“”

Svensk MMA-pionjär riskerade livstids fängelse i USA

per-eklund-noblur

Kimura.se kan exklusivt berätta att Per Eklund, den förste svensken att komma med i UFC, åtalades i USA för att i november förra året. Eklund var häktat och misstänkt för inbrott, misshandel, stöld och bilrån. Eklund riskerade att få livstids fängelse för de påstådda brotten men har nu frikänts av en jury vid en domstol i Florida.

Eklund, som befann sig enligt Kimuras källor i Florida på träningsläger, stod anklagad för att den 19:e november 2016 ha brutit sig in i en bostad i Orange County i Florida, USA, misshandlat den boende samt kommit över dennes bil. Den 36-årige svensken blev åtalad på tre punkter. Inbrott med misshandel, stöld på ett värde av minst 100 dollar från offrets hem och bilrån. Inbrottet med misshandeln är ett grovt brott av första graden som kan ge livstids fängelse.

Eklund frikändes i juni från alla anklagelser av en jury vid en domstol i Orange County, Florida.

Påstår sig ha blivit ditsatt av offret
I ett dokument från rättegången framkommer att Eklund och hans försvar haft en annan bild av händelsen. I dokumentet framkommer att Eklund påstått att offret gillrade en fälla. Offret ska enligt Eklund ha lagt droger i sin egen bil, sedan ringt och sagt att Eklund skulle komma över. Därefter ska offret ha gett sina bilnycklar till Eklund som sedan lämnar huset med bilen. Sedan ska offret enligt Eklund ha ringt till polisen och sagt att han blivit överfallen och rånad av Eklund, med uppsåt att sätta dit Eklund för drogerna. När bilen sedan stoppats av polisen har de hittat droger som, enligt Eklund, tillhör offret. Enligt Eklund ska han ha blivit utnyttjad av offret som ville göra sig av med sina droger.

Förste svensk i UFC
Per Eklund gjorde sin MMA-debut 2002 när han vann på delat domslut i M-1. Efter sin debut följde flera vinster där han bland annat besegrade finske Tom Niinimäki som senare skulle komma att fightas i UFC.

Den 19 januari 2008 var det Per Eklunds tur att som förste svensk komma in i UFC. Dock förlorade han sin UFC-debut mot Sam Stout via domslut. Efter att ha förlorat två av sina tre matcher i UFC mötte Eklund för andra gången i sin karriär Thomas Hytten på Vision FC 2. Den matchen ägde rum 2011 och Eklund förlorade via knock i första ronden.

Under 2012 råkade Eklund ut för en nackskada på en träning på Alliance MMA i San Diego och han har inte tävlat sedan dess.

Kimura.se har sökt Eklund för en kommentar.

Nedan kan ni se domen:

Dom-per-eklund

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • JP

  Det bär utför.. Bara att hamna i denna situation är olycksbådande.

 • Val Venis

  Trist, han får väl vara glad att det inte var i Thailand… Hoppas att det löser sig.

  • pelle xhamster

   Thailand 40000 baht

   • Val Venis

    … in the butt

 • Marcus Wiking

  Det här var bland det mest oväntade jag läst på länge. Jag har ingen aning om Eklunds privatliv. Men hur fan lyckas man hamna i en sådan allvarlig situation att man är på väg att åka in på livstid helt hux flux

  • Ric _Ohet

   Hur lyckas man bli stoppad av polisen för att man har en olagligt moddad bil och har villkorligt plus skippar ett rödlyse, hur lyckas man bli stoppad av polisen med röka i bilen och 2 minderåriga tjejer i baksättet och kondompacket i framsätet, hur lyckas man köra in i en gravid qvinnas bil, bryta hennes arm och springa från platsen bara för att komma tillbax och hämta lite växelpengar i bilen MEN glömma legala papper på vem som hade hyrt bilen och åter igen glömma allt röka i bilen?

   Who knows ^^

   • Gendi$h

    Kokain..

 • KingOfPride

  Växte upp med Pelle i Vårberg. Snällare kille är svår att hitta. Otroligt tråkigt att läsa om dessa anklagelser stämmer. :/

 • Brocowich

  Träningsläger, så han är fortfarande aktiv??

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Otäckt

 • Hm

  Han är en annan person och en dålig människa och han är helt enkelt en person utan kontroll, ljugar, manipulativ och mycket farlig, förmodligen skulle ha gjort allt och nu uppfunnits som var den andra…

Fler Nyheter: