Nyheter

Svenska resultat från IMMAF European Championships 2022 – Dag 4

Av

Daniel Schälander

30/09/2022
Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

Vi är på dag fyra i IMMAF European Championships 2022 och medaljkampen är i full gång.

IMMAF European Championships 2022 svenska resultat – Semifinaler

Idag tävlar seniorerna i semifinaler vilket innebär att de antingen får med sig ett brons hem vid förlust, då man skippar bronsmatcher och ger två brons till de som förlorat sina semifinaler, eller avancerar vidare till final och guldstrid.

Då juniorerna är färre är man en dag före i schemat och därmed går alla juniorer final idag, bland dessa har vi Göteborgs Astrid Vikgren.

Vill du se turneringens alla matcher finns det livestream som kostar 7 euro. Matcherna äger rum i tre olika burar och matchordningen uppdateras live här. Matcherna drar igång 11:00 svensk tid.

Hanna Palmquist vs. Marta Pankiv (Ukraina) – Flugvikt

Ensidig rond där Hanna jobbade upp Marta i clinch mot buren och höll sig där i princip hela ronden då hon inte kunde hitta nedtagningen.

Hanna går tidigt in på clinch igen och får nu nedtagningen men Marta lyckas vända och får själv in ett par slag innan de båda kommer upp igen. Hanna söker återigen clinch men när Marta får utrymme skickar hon iväg en tornado av slag. Hanna försöker försvara men blir träffad en del och hamnar sedan ur balans och domaren går in och bryter.

Marta Pankiv vinner på TKO i rond 2 och avancerar till final.

Yrsa Sandin vs. Millie-Ray Vardy (England) – Lättvikt

Vardy har ett klart längdövertag och har varit duktig med att hålla Yrsa på distansen hon vill ha där hon träffar med flertalet raka tekniker. Tuff rond för Yrsa som inte riktigt kommer in i matchen.

Bättre rond för Yrsa nu som pressar framåt mer för att neutralisera Vardys längdövertag, men fortfarande uteblir utdelningen, men en jämnare rond definitivt.

Yrsa fortsätter pressa framåt och söker clinch för nedtagning men Vardy försvarar bra och lyckas till stor del hålla distansen. Yrsa får in mer offensivt nu och Vardy kan inte alls styra på samma sätt som tidigare i matchen, men kommer det att räcka?

Millie-Ray Vardy vinner på enhälligt domslut. Brons till Sverige.

Daniyal Shamkhalov vs. Ammar Mazri (Frankrike) – Fjädervikt

Ammar har längdövertag och gör ett bra jobb med att kontrollera distansen. Daniyal har svårt att komma in och hitta slag och börjar istället söka nedtagningar, men Ammar försvarar dessa bra. Vi har även 1-1 i knän mot skrevet men en minut kvar av ronden. Det är hyfsad intensitet i ronden också vilket kan vara fördelaktigt för Daniyal ju längre matchen går om man ser till hur han brukar fightas.

Fortsatt intensivt i den andra ronden och jag skulle säga att det är Ammar som styr de flesta slagväxlingarna men det är fortsatt jämnt i antalet rena träffar. Men jag ger en knapp fördel till Ammar i den andra ronden. Daniyal måste få mer utdelning i den tredje.

Daniyal pressar framåt bra i den tredje och börjar träffa mer och mer. Nu börjar Ammar se tröttare ut och Daniyal jagar anaconda efter att Ammar skjutit in slarvigt på en nedtagning. Han kan inte avsluta den och vi är tillbaka i clinch med halva ronden kvar. Nu är det hjärta som gäller och Daniyal får ett positionellt övertag och jobbar in mycket slag och jagar konstant avslut. Vilket starkt avslut av Daniyal, räcker det för att ta hem vinsten?

Ammar Mazri vinner på enhälligt domslut och Sverige tar hem bronset.

Nikolija Milosevic vs. Giulia Grossi (Italien) – Bantamvikt

Mycket fin inledning av Nikolija som omedelbart tar ner Grossi och etablerar mount där hon får in flera bra slag innan Grossi lyckas förbättra sin position. Det går lite fram och tillbaka i grapplingen där Nikolija får in en väldigt fin nedtagning men Grossi vänder snabbt på det innan de är tillbaka på fötter. Och väl där är det krig där båda får ge och ta.

Fortsatt högt tempo från båda utövare innan Nikolija lyckas fånga ett ben och etablera topposition, hon straffar med slag och tar sedan ryggen med minuten kvar av ronden, kan hon avsluta? Nikolija öser ner ett regna av slag på Grossi som tappert försöker hitta en väg ut. Men det blir för mycket och domaren kliver in.

Nikolija Milosevic vinner på TKO i rond 2 och avancerar till final!

Astrid Vikgren vs. Anastasiia Holinko (Ukraina) – Flugvikt Juniorer

Finaldags, nu kör vi! Holinko öppnar bra i den första ronden och styr takten med oortodoxa tekniker och bra boxning. Astrid har lite svårt att hänga på och blir ofta tvåa i slagväxlingarna, men det är små marginaler.

Vikgren kommer in bättre i den här ronden och börjar få utdelning med sitt längdövertag och raka tekniker. Astrid sätter en huvudspark och har verkligen fått igång sitt stående nu. 1-1 i ronder (enligt mig) när vi går in i den tredje.

Den tredje ronden är väldigt jämn. Båda håller ett högt tempo och både ger och tar. Otroligt svårdömd och det blir en riktig rysare när domslutet ska läsas upp.

Anastasiia Holinko vinner på delat domslut och silvret går till Sverige.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök