt obesegrad efter tidigt avslut
kimura
Hett