Nyheter

Svenska resultat från IMMAF European Championships 2022 – Dag 2

Av

Daniel Schälander

28/09/2022
Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

Den svenska landslagstruppen i MMA är på plats i Italien för att ta med sig en drös medaljer tillbaka till Sverige. Idag är det dags för kvartsfinaler för juniorerna och åttondelsfinaler för seniorerna.

IMMAF World Cup Svenska resultat – åttondelsfinaler

Det är dags för dag två av europeiska mästerskapet i MMA. Idag har vi tre nya svenskar som går in i turneringen samt Benjamin Hajijan och Robin Kohzadi som tog sig vidare igår.

Vill du se turneringens alla matcher finns det livestream som kostar 7 euro. Matcherna äger rum i tre olika burar och matchordningen uppdateras live här.

Benjamin Hajijan vs. Alexandre Rita (Portugal) – Fjädervikt juniorer

Rond 1

Benjamin får snabbt kontroll i clinch och lyckas ta ner Rita med ungefär ene minut kvar av ronden. Men han får inte jobba där länge innan domaren ställer de två upp med ungefär 25 minuter kvar av ronden. Första ronden till Sverige enligt undertecknad.

Rond 2

Benjamin sätter press direkt och tajmar en snygg double leg tidigt i ronden. Benjamin är överst i halvguard och jobbar in slag utan att riskera positionen för mycket. Rita återtar guard och försöker attackera men Benjamin neutraliserar bra och jobbar in slag till ronden tar slut. Två ronder till Sverige enligt undertecknad.

Rond 3

Rita attackerar med en vild krok som delvis träffar men också kontras av ytterligare en nedtagning från svensken. Rita försöker jobba in en giljotin i samband med nedtagningen men den sitter inte. Benjamin håler positionen från topp och jobbar in slag. Med trettio sekunder kvar av ronden ställer domaren de två upp men det tar inte många sekunder till innan Benjamin tar ner det till marken igen.

Benjamin Hajijan vinner på domslut, avancerar till semifinal och säkrar medalj för Sverige.

Daniyal Shamkalov vs. Jordan Bradshaw (Irland) – Fjädervikt

Rond 1

Bradshaw pressar framåt med fin boxning och får in ett fleral rena träffar. Daniyal skjuter in på nedtagning och får den och börjar genast attackera med slag men Daniyal fastnar i en armbar som ser tight ut, men han kämpar sig ut och tar topp en kort stund innan Bradshaw tar sig tillbaka på fötter. Daniyal sätter några fina knän i slutet av ronden.

Bradshaw hostar och hulkar i sin hörna och det verkar som att ett av knäna träffade lågt.

Rond 2

Daniyal skjuter in på nedtagning men blir kontrad och det är Bradshaw som lyckas få in en nedtagning från clinchen. Han har svårt att etablera positionen och Daniyal tar sig upp igen. Daniyal har ett grepp runt huvudet och halsen som han använder för att skicka tunga knän in i irländaren. Daniyal kopplar till anaconda men kan inte avsluta. Stabil rond från Daniyal.

Rond 3

Bradhsaw sätter en huvudspark tidigt i ronden. Irländaren ser snabbare ut och Daniyal måste nog gröta till den här matchen lite för att sätta irländaren ur spel. Daniyal skjuter och jobbar hårt för nedtagningen men Bradshaw försvarar.

Daniyal börjar pressa fram nu och Bradshaw har saktat ner. Men nu behöver svensken få utdelning också. Daniyal söker en giljotin men har den inte och istället drar Bradshaw ifrån med en fin slagsalva i slutet av ronden.

Daniyal Shamkhalov vinner på enhälligt domslut och avancerar till kvartsfinal

Arsen Tuganov vs. Kevin Caperna (Italien) – Flugvikt

Arsen dyker in tidigt och Caperna går direkt på en giljotin som han kämpar hårt för. Men Arsen håller sig lugn och ger domaren tummen upp. Och nu är han ute. Caperna försöker ta sig upp men Arsen utnyttjar det till att ta ryggen och snabbt låsa in en RNC, som är tight, och där är det slut!

Arsen Tuganov vinner på RNC i rond 1.

Hanna Palmquist vs. Giulia Volpe (Italien) – Flugvikt

Rond 1

Hanna pressar fram och får in en nedtagning tidigt. Det är högt tempo efter att Volpe lyckats ta sig upp i slutet av ronden. Men ingen har ett klart övertag här.

Rond 2

Intensiv rond och det går fram och tillbaka i högt tempo. Båda vevar på stående och det både ges och tas från båda håll. Volpe lyckas ta ner Hanna men svensken tar sig överst och avslutar ronden på topp.

Rond 3

Högt tempo igen men Hanna driver in en nedtagning och pressar ner Volpe i mattan. Hanna behåller pressen ronden ut och Volpe kan inte få igång något offensivt alls. Hanna har kontrollerat matchen väl.

Hanna Palnquist vinner på enhälligt domslut och avancerar till kvartsfinal.

Robin Kohzadi vs. Radostin Georgiev (Bulgarien) – Lättvikt

Rond 1

Intensiv start där båda söker träff i det stående. Robin clinchar men det är Georgiev som får nedtagnigen. Men Robin är lurig och attackerar med en submission. Georgiev inser att han är i fara och tar sig ut.

Fortsatt aggressiv matchbild och Georgiev får in ännu en nedtagning men Robin börjar direkt hota med svep. Tillbaka i clinch och Georgiev hittar anaconda-strypet och den sitter tight. Robin tvingas klappa.

Radostin Georgiev vinner på anaconda choke i rond 1.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök