14 June, 2024
Nyheter

Superior Challenge 9: Liverapportering

Av

Jaser Davari

23/11/2013

Kimura.se är på plats i Scandinavium och kommer att rapportera alla matcher live med start kl. 18.00

Dexter Dyall Wallin (Gladius MMA) vs Martin Halvorsen (Forca Fighting/Team Superior)
Dags för den första matchen på galan som är en match mellan två debutanter, Gladius MMA:s Dexter Wallin och Forca Fightings Martin Halvorsen.

Rond 1
Matchen börjar med att båda fighters svingar lite vilt och det hinner knappt gå 10 sekunder innan Dexter får in en klockren högerkrok som sänker Martin till kanvasen. Domaren hinner inte gå emellan men Dexter visar att han är en riktig sportsman och fullföljer inte med slag, utan ser att Martin är borta.

Vinnare: Dexter Dyall Wallin via KO – Rond 1.

Rebar Karim vs Kalle Wahlströmshootfighting

Wahlström tar snabbt plats i mitten av buren och Karim cirklar runt. Karim är ändå aggressiv och attackerar med slagkombinationer. Flera slagväxlingar sker, men Karim är den som går vinnande ur dem. Samma sak gäller i clinchen där Karim får ner Wahlström som dock kommer på fötter snabbt. Karim blandar slagen med sparkar medan Wahlström blandar in knän. De sista minuterna ser båda trötta ut. Wahlström blöder lätt från näsan. Båda gav och tog, men Karim var klar segrare.

Vinnare: Rebar Karim via domslut.

Mohammed Abdallah (Malmö Muay Thai) vs Erik Carlsson (Frölunda Kampsport Center)

Rond 1
Vild slagväxling direkt. Båda är på tårna och aktiva. De clinchar och Abdallah pressar upp Carlsson mot burväggen. Carlsson vänder runt, men Abdallah vänder tillbaka fort. De släpper clinchen. På vägen ut träffar Abdallah med ett par hårda slag. Carlsson har börjat blöda från näsan, men ser annars ganska oberörd ut av slagen. De clinchar på nytt, först med Abdallah mot burväggen. Carlsson jobbar med knän, men efter en kort stund vänder Abdallah runt Carlsson och lyckas med en kraftfull double-leg. Carlsson turtlar direkt och börjar resa sig, men får äta flera slag mot både huvudet och kroppen på vägen upp. Underhållande och intensiv rond som Abdallah bör ha vunnit.

Rond 2
Carlsson pressar framåt direkt. Abdallah backar, men kontrar med ett par vilda krokar. De clinchar, Abdallah trycker upp Carlsson mot väggen, tar ned honom och får till lite ground-n-pound innan Carlsson kommer upp på fötter igen. Abdallah börjar visa tecken på trötthet nu, men är ändå aggressiv och pressar upp Carlsson mot burväggen på nytt. Under en ganska lång stund får ingen av dem särskilt mycket gjort där. Men efter en stund kan Carlsson vända Abdallah och får ner honom med en snygg trip. Carlsson lyckas nästan ta rygg men hamnar lite för högt upp och halkar av. Ronden avslutas med en slagväxling där Carlsson träffar med flera slag och sparkar. Jämn rond, men Abdallah gjorde nog tillräckligt för att vinna.

Rond 3
Carlsson träffar tidigt med en hård benspark som får Abdallah att tappa balansen tillfälligt. Carlsson försöker pressa och ta kommando, men Abdallah är den som träffar ordentligt. Halvvägs in i ronden clinchar de återigen. Carlsson har ryggen mot väggen och Abdallah jobbar med knän och dirty boxing och får en riktigt bra träff med vänstern. vid ett tillfälle slår Abdallah ut tandskyddet på Carlsson. Domaren bryter matchen, Carlsson får sätta in tandskyddet och matchen återupptas. Precis som i förra ronden fäller Carlsson Abdallah till marken med en trip. Han tar rygg, men precis som förra gången halkar han av sin motståndare. Båda hade sina stunder i tredje ronden, men återigen bör Abdallah ha vunnit, han orsakade definitivt mest skada.

Vinnare: Mohammed Abdallah via domslut.

Michel Ersoy (Allstar/Team Superior) vs Perttu Paatola (MMA Finland)

I sin vandring mot buren och i sin hörna har Ersoy sällskap av inga mindre än Reza Madadi och Nico Musoke.

Rond 1
Ersoy tar sanbbt kommando och pressar Paatola nästan hela vägen bak till burväggen. Han släpper loss flera riktigt hårda slagkombinationer. Paatola blockar en del av slagen, men börjar få en rodnad på vänstersidan i ansiktet. Paatola går på en single-leg. Ersoy svarar med att försöka gå på en kimura. De faller till marken, men kommer på fötter utan att någon av dem fått något speciellt uträttat. Kort efteråt går Paatola på en ny single-leg. Den här gången lyckas han. Snygg nedtagning! Paatola får in fin ground-n-pound och spenderar resten av ronden i topposition. Först i Ersoys guard och mot slutet av ronden hade han rygg. Mycket svårbedömd och jämn rond.

Rond 2
Precis som i första ronden går Ersoy framåt och Paatola backar, men de är mer avvaktande den här gången. Efter någon minut avlossar Ersoy ett par slagkombinationer. Paatola klarar sig och dyker på en single-leg. Ersoy sprawlar och kämpar för att håla sig på fötter. Men Paatola är ihärdig och får nedtagningen. Han passerar Ersoys guard och går på armbar från en något riskabel position. Han har inte riktigt grepp om armen och Ersoy kan ta sig loss. Nu skruvar Ersoy upp tempot och aggressiviteten flera snäpp och attackerar Paatola. Ersoy träffar först med flera slag. Sedan tar han thai-clinch och från den positionen levererar han obarmhärtigt knä efter knä mot Paatolas huvud. Paatola står på benen men försvarar sig inte tillräckligt och domaren bryter matchen. Bra av domaren och bra match!

Vinnare: Michel Ersoy via TKO.

Linn Wennergren (GBGMMA) vs Angelica Babbi (ARS Duellatorum, Italien)

Rond 1
Babbi tar mitten av buren, men Wennergren rör sig bra och är den som är mest aktiv. Wennergren träffar med flera hårda jabbar, vänsterkrokar och bensparkar. Babbi börjar tveka, Wennergren märker det och attackerar direkt. Hon överöser Babbi med stenhårda slag och golvar italienskan. Domaren bryter. Babbi hade inte en chans.

Vinnare: Linn Wennergren via KO.

Per Franklin (Gladius MMA) vs Emil Weber Meek (MMA Trondheim, Norge)

Rond 1
Franklin svingar vilt och träffar rent med en högerkrok. Meek käkar det slaget som ingenting. Franklin trycker upp Meek mot burväggen och tar ned honom. Meek kommer dock snart upp igen. Han träffar Franklin med minst ett riktigt bra slag och en stenhård benspark. Franklin faller, oklart om han är groggy eller om det bar bensparken som fick honom att tappa balansen. Meek låter honom resa sig upp efter lite ground-n-pound. Franklin svingar återigen som en vilde, men träffar inte nämnvärt. Han förlorar balansen igen, men Meek låter honom resa sig upp den här gången med. Nu får Franklin in ett riktigt bra slag. Norrmannen verkar skakad och backar. Franklin försöker utnyttja detta och attackerar med en spark, men tappar balansen ännu en gång. Meek är nu mycket aggresiv och delar ut hård ground-n-pound. Frankling spenderar resten av ronden på rygg och har fått ta rätt mycket stryk. Meeb bör ha vunnit första ronden.

Rond 2
Andra ronden börjar lite mer avvaktande. Meek cirklar runt Franklin. Meek är pricksäker och golvar Franklin med ett slag. Franklin ligger på rygg och försöker täcka sitt huvud. Meek står över honom och måttar två-tre slag som både ser ut at vara hårda och att träffa rakt i ansiktet. Domaren anser att Franklin inte försvarar sig tillräckligt och bryter matchen. Franklin blir mycket upprörd över det beslutet och är snabbt på benen. Franklin var uppenbarligen inte helt borta, men frågan är om inte Meek hade avslutat matchen där i vilket fall.

Vinnare: Emil Weber Meek via TKO.

Magnus Strandner (GBG MMA) vs David Glasnovic (AVAM/Team Superior)

Rond 1
Strandner tar plats mitt i buren och pressar tillbaka Glasnovic. Glasnovic står i southpaw, visar fint fotarbete och sätter tre riktigt bra kroppssaprkar. När han försöker sig på ytterligare en spark är Strandner beredd. Han blockerar och Glasnovic tappar balansen. Strandner försöker få till lite ground-n-pound. Glasnovic försöker gå på en triangel. Strandner tar sig loss och går på ett benlås. Galsnovic verkar inte känna sig särskilt hotad, tar fasta på devisen ”anfall är bästa försvar” och går på ett benlås han med. En ganska lång stund ligger de och försöker få till sina respektive benlås men ingen lyckas. Mot slutet av ronden lyckas Strandner ta rygg och försöker sätta en rear-naked choke, men Glasnovic försvarar sig bra. Jämn och svårbedömd rond. Bortsett från Glasnovic tidiga kroppssparkar orsakade ingen av dem särskilt mycket skada.

Rond 2
Båda möts i mitten. Glasnovic sätter två fina kroppssparkar. De clinchar mot burväggen och Strandner drar ned Glasnovic till backen. Strandner sitter fast i Glasnovic guard och får inte mycket uträttat, bortsett från att han behåller sin dominanta position. Domaren bryter och ställer dem upp. Glasnovic får in ett bra slag och en ny kroppsspark. Strandner vacklar något och går på nedtagning. Glasnovic sprawlar dock, hamnar i topposition för ett ögonblick innan Strandnersveper och avslutar ronden på topp i Glasnovic halvguard.

Rond 3
Precis som i andra ronden möts de i mitten av buren. Glasnovic träffar klockrent med en vänster som golvar Strandner. Glasnovic dyker efter och försöker kapitalisera på övertaget. Han tar rygg, men halkar av och hamnar på rygg. Strandner är på väg att gå rakt in i en triangel men undviker den, passerar guarden och avancerar till ryggen. Strandner kopplar en rear-naked choke på sin motståndare som tvingas klappa.

Vinnare: Magnus Strandner via submission.


Yosef Ali Mohammad
(AVAM/Team Superior) vs Duarte Fonseca (Brazilian Power Team, Portugal)

Rond 1
De möts i mitten och börjar svinga vilt. Mohammad träffar, Fonseca backar bakåt. Mohammad får vittring, jagar efter och träffar perfekt med en vänsterkrok som knockar Fonseca. Matchen är slut efter bara 7 sekunder!

Vinnare: Yosef Ali Mohammad via KO.

Martin Akhtar (Malmö Muay Thai/Team Superior) vs Damien Pighiera (Bushido Academie, Frankrike)

Rond 1
Akhtar tar plats i mitten av buren och Pighiera cirklar, nästan springer, runt honom på tryggt avstånd. Akhtar jagar efter, men kommer bara åt honom med någon enstaka benspark. Efter en minut ungefär uppstår närkontakkt på allvar till sist. Pighiera clinchar och pressar upp Akhtar mot burväggen, dock utan att åsamka sin motståndare någon skada. Akhtar tar sig loss, Pighiera försöker återigen röra sig bort men Akhtar låter honom inte komma undan. Akhtar träffar med flera brutala knän i huvudet på Pighiera. Pighiera faller till marken och Akhtar hoppar efter och börjar dela ut brutal ground-n-pound. Pighiera turtlar och försöker skydda sig, men Akhtar är obarmhärtig och kommer med både slag mot huvudet och hårda knän mot kroppen på Pighiera. Domaren bryter i nästan samma ögonblick som slutsignalen för ronden går. Mycket dominant av Akhtar. Pighiera fick knappt in ett slag på hela ronden.

Vinnare: Martin Akhtar via TKO.

Matti Mäkelä (Pancrase Gym Sweden/Team Superior) vs Matteo Minonzio (Freire Jiu-Jitsu, Italien)

Rond 1
Mycket intensiv steardown innan ronden börjar. Efter några slagväxlingar pressar Minonzio upp Mäkelä mot burväggen. Han försöker sig på en single-leg, men Mäkelä har bra balans och slår flera kroppsslag. Mäkelä pressar tillbaka Minonzio, träffar honom med ett par slag och får ner honom på marken. Mäkelä ar aggressiv, jobbar bra med ground-n-pound när han är i Mononzios guard, passerar och tar rygg. Mononzio krånlgar sig loss och reser sig upp men ser väldigt trött ut. Mäkelä träffar med fler slag och sparkar och Minonzio faller till marken. Mäkelä får in ett riktigt hårt slag på Mononzio som är i turtle. Mäkelä avancerar till rygg, men Minonzio tar sig loss och upp igen. Ronden avslutas stående med en vild slagväxling där Mäkelä träffar mest och bäst.

Rond 2
Mäkelä radar upp ett par fina bensparkar som träffar i knätrakten på Minonzio. Mäkelä fortsätter pressa sin motståndare och får till ett par bra, hårda träffar. Vid två tillfällen tappar Minonzio sitt tandskydd. Första gången flyger det ut pga ett slag, andra gången bara faller det ur munnen på honom när han utmattad stapplar framåt för att attackera. Minonzio försöker desperat träffa Mäkelä med trötta krokar. Istället blir det Mäkelä som golvar Minonzio och avslutar matchen med intensiv ground-n-pound.

Vinnare: Matti Mäkelä via TKO.

Diego Gonzales (Hilti) vs Anton Kuivanen (GB Gym/Team MMA Finland)

Gonzales har, precis som Ersoy, Reza Madadi och Nico Musoke med sig i hörnan.

Rond 1
Båda är på tårna, men avvaktande. Vid ett par tillfällen känner de lite på varandra i ett par korta slagväxlingar. Plötsligt träffar Kuivanen klockrent med ett slag som golvar Gonzales. Gonzales är nästan helt borta och Kuivanen tror att matchen är över. Men Gonzales försöker långsamt ställa sig upp och domaren tycker det är tillräckligt för att låta matchen fortsätta. Gonzales har knappt hunnit ställa sig upp innan han blir golvad igen. Den här gången har domaren fått nog och bryter matchen, som inte ens blev en minut lång.

Vinnaren: Anton Kuivanen via TKO.

Besam Yousef (Gladius MMA) vs Danny Mitchell (AVT Fight Team, England)

Rond 1
Mitchell träffar med ett par jabbar och bensparkar och clinchar. Han trycker upp Yousef mot buren, men hinner inte uträtta särskilt mycket innan Yousef vänder runt. Yousef skapar utrymmer för ett ögonblick och får in flera träffar i en intensiv slagkombination. Yousef får till en bra dirty boxing och är jobbig för Mitchell. Mitchell vänder tillbaka och pressar upp Yousef mot burväggen igen. Mitchell försöker med en trip, men Yousef uppe på benen innan nedtagningen fullbordas. Det mesta av ronden spenderades i clinch mot burväggen, där båda har ungefär lika lång som den som pressar. Yousef är dock den som tveklöst träffat mest och han bör ha vunnit ronden.

Rond 2
Det dröjer inte många sekunder innan de clinchar mot burväggen igen. De roterar en del fram och tillbaka, men Yousef är den som träffar i de korta stunderna då de separeras. Yousef sätter ett hårt slag när Mitchell har ryggen mot väggen, men Mitchell får till en nedtagning, går på giljotin, men byter position och avancerar till ryggen. Där greppar han en rear-naked choke som sitter tight och det dröjer inte länge innan Yousef tvingas klappa.

Vinnare: Danny Mitchell via submission.

Extra! Efter Yousef vs Mitchell går Reza Madadi upp i buren och utmanar Anton Kuivanen. Läs mer här!

Sami Aziz (Forca fighting/Team Superior) vs Jens Pulver (802 MMA, USA)

Rond 1
Aziz tar kommandot tidigt och Pulver cirklar undan. Pulver står nästan med ryggen mot burväggen när Aziz träffar honom hårt. Puvler verkar först rejält påverkad, faller till marken men är snabbt uppe igen. Aziz fortsätter att pressa obönhörligt. Han träffar med flera slag och några spektakulära sparkar. Aziz går för nedtagning, men Pulver försvara och straffar Aizi med ett hårt kroppsslag. Förutom det slaget var det inte många gånger Pulver träffade rätt. Aziz å andra sidan träffade en hel del. Både sparkar och slag och Pulver är märkt på flera ställen på kroppen och i ansiktet. Första ronden solklart till Aziz.

Rond 2
Aziz är fortsatt dominant stående, men går snart på ett nedtagningsförsök som är framgångsrikt. Aziz har topposition, träffar med någon armbåge och ett och annat slag innan Pulver kan ra sig upp. Samma sak upprepas två gånger till; nedtagning av Aziz som har topposition utan att orsaka jättemycket skada. Sista gången Pulver reser sig upp träffar dock Aziz med en armbåge och nästan med en snygg spinning elbow. Pulver är trött. Även andra ronden går till Aziz.

Rond 3
Aziz tar ned Pulver tidigt i ronden och hamnar i Pulvers guard. Pulver rör på sig och Aziz får jobba för att hålla honom på plats. Aziz passerar till side control men Pulver fångar ganska snabbt in honom i sin guard igen. Halvvägs in i ronden börjar Aziz ground-n-pound bli effektivare. Pulver försöker undvika slagen, men har det jobbigt. Aziz vilar inget, han jobbar konstant och ger inte Pulver en lugn stund. Nästan hela sista ronden spenderas på marken, med Aziz på topp i Pulvers guard. Tredje ronden går också till Aziz som tar en mycket dominant seger.

Vinnare: Sami Aziz

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök