Nyheter

Svensk boxare på samma kort som Tyson Fury mot Oleksandr Usyk

Av

Alexander Clausson

11/01/2024
Oleksandr Usyk Tyson Fury

En av årtiondets största boxningsmatcher närmar sig. Tyson Fury och Oleksandr Usyk drabbar samman med varandra och en svensk går match på samma gala.

Robin Safar kliver in i ringen innan Tyson Fury

Enligt boxningsjournalisten Mike Coppinger kommer Sveriges Robin Safar ställas mot formidabelt motstånd i samband med den kommande tungviktsmatchen mellan Fury och Usyk. Safar, som utgår från Las Vegas i USA, kommer ställas mot Sergey ”Krusher” Kovalev i samband med den ovannämnda galan.

30-åriga Safar har bland annat med sig två SM-guld från sin amatörkarriär och han genomförde sin professionella debut 2017. Karriärens sju första matcher ägde rum på den regionala scenen i Sverige. Sedan dess har han hållit till i Nordamerika. Den senaste matchen ägde rum i april, förra året. Då besegrades DeShon Webster. Svensken står med ett obesegrat matchfacit som lyder 16-0-0. 12 av dessa vinster har kommit via knockouts.

Läsaren kan ta del av den ovannämnda matchen mot Webster i videon nedan.

Kovalev har tidigare ställts mot världsstjärnan Canelo Álvarez, men förlorade då via knockout i rond nummer elva. Sedan dess har han tagit hem en vinst mot Tervel Pulev. Den fajten ägde rum i maj, 2022, och har inte klivit in i ringen sedan dess. Den 40-åriga ryssen står med ett totalt matchfacit som lyder 34-4-1.

Galan som toppas av en titelmatch i tungvikt mellan Fury och Usyk kommer äga rum den 17:e februari. Fury kommer senast från en jämn match mot UFC:s tidigare tungviktsmästare Francis Ngannou. Engelsmannen Fury står med ett totalt matchfacit som lyder 34-0-1.  Ukrainas Usyk står också med ett obesegrat totalt matchfacit som lyder 21-0-0.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök