Superior Challenge 9: Linn Wennergren pratar om matchen mot Angelica Babbi

Jaser Davari

På lördag kommer ”GBG MMA”-fightern Linn Wennergren att ta sig an italienskan Angelica Babbi på Superior Challenge 9 i Göteborg. Kimura.se tog en kort intervju med Linn om hennes kommande match.

Detta blir din tredje professionella MMA-match i år. Hur känns det inför matchen mot Angelica Babbi, hur har träningen gått?
– Just nu är jag väldigt taggad att gå match igen eftersom det är det roligaste jag vet! Jag har tränat hårt på alla moment och samtidigt tagit hand om min kropp så att jag är skadefri, mätt och glad.

Senast du var inne i buren besegrade du Vuokko Katainen via ett enhälligt domslut, vad har du för planer inför den här matchen?
– Jag är riktigt sugen på att slå ut henne i den här matchen så det är vad jag kommer göra, stående eller på marken.

Hur tror du Angelica kommer vilja hantera mötet mot dig?
– Jag har inte mött någon judoka innan så det ska bli spännande att se hur hon fightas men framför allt ska det bli kul att köra min grej mot henne. Hon har också blått bälte i BJJ så hon kommer antagligen att försöka ta ner mig och hålla matchen på marken men jag är förberedd på allt. Jag har en thaiboxningsbakgrund men jag kan brottas, grapplas och slåss på marken med.

Bästa scenario, hur kommer matchen att se ut i Scandinavium?
– Mitt drömscenario är att det blir en tuff, rolig och spännande fight där jag slår ut henne stående eller på marken.

Hur ser framtiden ut för dig, kommer du sikta på att vara lika aktiv 2014?
– Som sagt älskar jag att gå match och det är min drivkraft. Jag hoppas att jag får chans att gå ännu fler matcher nästa år. Så småningom hoppas jag också att min viktklass blir aktuell i UFC så jag kan få fightas på den högsta nivån.

[contentblock id=10 img=html.png]

0
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett