Superior Challenge 5: Live bevakning

Tjenare alla!

Om några minuter börjar första matchen på vårens upplaga av Superior Challenge, nämligen 5:an, Pride & Fury!

Vi kommer live-uppdatera från galan, så följ med och se vad som händer här på Kimura.se!

Ok då kommer vi igång med förmatchen, den mellan Eimantas Grazulis och Hiltis Mohammad Babadivand!

Galan är ganska välfylld, inte många platser lediga.

Mohammed får väldigt mycket applåder och tjut, det är han värd!

Mohammed börjar med en headkick och efter lite slag fram och tillbaka tar han ner Litauern ner på marken.

Mohammed lyckas snyggt passera upp i mount! Dundrar med slag på sin motståndare, vet inte hur länge domaren kommer tillåta det fortsätta.

Mohammed fortsätter pressa i mount och till slut bryter domaren, TKO vinst för Mohammad Babadivand!

Nästa match är mellan Sirwan Kakai från GBG MMA och fransmannen Christophe Domin, det är också startskottet på huvudmatcherna. Vi har i vår bevakning av Hamid Corassani och Assan Njie fått följa Sirwan ganska nära de senaste månaderna och bevittnat vilken oerhörd talang det är.

Pratade precis med matchdomaren som beskrev föregående matchen stopp som ”Stopage by mercy”. I England hade han tillåtit det att fortsätta, men i Sverige är det lite hårdare regler. Faktum är att länsstyrelsen är här för att övervaka galan, vi får hoppas att allt går bra till.

Nu står Sussie och Janne i ringen och ska välkomna alla till galan, till Gladiator-musik får vi tillägga.

Medan vi väntar på det hela att komma igång kan jag passa på att tipsa om en ny grej vi kommer köra på sidan, nämligen Kimura Talent. Läs mer om det här!

Catwalk-dags! Alla fighter går in till folkets jubel (nåja, vissa utländska namn får mer leenden än något annat).

Stockholm Shoot verkar vara väl representerade då både Nico Musoke och Claes Beverlöv har hittills fått störst applåder.

Hamid går in med sin sjukt snygga kimura-tshirt! Reza Madadi får störst applåder ikväll på catwalken.

Ok, nu så, Sirwan mot Christophe!

Sirwan får in fransmannen i en tight triangel, men tar slag samtidigt. Men fransmannen tappar! Sirwan vinner!

Mina händer skakar, det var en snabb och explosiv fight. Grattis Sirwan Kakai, a.k.a ”Nikita”.

Nu snabbt över till Nico Musoke från Stockholm Shoot mot Premysl Nemec från Tjeckien.

Nico var ju med på resan till Abu Dhabi med Alexander Gustafsson, så vi har sett vad kapabel han är.

OJOJOJOJ. Nico får ner honom på marken snabbt och går förbi och upp i Mount. Där regnar det slag. Domarn stoppar ganska snabbt, stoppage by TKO!

Nu är det första tjej-matchen i SC’s historia. Andra svenska tjejen som går en MMA-match nånsin. Hanna Sillén från Fight Zone mot Dalia Grakulskyte.

Det börjar med att de båda går in i clinch och mäter styrka.

Han lyckas i clinchen ta ner sin motsåndare, men hon har en ganska hårt grepp runt sin nacke. Hon lyckas ta sig ut och slår Dalia från backmount. Domaren bryter och Hanna vinner, väldigt underhållande var matchen och bevisar att tjejer verkligen har att göra i denna sport. Hoppas det blir fler framöver.

Nu är det dags för Uppsalabon Farshad Farsiani mot svenskbekantingen Sean Farrell. Sean fightades på The Zone FC för en och halv månad sedan där han vann. Han berättade för oss att han har en skadad fot och att gipset inte kom av förrän för några dagar sedan. Stark som han är tar han matchen ändå. Få se ifall han kan matcha Farshads grymma boxning, båda gillar att stå upp.

I Farshads ringhörna står även Diego Gonzalez, ni vet, kungen.

Farshad får in ett knä, men fastnar  med knät. På väg ner får han in en giljotin som sitter hårt.

Farrell lyckas dock ta sig ur.

Efter ett tags brottning ställer domaren upp båda. Farshads knän är fortsatt vassa, men han misslyckas med en nedtagning.

Första matchen som går till andra rond där den första präglats av fina knän från båda grabbarna. Farshad var nere på ett knä vid ett tillfälle oxå.

Andra ronden  kommer igång och ser likadan ut som första, Farshad har dock börjat blöda från munnen och läkaren undersöker honom. Det var ett knä från Sean som orsakade det.

Matchen kommer igång igen och båda två utdelar slag som sitter, den underhållande matchen fortsätter. Farshad får in en snygg kombination som får publiken att jubla, Sean svarar med en rak höger som ställer Farshad.

Farshad fortsätter att knäa den kanadensiska barcelonabon, men Farrell lyckas dock tar ner Farshad. Farshad går på en armbar som inte sitter så tight. Ronden går tiden ut och nu den tredje kommer avgöra matchen. Väldigt svårdömt hittills, 1-1 skulle jag döma det, men kan verkligen gå åt vilket håll som helst. Tror blodet och nedtagningen från Farrell ger honom rond 2 medan Farshads ”ring-control” vann honom den första då det är han som ligger på mest.

3:e igång och som de två tidigare har de clinchat och knäar varandra. Farshad går på en nedtagning igen, men Farrell sprawlar väldigt fint.

Farrell ligger i topp-position och lyckas få in en hel del slag därifrån. Båda ser väldigt trötta ut nu, men ringhörnerna skriker ut, ”HAN ÄR TRÖTTARE ÄN DU, FORTSÄTT” – på svenska, spanska och persiska. International baby.

Sista 10 sekunderna och de kämpar så in i helvette, nerifrån och uppifrån! Vem vann? Ja du, sista ronden går till Farrell, så det står till första ronden tror jag. En av domarna avslöjar att han gett det till kanadensaren.

Vinnaren är kanadensaren och barcelonabon Sean Farrell. Väldigt bra match, och de båda ler och kramar varandra som gamla vänner.

Uff, hinner knappt andas här, on to the next one. Martin Wojcik mot Divino Rui. Martin har haft väldigt otur de senaste gångerna han skulle fightas, i förra SC så vart han motståndare Sacha Weinpolter (tror det var så han hette, har nog fel) skadad och kunde inte ställa upp. Så i Battle of Botnia skulle de mötas igen, men då vart Martin sjuk dagen innan han skulle flyga upp. Äntligen då får han fightas igen.

Martin fightas för Pancrase GYM, vars tränare Omar Bouiche sitter här bredvid och kommenterar. Han är väldigt taggad nu kan jag säga.

Fighten är igång och båda är ganska avvaktande. Några legkicks sitter från Martin medan Divino försöker kontra.

Martin har en 10 cm i längd mot Portugisen, men Divino lyckas ändå komma in under jabben och få in ett par slag.

Tempot är lägre än de föregående matcherna vi vittnat, men slagen sitter ganska bra. Ingen visar något tecken på att de är skakade dock. Martin får in 2 highkicks som publiken uppskattar.

Det verkar som Martins gameplan är just sparkar, ringhörnan skriker efter det hela tiden.

Rond 1 slut, Martin vann den, dock inte så klart.

Rond 3 börjar och Martin lyckas cutta honom på direkten. Portugisen går på nedtagning, men Martin sprawlar effektivt. Han får in fler slag nu, verkar ha skärrat sin motståndare lite som vevar allt mer.

Divino verkar inte vilja vara i ringen längre och segar efter det att domaren ställer upp dem båda från att varit på marken. Martin måttar ordentligt nu och verkligen siktar in vart han ska lägga sina slag. Divino önskar just nu att han inte åkt upp till kalla (trots att våren är här) Stockholm.

Väldigt kul att se hur Martin letar efter hål och slår ganska hårt på det inställda siktet. Ronden slutar och man måste ge cred till Divino som tar emot slagen. Läkaren undersöker honom just nu, få se ifall han kommer ut till sista ronden.

Nej det gör han inte, domaren bryter matchen. Inte pga cuttet, utan Divino vill hem. Kul för Martin att vinsten, men publiken ville nog se mer. Janne säger att stoppet var Corner Stoppage.

David Bielkheden uppe i ringen, och Susanne gör reklam SC 6 på Hovet! David kommer gå mainevent, motståndare oklart. Kanske en viss Per Eklund?

15-20 min paus nu.

Nu börjar andra halvan och första matchen kommer vara Stockholm Shoots Claes Beverlöv mot fransmannen Zyad Abada.

Och visst, Shootarna börjar jubla från västra läktarn.

I Claes ringhörna ser vi Andreas Michael, en person vi bekantade oss med under Alexanders resa. En fantastisk boxningscoach som drillar normalt på Stockholm Shoot och Djurgårdens Boxningsklubb.

Claes börjar starkt och slår snabba slag a la Vitor Belfort och tar ner den franska fightern med rötter inom Muay Thai. I hans guard ställer Claes sig upp och får in ett par 3 slag.

Med en halv-slam får Claes in åtminstone 4 starka slag, men Zyad skyddar sig bra och tar ner honom i guarden igen.

Claes visar prov på bra grappling då han i ett svepförsök contrar och går upp i mount. Dock lyckas fransmannen efter ett tag svepa igen och hamna på topp.

Bara för att gå in i en triangel från Claes! Claes vinner riktigt snyggt, kvällen andra triangel!

Nu väntar Superior Challenge första titelmatch, den mellan Usama ”Uzi” Aziz och Jameel ”The Real Deal” Massouh.

Babak, Superiors promoter, visar upp det riktigt snygga bältet och nu väntar Sveriges populäraste fighter mot en, trots sin ringa ålder, erfaren amerikansk fighter.

Datorns batterilampa blinkar hotande, ingen strömkälla här, hoppas den räcker tiden ut.

I Usamas ringhörna har vi Shalle som även var i Diegos ringhörna i Japan.

De börjar med att utdela en lowkick till varandra, men det verkar som båda känner på sin motståndare nu. Jameels lowkicks är ganska giftiga, men Usama är duktig på att kontra.

Vid tillfällen så håller amerikanen en ren Muay Thai-stans, Usama ser obesvärad ut men sparken är hårda.

Usama är ju en olympisk brottare, men han verkar vilja stå upp och boxas. Och gör det väldigt bra, han går in och slår en 1-2 kombination och hoppar ut. Imponerande att se.

Ronden slut och den präglades av sparkar från Massouh och snabba kombinationer från Aziz. Tror amerikanen hade övertaget där då hans sparkar landade oftare än svenskens slag.

Rond 2 och Usama tajmar en headkick och lyfter upp Jameel och tar ner honom på marken.

Där kämpar de ett tag men Jameel lyckas svepa till att ha övertaget i halvguard.

Jameel kontrollerar ganska bra därifrån, utdelar korta slag och letar för att passera.

1 minut kvar och Jameel fortsätter att pressa Usama med korta slag, axelpress och armbågar. Även ett försök på Americana som var nära att sitta. Ronden slut och går till jänkarn igen. Nu måste Usama avsluta matchen.

Rond 3

Börjar stående med mycket sparkar från amerikanen. Jameel går på nertagning. G & P lätt. Usama kämpar hårt underfrån för att få till en teknik. Jameel poundar lätt men skadar inte. Usama får inte till något då Jameel kontrollerar stabilt. Jameel har avancerat til double pounds från Usamas Guard. Ronden slut och Jameel vann denna rond också.

Bältet är på plats och Jameel ”The Real Deal” Masoud är vinnaren. Jameel ger ödmuka kommentarer om Usama. Han berättar även att han själv inte är en talang men är där han är pga hårt arbete.

Magnus Cedenblad vs. Patric Kincl

Rond 1: BÅda börjar med lätta slagväxlingar. Magnus börjar köra ett par stenhårda lowkicks. De är nu båda i clinch där Magnus trycker upp patric mot ring hörnan.  Magnus expoderar till och tar ner Patric, direkt efter fortsätter han med en passering.Tillbaka i guard och sedan ett par hårda G&P:s. Magnus använder sig av en snygg teknik som leder till en passering. Direkt där efter har han mountat som därefter leder till att han tar rygg och jobbar mot rear naked choke. Patric är väldigt seg och vägrar ge ifrån sig den. Rond slut

Rond 2: Tillbaka till stående och till Magnus lowkicks. Omar som är Magnus tränar skriker från hörnet att Patric inte vill vara med längre. Magnus fortsätter med brutala lowkicks som fäller Patric. Magnus attackerar och poundar. Magnus ligger i Patrics guard och poundar lätt. De lätta poundsen går över till TUNGA pounds som leder till att matchen avslutas på TKO. Magnus vinnare.

Vi har precis fått informationen att om att Hamid Corassanis match är inställd pga att läkarna anser inte att Hamids hälsa är den är för att han ska gå match. Vi återkommermed mer info.

Tor Troeng vs. Rafael Silva

Silva öppnar med några lowkicksoch därefter hamnar i clinch med Tor. Silva råkar knära i pungen på Tor. Silva ber om ursäkt. Nu ligger tor istället på rygg och slåss från ryggen. Tor försöker sig på en kimura, men misslyckas. Silvas poundar. Silva står upp och Tor sparkar underfrån uppåt mot Silva. Tor sveper Silva och jobbar nu mot en passering. Nu står tor upp och poundar hårt. Skadar Silva men inte knockar. Ronden slut.

Rond 2: De börjar lätt med slag och Tor tar stående rygg som leder till en nedtagning. Tor har rygg, men tappar den ganska snabbt. Nu jobbar Silva med sina pounds från Tors guard. Väldigt snabbt ändras allt och Tor poundar. Tor passerar tar rygg ocg sedan mountar. Silva jobbar sig loss från mount men Tor har fortfarande position. Tor utdelar en brutal high kick men träffar på Silvas arm. Tor Dominerar Silva efter en nedtagning. Rond slut.

Rond 3: Slagväxlingar, clinch och en brutal slam från Tors sida från rygg. Nu poundar Tor från rygg som leder till en mount. Tor jobbar igen från rygg och kämpar till sig med en väldigt fin teknik till en triangel. Där avslutar han matchen. Tor vinner.

Reza Madadi vs. Junie Allen Browning

Junie gör sin entre väldigt roligt genom att klä ut sig till Reza och komma in med hans musik. hahahaha.

Rond 1: En väldigt aggressiv öppning från båda. Reza använder sig av sin brottning och tar ner junie. Dominerar Junie på marken med pounds, passeringar och mount. flertalet gånger förflyttas de mott mitten pga av att Junie krälar sig ut. Denna rond går till Reza.

Rond 2: Rond två börjar med slagväxlingar och Junie försöker sig på en nedtagning. Han fastnar i Giulliotinen, reza sliter in den och Junie klappar. Reza vinnare

Tack superior challenge för denna gala, hoppas våra kära kimuraläsare tyckte om denna play for play artikel.

0
Dana Sad
Dana Happy
ufc sverige

UFC ryktas återvända till Sverige under sommaren

Lilla Sverige verkar få sin femte UFC-gala, och det redan detta halvår.

Enligt MMA-journalisten Farah Hanoun kommer UFC att återvända till Sverige den 1:a juni i år. Det framkommer dock inte vart platsen för galan kommer att vara.

Källor till Kimura.se bekräftar uppgifterna, men meddelar att inget är klart för tillfället utan att man befinner sig i planeringsstadiet.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
officiell

UFC 237: Antônio Rogério Nogueira möter Ryan Spann

En lätt-tungviktsmatch skall vara klar mellan Antônio Rogério Nogueira och Ryan Spann. Detta rapporterar brasilianska Combate.

Antônio Rogério Nogueira är numera 42 år gammal och har tävlat som proffs sedan 2001. Han är en PRIDE -och UFC-veteran som har hunnit med att gå 31 matcher som proffs. Han gick sin senaste match mot Sam Alvey under ’ UFC Fight Night: Santos vs. Anders’ och vann genom teknisk knockout i rond två. Han har ett MMA-facit på 23-8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout, sex genom submission samt nio vinster genom domslut.

Ryan ”Superman” Spann har endast gått en match under UFC-fanan och är upplockad ur Dana White’s Tuesday Night Contender Series. I serien ströp han ut Emiliano Sordi genom giljotin vilket säkrade hans UFC-kontrakt. I sin UFC-debut ställdes han mot Luis Henrique Barbosa de Oliveira under ’UFC Fight Night 137 – Santos vs. Anders’ och vann genom domslut. Han har ett MMA-facit på 15-5 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, tio genom submission samt två vinster genom domslut.

UFC 237 äger rum den 11 maj på Arena da Baixada i Curitiba, Brasilien. Endast två matcher är officiella för galan och de kan ni ta del av nedan.

Matchkort

  • Titelmatch i stråvikt: Rose Namajunas (c) vs. Jéssica Andrade
  • Lätt-tungvikt: Antônio Rogério Nogueira vs. Ryan Spann
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dubbelbild Conor-McGregor Donald-Cerrone

Donald Cerrone vs Conor McGregor? ”April 13 or July 6th – just waiting to…”

UFC-veteran Donald Cerrone kunde genom sin egen Instagram förtälja att hans nästa match kommer äga rum antingen under UFC 236 den 13 april eller den 6 juli.

En match mot Conor McGregor är vad som tidigare har ryktats, frågan är om kontraktet han skriver på är för irländaren.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

April 13 or July 6th 🤷🏼‍♂️ just waiting to 🖋📑

Ett inlägg delat av Donald Cerrone (@cowboycerrone)

Titelmatch?

Matchen har ryktats fram -och tillbaka. I en Instagram-post från Donald Cerrone är det möjligt att matchen kan vara om interimbältet i lättvikt.

Cerrone gick sin senaste match mot Alexander Hernandez under ESPN+ 1 i januari. Han vann genom knockout genom huvudspark och slag. Han har nu två raka vinster och ett MMA-facit på sammanlagt 35 vinster och 11 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt 10 genom knockout, 17  genom submission samt 8 genom domslut.

McGregor gick sin senaste match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229. Det var en match han förlorade genom neck crank i rond fyra. McGregor har ett MMA-facit på 21-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 18 genom knockout, 1 genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 236 Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Video
UFC 236: Israel Adesanya ryktas möta Kelvin Gastelum om interbältet

En titelmatch om interimbältet i mellanvikt mellan Israel Adesanya (16-0 MMA, 5-0 UFC) och Kelvin Gastelum (16-3 MMA, 10-3 UFC) ska enligt MMA-journalisten Brett Okamoto vara klar för UFC 236.

Whittaker på borta på obestämd tid

Detta innebär att den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittakers skada är så pass allvarlig att han inte kan tävla under den närmaste tiden. Whittaker skulle ha mött Gastelum på UFC 234, men timmar innan galan ställdes matchen in. Whittaker hade drabbats av bråck under matchdagen och var tvungen att genomgå en akutoperation.

Gastelum ”bekräftade” uppgifterna, på ett subtilt sätt, via ett Twitter-inlägg.

April 13th , of 2013 I was crowned the Winner of The Ultimate Fighter of season 17.
It only makes sense that on the 13th of April, the entire journey comes around and it makes a full circle.

Gastelum

Den 27-årige Gastelum vann den 17:e upplagan av dokusåpan, The Ultimate Fighter, där han i finalen besegrade Uriah Hall. Gastelum gick sina första matcher i welterviktsklassen, men efter flera viktmissar gick han upp till mellanvikt. Där har han endast en förlust på sina sex matcher, en submissionförlust mot Chris Weidman. Sedan den förlusten har Gastelum radat upp två vinster, först en KO-vinst mot Michael Bisping och senast en domslutvinst mot Ronaldo ”Jacare” Souza.

Adesanya

Adesanya har sedan UFC-debuten i februari förra året gått hela fem matcher där han vunnit två av dem via avslut och fått fyra post-fight bonusar. Den 29-årige nyzeeländske/nigerianske Adesanya har 16 vinster som MMA-proffs med hela 13 avslut via KO/TKO. I sin senaste match besegrade Adesanya den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva via domslut, efter tre underhållande ronder.

UFC har ännu inte bestämt platsen för galan, men datumet för UFC 236 är satt till den 13:e april.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Det var Rose Namajunas eget beslut att försvara sin titel i Brasilien på bortaplan

Det var nog många som undrade varför UFC bokade Rose Namajunas titelförsvar mot Jessica AndradeUFC 237 som går i Brasilien. Att ge utmanaren hemmaplan kan tyckas vara aningen märkligt.

Nu verkar det emellertid vara så att det var Namajunas eget beslut att ta matchen i Brasilien istället för Las Vega. Detta var i alla fall vad hon sa till Ariel Helwani på hans Ariel Helwani’s MMA Show.

“That’s just how I perform best, you know?”

“I think it’s just a great opportunity.

“I wanted to fight in Brazil [rather than Las Vegas in March]. They had told me March 2 at first so I was getting ready for that anyways. But of course, more time is always better but sometimes you can have too much time and it can be like you’re overtrained and stuff. I took this break for a reason, obviously to heal up and stuff. I’m just looking to get back in there no matter what.”

Namajunas fortsätter med att relatera detta till hennes tid i Indonesien där hon tvingades in i en levnadssituation som var obekväm som hon sedan lärde sig hantera.

UFC 237 går av stapeln den 11 maj och då är det 13 månader sedan mästarinnan försvarade sitt stråviktsbälte mot den forna mästarinnan Joanna Jedrezjczyk på UFC 223. Namajunas är som sagt den nuvarande mästarinnan i damernas stråvikt i UFC, en titel som hon tog från Joanna på UFC 217 i november 2017. Rose var också deltagare i fighting-såpan The Ultimate Fighter, säsong 20 och kom så långt som finalen, vilket hon då förlorade mot Carla Esparza. Idag har hon ett record på 6-2 i UFC.

Ni kan lyssna på hela intervjun med Ariel här ovan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Paul Felder UFC Presskonferens

Paul Felder fick en kollapsad lunga under matchen mot James Vick

Paul Felders är stryktålighet, detta är något vi redan vet. Vi pratar trots allt om personen som lyckades ta sig igenom tre ronder med en bruten arm mot Mike Perry förra året på UFC 226.

I helgen var det dags för Felder att återvända till oktagonen efter skadan och det var nog många som undrade om ringrost eller annat efter så långt matchuppehåll. Han var som bekant matchad i helgens UFC Phoenix mot James Vick, en match som blev ett krig mellan båda herrarna, men som gick till seger för Felder enhälligt domslut. Ringrost verkar det inte finnas och om det nu skulle råka finnas någon enstaka individ som ifrågasätter ”The Irish Dragons” tuffhet så kan de nog sluta nu. Felder fick en revbensskada i tredje ronden och det visade sig på läkarundersökningen efter matchen att skadan även innebar en kollapsad lunga. De som haft en skada i revbenen vet hur det påverkar så väl andning som rörelser och lägg då på att du helt plötslig bara har en lunga kvar att andas med.

Felder’s manager, Brian Butler postade detta på Instagram:

Paul Felder själv svarade med detta på twitter:

Visserligen så har Felder rätt, vi har två lungor, men jag tror nog ändå vi kan komma överens om att mannen är något extra vad gällande stryktålighet. Felder har nu efter fem matcher fyra vinster, varav förlusten var mot Mike Perry, och sammanlagt är han 8-4 i UFC

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Kron_Gracie nävarna upp

Gracie-familjen hyllar Kron Gracie efter segern mot Alex Caceres

Det skrevs lite MMA-historia i Phoenix i helgen när Kron Gracie debuterade i UFC. Kron som är son till den legendariska Rickson Gracie gjorde inte bara debut i världens största MMA-organisation, han dominerade och vann även sin debutmatch mot Alex Caceres på rear-naked choke i första ronden.

Kron var bara 5 år gammal när hans farbror Royce Gracie gick match på UFC 4 och vann mot Keith Hackney. Detta var så långt bak som 1994, långt innan UFC var det UFC vi ser idag. De flesta vet nog historien och Gracie-familjen och deras involvering i skapandet av Ultimate Fighting Championship (Det vi idag kallar UFC). Det var både ett spektakel och en sorts marknadsföring för att marknadsföra Gracie Jiu-Jitsu i USA. Ett sätt att visa att deras kampstil kunde slå alla andra kampstilar. Detta var långt innan vi hade något som kallades MMA och då handlade UFC om stil mot stil. Idag är UFC något helt annat och har tagit en lite annan riktning än Gracie-familjens inledande visioner, men familjens skugga hänger ändå över hela märket.

Kron bar således hela sin familjs rykte på sina axlar när han gick in i oktagonen i söndagsnatt. Det handlade inte bara om att vinna, utan även att vinna med hjälp av jiu-jitsu. 2 minuter senare stod Kron där med händerna i vädret och segern mot Carceres är också något som hans familj prisar via sociala medier. Kron är nu 5-0 i MMA och 1-0 i UFC.

Det här skrev hans familjemedlemmar om segern

Royce Gracie:

“Kron did the perfect fight, showed the jiu-jitsu he trained his entire life, didn’t engage in an exchange of punches and kicks with his opponent, got a clean clinch and after he grabs you, man, it’s over. His jiu-jitsu is way better. If he’s able to keep this jiu-jitsu game, which is where he comes from, he’ll do great in his career.”


Kyra Gracie:

“It was very gratifying to see Kron in the UFC. He’s a fighter that knows how to fight under pressure, I remember the times he competed in jiu-jitsu with the whole crowd over him. His style is beautiful to watch, a finisher, and is very charismatic. He did the ideal game to take the fight to the ground with a simple and effective jiu-jitsu. He’s a gem for the UFC to work with and do good marketing. I root a lot for Kron’s success.”

Neiman Gracie:

“It was a great debut, a perfect fight that ended like his father’s. Couldn’t be better. I see a bright future ahead and root that he brings the belt in a near future, but no hurry.”

Roger Gracie:

“I think Kron had an excellent fight, a spectacular debut. He’s super talented and has everything to do great in the promotion. I think he has a brilliant career ahead of him.”

Rorion Gracie:

“Kron’s victory impresses me, but doesn’t surprise me. His pedigree is the best possible. Just like he did in competitive jiu-jitsu, I believe that the more he listens to his dad’s advice the better will be his chances of success in MMA.”

Robson Gracie Jr.:

“His debut was incredible, couldn’t be better. I’m very happy to see another member of the family, of Brazil, and especially of jiu-jitsu, in the main MMA promotion in the world. Having a Gracie back in the UFC motivates a lot. I believe he has a bright future because he will get more confident after each fight, and I do believe he can fight for the title in the future.”

Rickson Gracie var förstås också stolt över sin son.

En vinst är ett steg på vägen och det blir spännande och se hur långt Kron kan ta sig i UFC. Med tanke på hur matchen gick så kan vi nog räkna med att få se Gracie-sonen i oktagonen relativt snart igen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Cheick Kongos okarakteristiska utfall: ”I will fuck you up for real”

Den forne UFC men numera Bellator-fightern Cheick Kongo var inte sen med att utmana den nuvarande tung -och lätta-tungviktsmästaren i Bellator, Ryan Bader.

Den annars respektfulle Kongo hade ett par väl valda ord till mannen han hoppas blir sin nästa motståndare, Bader. Under post-fight presskonferensen för Bellator 216 stod en sammanbiten och i viss mån ilsken Kongo och raljerade om sin titelchans.

I had a great performance and I just beat the undefeated (former) champion, Vitaly Minakov. So the question is: Where’s my belt? Somebody used to hold my belt. The belt wasn’t made with heavyweights, but just light heavyweights. So I want to say something clear: Ryan, wherever you are, just come to give me the belt so I can make it easy for you. If not, I will fuck you up.

Frustrerad

I’m just a little bit tired and just frustrated. Today, (Coker) is (saying I’m the No. 1 contender). But four years ago, when I used to perform at the same time, I didn’t get the time so the title needs to be vacant. And Bader, just come, please, or I will fuck you up for real.

Cheick Kongo är en sann MMA-veteran. Han har tävlat på de allra största scenerna i MMA-världen och började sin proffskarriär redan 2001. Under sin 18 år långa MMA-karriär har han bland annat tävlat i UFC mellan åren 2006-2013. Under UFC-fanan hann tungviktaren gå 18 matcher där han vann 11 av dessa varav 6 vinster genom teknisk -eller ren knockout.

Efter att ha förlorat mot Roy Nelson under UFC 159, 2013, blev han släppt av UFC. Senare samma år skulle han skriva kontrakt med UFC-rivalen, Bellator. Han gjorde sin Bellator-debut under deras 102 gala och ställdes mot numera UFC-fighter, Mark Godbeer. Kongo lyckades vinna matchen i rond två genom teknisk knockout. Kongo har nu tävlat sammanlagt 14 gånger under Bellator-fanan och har vunnit 12 av dessa. I dags dato har han vunnit åtta matcher på raken.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Douglas Lima blir Michael ”Venom” Pages tuffaste test hittils’

Michael ”Venom” Page besegrade Paul ”Semtex” Daley under Bellator 216 genom ett enhälligt domslut. Segern innebar att MVP tar sig vidare i Bellators welterviktsturnering.

Panelen diskuterade MVPs nästa motståndare vilket blir Douglas Lima, den forne welterviktsmästaren i Bellator. Under gårdagens program anser de att Lima är snäppet vassare än Lima på alla sätt och att det kommer bli oerhört tufft för den karismatiske MVP.

Lyssna ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy